Skupaj kuhamo

Polentince

Čas priprave: 1 uraAvtorica recepta je Mateja Vidgaj Zalokar, ki se je s svojim blogom Čarovnije z male kmetije (carovnijezmalekmetije.blogspot.si/) uvrstila na peto mesto v Izboru za najbolj zdrav prehranski blog v Sloveniji 2018.

Polentince so strašno simpatične mini tortice brez glutena, brez jajc, mleka, pecilnega praška ... Po okusu pa se z njimi težko meri katerakoli navadna tortica.


Sestavine:

1,5 l kokosovega mleka
250 g koruznega zdroba
2 vaniljeva sladkorja
200 g surovega trsnega sladkorja
mali ščep soli

Za okrasitev pa še temna čokolada, kokosova smetana in gozdno sadje.


Priprava:

Sladkor stresemo v mleko in zavremo. Odstavimo z ognja, nato počasi, med mešanjem, vsipamo zdrob, ponovno postavimo na ogenj in med stalnim mešanjem počasi kuhamo 10 minut. Vlijemo v pripravljen model, ohladimo in izrežemo male tortice. Vsako prelijemo s stopljeno čokolado, ohladimo in okrasimo s kokosovo smetano, čokoladnimi ostružki ter gozdnimi sadeži (najbolje lastnoročno nabranimi v gozdu!).

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Je zdravo lahko tudi okusno?

Na tej strani boste našli recepte, ki so bili objavljeni v naših tiskanih novicah, ali so jih poslali naši bralci.

Veseli bomo tudi novih predlogov, s katerimi bomo skupaj lahko popestrili kulinarično življenje vsem, ki se želijo prehranjevati zdravo, oz. jih različne diete ali bolezenska stanja omejujejo pri izbiri živil.

Skoraj vsi recepti, ki jih objavljamo, se lahko pripravijo brez katere koli živalske sestavine, bele moke in sladkorja. Kaj in koliko od vsega predlaganega boste vključili v svojo prehrano, je odvisno le od vas.

Želimo vam obilo užitkov ob zdravi in hkrati okusni hrani.
 
Svoje recepte nam lahko pošljete na naslov delavniceszz@gmail.com.