Skupaj kuhamo

BLOG: Teresamisu

Čas priprave:
1. Kdo je oseba, ki stoji za blogom? 

Za blogom stoji Tereza Poljanič, strokovnjakinja za zdravo prehrano in certificirana presno-veganska kuharica, ki je diplomirala v Los Angelesu na akademiji Matthew Kenney Culinary Chef. Ustanoviteljica bloga Teresamisu v angleškem in slovenskem jeziku. Trenutno živi in dela v Aucklandu na Novi Zelandiji. Hkrati je avtorica dveh kuharskih knjig in kuharske oddaje Zdravo, Tereza!, predvajane vsako nedeljo na najbolj gledani televizijski postaji POP TV.

 

2. Kaj za vas pomeni zdrava prehrana?

Zame je zdrava prehrana enostavna in nikoli zapletena, vedno polna sestavin, ki so bile ustvarjene z ljubeznijo do našega planeta. Močno verjamem, da je zmernost ključ do uspeha. Sem zelo glasna zagovornica lokalnega, sezonskega in ekološkega, saj menim, da je to temelj zdravega načina življenja. Jedilnik sestavljam večinoma iz sveže zelenjave, sadja, žitaric, mojih najljubših stročnic, kot so fižol, leča, čičerika. Ne gre brez raznih oreščkov, od indijskih do brazilskih, pa tudi semen. Seveda prisegam na polnozrnate sestavine, ki jim občasno dodajam živalske proizvode, a le takrat, ko sem prepričana o njihovem izvoru. 

Sem človek, ki nikoli ne šteje kalorij, saj s tem, ko si sestavim jedilnik polnovrednih živil, postavim svoje telo v odlično ravnovesje. Moj moto je »si to, kar ješ« in moja izbira bo vedno le tisto, kar mi ponuja narava ... Na primer jabolko obrano pred nekaj urami, okus rdečega/oranžnega korenčka z domačega vrta in omamni vonj pravkar dozorelih zapeljivih jagod.

 

3. Zakaj ste se odločili pisati blog, oziroma kaj za vas pomeni pisanje bloga?

Teresamisu je bil ustvarjen pod prho. Ja, najboljše ideje dejansko prihajajo od tam! Z blogom sem začela kot hobijem in iz ljubezni do zdrave prehrane. Moja družina se je soočila s težko vendar pozitivno spremembo v življenju. Spopadli smo se z dvema hudima boleznima. Tako smo sprejeli preprost in zelo osnoven način prehranjevanja, a s kakovostnimi, lokalnimi sestavinami. V jedilnik smo vključili ekološko sadje in zelenjavo ter začeli s svojo zelenjavno gredico. Z blogom sem hotela dokazati vsem, da je zdrava prehrana lahko okusna in enostavna ter prijazna za vsak žep.

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: