Skupaj kuhamo

BLOG: Zapečenega kruha se največ poje

Čas priprave:


zapecenkruh.wordpress.com


1. Kdo je oseba, ki stoji za blogom? 

Sem Nataša Đurić, po poklicu geodetinja in raziskovalka, zaposlena v Centru odličnosti Vesolje-SI in sodelavka ZRC SAZU ter avtorica knjige Kruh z drožmi, popoln priročnik za peko s kislim testom, avtorica slovenskega bloga Zapečenega kruha se največ pojé (najboljši slovenski kulinarični blog 2014) in angleškega bloga My daily sourdough bread. Kruh z drožmi pečem že sedmo leto, zelo rada svoje znanje predajam na delavnicah tako doma kot v tujini. Poleg peke je moja velika ljubezen fotografija.


2. Kaj za vas pomeni zdrava prehrana?

V zadnjih intenzivnih letih z veliko aktivnostmi je zame zdrava hrana postalo vse, kar me ne izčrpava in ne jemlje potrebne energije. Jesti zdravo pomeni, da poslušam svoje telo in se ustrezno odzovem z izbiro pravih hranil, uživam dosti fermentirane hrane, jogurte, fermentirano zelenjavo ter seveda krušne izdelke z drožmi. Vedno pa se ob tem držim pravila, da moram v zdravi hrani tudi uživati, saj tako hrana nahrani telo na različnih nivojih. Prav tako poskušam izbirati hrano, ki je enostavna in z znanim poreklom, brez nepotrebnih dodatkov in konzervansov.


3. Zakaj ste se odločili pisati blog, oziroma kaj za vas pomeni pisanje bloga?

Ideja o pisanju bloga se je porodila leta 2012. Takrat v slovenskem jeziku še ni bilo strnjenega gradiva o peki kruha z drožmi. Tako je bil blog Zapečenega kruha se največ pojé prvi slovenski blog o tovrstni tematiki. Blog so čudovita vrata v svet in dodana vrednost ljudem, sredstvo za izražanje lastne kreativnosti, izkušenj in mnenj ter možnost povezovanja. 

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: