Skupaj kuhamo

BLOG: Čarovnije z male kmetije

Čas priprave:1. Kdo je oseba, ki stoji za blogom? 

Za blogom stoji pravzaprav vsa moja družina, naši recepti, vsakdanji trenutki in ustvarjalne zamisli. Zapisujem jih Mateja Vidgaj Zalokar, žena, mama treh otrok, po poklicu socialna pedagoginja z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z otroki in mladino, zadnjih deset let tudi kmetica, animatorka otroških zabav v naravi, ljubiteljica preprostih stvari, ustvarjanja, otroškega smeha, živali in Zemlje. Obožujem preproste recepte, ki se mi porajajo med vožnjo domov, uživam med kuhanjem, družinski člani pa vsako mojo kuharsko stvaritev neprizanesljivo ocenijo. 


2. Kaj za vas pomeni zdrava prehrana? 

Zdrava prehrana je zame, kolikor se da, domača, lokalna, sezonska, sveža, neškropljena in nepregnojena, neprocesirana, pripravljena z veseljem. Prav zaradi želje po zdravi prehrani, zdravem odraščanju otrok, smo kupili zemljo in zasadili svoje njivice. Največ mi pomeni hrana, ki jo pridelamo sami, in tista, ki jo naberemo v gozdu ali na travniku. Zdrava prehrana je celovit pojem, ki vključuje tudi spoštljiv odnos do hrane in pozitivno vzdušje ob uživanju jedi.
 

3. Zakaj ste se odločili pisati blog, oziroma kaj za vas pomeni pisanje bloga?

Blog sem začela pisati zato, ker sem med brskanjem po drugih blogih, našla ogromno ustvarjalnih idej, nesebično podeljeno znanje in misli. Zdi se mi logično, da tudi svoje znanje in izkušnje delim naprej, da vračam, kar prejmem. Ustvarjanje bloga me izredno veseli, rada fotografiram, pišem in imam rada lepo slovensko besedo. Verjamem v to, da skupaj zmoremo več in da vse, kar dajemo, dobimo nazaj. 

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Je zdravo lahko tudi okusno?

Na tej strani boste našli recepte, ki so bili objavljeni v naših tiskanih novicah, ali so jih poslali naši bralci.

Veseli bomo tudi novih predlogov, s katerimi bomo skupaj lahko popestrili kulinarično življenje vsem, ki se želijo prehranjevati zdravo, oz. jih različne diete ali bolezenska stanja omejujejo pri izbiri živil.

Skoraj vsi recepti, ki jih objavljamo, se lahko pripravijo brez katere koli živalske sestavine, bele moke in sladkorja. Kaj in koliko od vsega predlaganega boste vključili v svojo prehrano, je odvisno le od vas.

Želimo vam obilo užitkov ob zdravi in hkrati okusni hrani.
 
Svoje recepte nam lahko pošljete na naslov delavniceszz@gmail.com.