Skupaj kuhamo

Kokosova krema s sadjem

Čas priprave: 10 minut

Po ajurvedi sta kokos in mango idealni živili za poletno hlajenje. Mango se kot odličen vir beta karotena, vitamina E in drugih hranil odlikuje z antioksidativnimi lastnostmi. To nam še posebej koristi, ko smo bolj izpostavljeni soncu. Kokosova maščoba je tudi v toplejšem času izredno stabilna, hkrati pa je lahko prebavljiva in ugodno vpliva na zdravje. Javorjev sirup je kot naravno sladilo zelo primeren za slajenje, ker ne segreva organizma.

Sestavine:

1 sojina smetana
1 kokos
1 mango
javorjev sirup po okusu


Priprava:

Stepemo ohlajeno sojino smetano in jo pomešamo s pasiranim mangom in z mletim kokosovim mesom. Le tega pripravimo tako, da kokosov oreh preluknjamo, izcedimo vodo, ga razbijemo, odstranimo trdo lupino in olupimo rjavo lupinico. Namesto svežega kokosa si lahko pomagamo s kokosovo moko. Po želji osladimo z javorjevim sirupom in ohladimo. Mango lahko zamenjamo s poljubnim sadjem.

Kje se dobi:

Sestavine in seznam prodajnih mest lahko preberete na na http://www.zazdravje.net/kje_se_dobi.asp?kat=1.

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Je zdravo lahko tudi okusno?

Na tej strani boste našli recepte, ki so bili objavljeni v naših tiskanih novicah, ali so jih poslali naši bralci.

Veseli bomo tudi novih predlogov, s katerimi bomo skupaj lahko popestrili kulinarično življenje vsem, ki se želijo prehranjevati zdravo, oz. jih različne diete ali bolezenska stanja omejujejo pri izbiri živil.

Skoraj vsi recepti, ki jih objavljamo, se lahko pripravijo brez katere koli živalske sestavine, bele moke in sladkorja. Kaj in koliko od vsega predlaganega boste vključili v svojo prehrano, je odvisno le od vas.

Želimo vam obilo užitkov ob zdravi in hkrati okusni hrani.
 
Svoje recepte nam lahko pošljete na naslov delavniceszz@gmail.com.