Skupaj kuhamo

BLOG: Zapečenega kruha se največ poje

Čas priprave:


zapecenkruh.wordpress.com


1. Kdo je oseba, ki stoji za blogom? 

Sem Nataša Đurić, po poklicu geodetinja in raziskovalka, zaposlena v Centru odličnosti Vesolje-SI in sodelavka ZRC SAZU ter avtorica knjige Kruh z drožmi, popoln priročnik za peko s kislim testom, avtorica slovenskega bloga Zapečenega kruha se največ pojé (najboljši slovenski kulinarični blog 2014) in angleškega bloga My daily sourdough bread. Kruh z drožmi pečem že sedmo leto, zelo rada svoje znanje predajam na delavnicah tako doma kot v tujini. Poleg peke je moja velika ljubezen fotografija.


2. Kaj za vas pomeni zdrava prehrana?

V zadnjih intenzivnih letih z veliko aktivnostmi je zame zdrava hrana postalo vse, kar me ne izčrpava in ne jemlje potrebne energije. Jesti zdravo pomeni, da poslušam svoje telo in se ustrezno odzovem z izbiro pravih hranil, uživam dosti fermentirane hrane, jogurte, fermentirano zelenjavo ter seveda krušne izdelke z drožmi. Vedno pa se ob tem držim pravila, da moram v zdravi hrani tudi uživati, saj tako hrana nahrani telo na različnih nivojih. Prav tako poskušam izbirati hrano, ki je enostavna in z znanim poreklom, brez nepotrebnih dodatkov in konzervansov.


3. Zakaj ste se odločili pisati blog, oziroma kaj za vas pomeni pisanje bloga?

Ideja o pisanju bloga se je porodila leta 2012. Takrat v slovenskem jeziku še ni bilo strnjenega gradiva o peki kruha z drožmi. Tako je bil blog Zapečenega kruha se največ pojé prvi slovenski blog o tovrstni tematiki. Blog so čudovita vrata v svet in dodana vrednost ljudem, sredstvo za izražanje lastne kreativnosti, izkušenj in mnenj ter možnost povezovanja. 

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Je zdravo lahko tudi okusno?

Na tej strani boste našli recepte, ki so bili objavljeni v naših tiskanih novicah, ali so jih poslali naši bralci.

Veseli bomo tudi novih predlogov, s katerimi bomo skupaj lahko popestrili kulinarično življenje vsem, ki se želijo prehranjevati zdravo, oz. jih različne diete ali bolezenska stanja omejujejo pri izbiri živil.

Skoraj vsi recepti, ki jih objavljamo, se lahko pripravijo brez katere koli živalske sestavine, bele moke in sladkorja. Kaj in koliko od vsega predlaganega boste vključili v svojo prehrano, je odvisno le od vas.

Želimo vam obilo užitkov ob zdravi in hkrati okusni hrani.
 
Svoje recepte nam lahko pošljete na naslov delavniceszz@gmail.com.