Skupaj kuhamo

Mangova ledena krema

Čas priprave: 15 minut

Mango se kot odličen vir provitamina beta karotena, vitamina E in drugih hranil odlikuje pri krepitvi hormonskega sistema.

Banane vsebujejo encim bromein, ki sodeluje pri presnovi beljakovin, pripisujejo pa mu povečevanje moškega libida. Vsebujejo tudi mnogo kalija in vitaminov B skupine, ki imajo vlogo pri sintezi  spolnih hormonov in proizvodnji telesne energije. S podobnimi lastnostmi se ponaša tudi avokado, katerega so cenili že Azteki. Avokadovec so imenovali drevo testisov. Plodovi namreč rastejo v parih. Med so kot zdravilo za sterilnost in impotenco zaradi bogastva številnih hranilnih snovi uporabljale že mnoge starodavne kulture. Kardamom vsebuje cineol, ki je stimulant centralnega živčevja in ugodno vpliva na delovanje organov za razmnoževanje. Podobne lastnosti ima tudi ingver, kateremu so dokazali pozitiven učinek na količino in gibljivost spermijev.

Za 2 osebi potrebujemo:

1 mango
2 banane
½  avokada
med ali javorjev sirup
začimbe

Priprava:

Kak dan ali vsaj nekaj ur prej zamrznemo olupljene in na koščke nalomljene banane. V dobrem mešalcu (priporočam kuhinjski robot Ronic) zmeljemo zamrznjene banan. Dodamo olupljeno meso zrelega manga brez koščice ter avokado in mešamo, dokler ne nastane gladka masa. Po želji osladimo z medom ali javorjevim sirupom. Začinimo z ingverjem, cimetom, kardamomom ali naravno vanilijo 


Kje se dobi:

Sestavine in seznam prodajnih mest lahko preberete na na http://www.zazdravje.net/kje_se_dobi.asp?kat=1.

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: