Skupaj kuhamo

Pina bananokolada

Čas priprave: 30 minut

Ananas in banane vsebujejo precej rudnin (kalij, kalcij, magnezij, železo), beta karotena, vitamina C, B kompleksa in drugih zaščitnih snovi. Banane vsebujejo tudi mnogo E vitamina. Kokosovo meso oz. mleko je bogato z rudninami, kot so kalij, železo, baker, cink in selen, vitamin E in B kompleks in maščobami. Lavrinska kislina kot glavna maščobna kislina kokosove maščobe krepi imunski sistem, nudi takojšnjo energijo, izboljšuje prebavo in metabolizem hranilnih snovi, zmanjšuje nevarnost civilizacijskih bolezni, preprečuje bakterijska in virusna obolenja, ima antioksidativni učinek,… Ingver vsebuje antioksidante in omega-3 maščobne kisline. Deluje poživljajoče in izboljšuje razpoloženje.
Opisane hranilne snovi v živilih so izredno pomembne, saj jih telo pod vplivom obremenitev bolj intenzivno porablja.

Sestavine za 4 osebe:

1 ananas
1 svež kokos
1 banano
¾ l vode
svež ingver
cimet, kardamom

Priprava:

Kokosovo mleko pripravimo iz olupljenega belega kokosovega mesa tako, da ga dobro zmeljemo v mešalcu, dolijemo vodo in precedimo. Če ga pustimo stati, se na vrhu nabere smetana. Zrel ananas operemo, olupimo, razrežemo po dolžini in odstranimo kocen. Dobro ga zmeljemo v mešalcu, med mešanjem dodamo še eno (če želimo bolj gosto, pa dve) banani. Dolijemo kokosovo mleko, začinimo z naribanim ingverjem, cimetom in kardamom. Po želji osladimo z javorjevim sirupom in ohladimo.


Kje se dobi:

Sestavine in seznam prodajnih mest lahko preberete na na http://www.zazdravje.net/kje_se_dobi.asp?kat=1.

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Je zdravo lahko tudi okusno?

Na tej strani boste našli recepte, ki so bili objavljeni v naših tiskanih novicah, ali so jih poslali naši bralci.

Veseli bomo tudi novih predlogov, s katerimi bomo skupaj lahko popestrili kulinarično življenje vsem, ki se želijo prehranjevati zdravo, oz. jih različne diete ali bolezenska stanja omejujejo pri izbiri živil.

Skoraj vsi recepti, ki jih objavljamo, se lahko pripravijo brez katere koli živalske sestavine, bele moke in sladkorja. Kaj in koliko od vsega predlaganega boste vključili v svojo prehrano, je odvisno le od vas.

Želimo vam obilo užitkov ob zdravi in hkrati okusni hrani.
 
Svoje recepte nam lahko pošljete na naslov delavniceszz@gmail.com.