Skupaj kuhamo

Spirale s šparglji

Čas priprave: 30 minut

Kljub kampanji proti maščobam so ravno kakovostne maščobe ključnega pomena za pravilno obnovo tkiv in kakovostno energijo, ki jo potrebujemo.

Pri tem mislimo predvsem na kakovostno kokosovo maščobo z visoko vsebnostjo lavrinske kisline, ki v telesu deluje proti virusom, bakterijam, zajedavcem in kvasovkam ter pospešuje metabolizem.

Potrebo po vitaminu E bomo na najbolj naraven način zadovoljili z uživanjem arganovega olja ali olja pšeničnih kalčkov.
Med odlične vire vitaminov, kakovostnih beljakovin in energijskih zalog uvrščamo tudi oreščke in kakovostno olivno olje.
Za spomladansko čiščenje telesa ne zamudimo sezone špargljev. Gurmani prisegajo na beljene – beluše, mi pa vam priporočamo naravne - zelene, ki so bolj založeni z vitamini in klorofilom.

Sestavine:
20 špargljev
400 gr. razvaljanega listnatega testa
2 žlici olja
žlico sezamovih semen
1/4 žličke kurkume
slanico ali sol


Priprava:
Če listnato testo pripravljate sami, namesto margarine uporabite kokosovo maščobo. Če kupujete že narejeno listnato testo, poiščite takšno s čim manj kemičnih dodatkov.
Listnato testo razvaljamo. Kurkumo in sol raztopimo v dveh žlicah vroče vode ter s tem premažemo razvaljano testo. Posujemo ga s sezamom, namažemo z oljem in narežemo na trakove, široke 1 cm. Trakove v obliki spirale ovijemo okrog opranih in posušenih špargljev.
Na dnu in na vrhu stisnemo, da se pri peki ne bi odvili. Pečemo v segreti pečici, na temperaturi od 160 do 180 O C, 10 do 15 min. 

Kje se dobi:

Sestavine in seznam prodajnih mest lahko preberete na na http://www.zazdravje.net/kje_se_dobi.asp?kat=1.

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: