Skupaj kuhamo

BLOG: Uglašena kuhinja

Čas priprave:
1. Kdo je oseba, ki stoji za blogom?

Za blogom Uglašena kuhinja stojim Zulejka Javeršek. Po izobrazbi humanistka, po duši ustvarjalka, žena, mama in mlada duša, ki se šele uči živeti v tem svetu. 


2. Kaj za vas pomeni zdrava prehrana? 

Zdrava prehrana po mojem mnenju temelji na živilih rastlinskega izvora, predvsem zelenjavi in sadju. Priboljški so nujni, kakor koli si jih že predstavljate, in tudi neškodljivi, seveda dokler ohranijo status priboljška, ne mašila ali tešila. 
Zdaj sicer ne govorimo o tem, a v Uglašeni kuhinji to vedno poudarjam, zato omenjam tudi tu: misliti je treba tudi na hrano za dušo.


3. Zakaj ste se odločili pisati blog, oziroma kaj za vas pomeni pisanje bloga?

Blog sem začela pisati pred davnimi leti, ko je bilo to še dokaj »geekovsko«, da bi si shranila recepte ali jih pokazala prijateljem, ki so me spraševali po njih. Ko sem se naučila osnov fotografije hrane, pa je blog postal izziv in način, kako dobiti odziv, nazadnje pa tudi odskočna deska do mojega cilja – pritegniti založnika za svojo prvo kuharico Uglašena kuhinja – Vse leto.

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Je zdravo lahko tudi okusno?

Na tej strani boste našli recepte, ki so bili objavljeni v naših tiskanih novicah, ali so jih poslali naši bralci.

Veseli bomo tudi novih predlogov, s katerimi bomo skupaj lahko popestrili kulinarično življenje vsem, ki se želijo prehranjevati zdravo, oz. jih različne diete ali bolezenska stanja omejujejo pri izbiri živil.

Skoraj vsi recepti, ki jih objavljamo, se lahko pripravijo brez katere koli živalske sestavine, bele moke in sladkorja. Kaj in koliko od vsega predlaganega boste vključili v svojo prehrano, je odvisno le od vas.

Želimo vam obilo užitkov ob zdravi in hkrati okusni hrani.
 
Svoje recepte nam lahko pošljete na naslov delavniceszz@gmail.com.