Skupaj kuhamo

Osvežilni zeliščni izotonik

Čas priprave: pol ure


V poletnem času nas sveža zelišča kar sama vabijo, da si iz njih mimogrede pripravimo osvežilen napitek za telo in duha. Uporabite lahko, kar vam pride pod roke med sprehodom po vrtu. Lahko pa se tudi malo zaustavite in prisluhnete, kateri od zeliščnih zakladov vas bo "poklical" - ta bo gotovo najbolj pravi za vas v tistem trenutku. 

Sestavine:

1 l vode 
šopek izbranih zelišč, na primer sivke, melise, poprove mete (uporabite lahko tudi rožmarin, baziliko, žajbelj, vrtnice ...)
nekaj rezin ekološko pridelane limone
5 žličk slanice iz himalajske soli

Priprava:

Sprehodimo se po vrtu in naberemo zelišča. Šopek damo v steklen vrč in ga zalijemo z vodo, da so vsa zelišča čim bolj pokrita. Nato operemo in narežemo limono ter dodamo rezine v vrč (količino določimo po okusu - če želimo bolj kislo, jih dodamo več, sicer manj). Na koncu prilijemo še slanico, premešamo in pustimo vsaj pol ure, da zelišča spustijo aromo. 

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Je zdravo lahko tudi okusno?

Na tej strani boste našli recepte, ki so bili objavljeni v naših tiskanih novicah, ali so jih poslali naši bralci.

Veseli bomo tudi novih predlogov, s katerimi bomo skupaj lahko popestrili kulinarično življenje vsem, ki se želijo prehranjevati zdravo, oz. jih različne diete ali bolezenska stanja omejujejo pri izbiri živil.

Skoraj vsi recepti, ki jih objavljamo, se lahko pripravijo brez katere koli živalske sestavine, bele moke in sladkorja. Kaj in koliko od vsega predlaganega boste vključili v svojo prehrano, je odvisno le od vas.

Želimo vam obilo užitkov ob zdravi in hkrati okusni hrani.
 
Svoje recepte nam lahko pošljete na naslov delavniceszz@gmail.com.