Skupaj razkrivamo

1.7.2009

Hormonski holokavst; avtor: Anton Komat

V umazanih igrah farmacevtskih multinacionalk pomenijo zdravniki le zadnji »izvedbeni« člen in v večini primerov so ravno tako žrtve načrtno vodenih manipulacij, kakor so to sami pacienti. Prepričan sem, da je velika večina zdravnikov predanih svojemu poklicu, in govoriti o njihovi krivdi bi bilo podobno enačenju odgovornosti vojaka in generala za storjeni množični vojni zločin nad civilnim prebivalstvom. Zanimivo pa je spregledati izjemno podobnost strokovnih in medijskih manipulacij, ki jih farmacevtski velekapital uporablja tako pri »rastlinskih« kakor tudi pri »človeških dohtarjih«, agronomih, fitofarmacevtih in zdravnikih. Razpon aktivnosti je zelo širok, od financiranja temeljnega izobraževanja na fakultetah, podpor znanstvenim ustanovam, sponzoriranja srečanj in doniranja fondacij pa vse do izdajanja strokovne literature in propagandnega materiala.

Poleg navedenih dovolj »javnih« oblik šumenja z denarjem pa obstaja še celoten spekter razdelanih metod »palice in korenčka«, ki največkrat segajo preko meje zakona. Metode dela z javnostjo so manj sofisticirane, saj sta preteča lakota in grožnja bolezni že od pradavnih časov dokazano najučinkovitejša strahova človeštva.

Ali ženske potrebujejo hormonsko terapijo?

Vsi naravni ritmi življenja ženske, od prve menstruacije, oploditve in rojevanja do menopavze, so predmet intenzivnega vmešavanja farmacevtske industrije in agresivnega trženja s tem povezanih »zdravil«. Pri ženskah to pomeni grobo poseganje v nedoumljivo hormonsko ravnovesje, ki se ga farmacija loteva v dveh ključnih točkah ženskega življenja: ko ženska prihaja v polno plodnost in ob prehodu v menopavzo. Obe rešitvi se prikazujeta kot prava čudeža sodobne tehnologije, toda v svojem bistvu degradirajo žensko v objekt gole kemične manipulacije.

Svetovno trženje kontracepcijske tablete se je pričelo na osnovi le enega testa, ki je bil izvajan na vsega 132 ubogih, farmaciji prodanih portoriških ženskah, od katerih jih je ob koncu raziskave zaradi zdravstvenih posledic pet celo umrlo. Kljub temu je FDA farmaciji takoj izdala tako zaželeno dovoljenje in svetovni eksperiment z ženskami se je lahko legalno pričel.

Trženje estrogenske terapije pa se je začelo takoj po medijsko sproducirani sliki tragičnosti menopavze. Leta 1966 je newyorški ginekolog dr. Robert Wilson napisal uspešnico »Feminine forever« (Večna ženskost), v kateri razglaša, da je estrogenska terapija edina rešitev ženske iz »tragedije menopavze, ki ji uničuje tako osebnostni značaj kakor tudi njeno zdravje«. Po prodanih 100.000 izvodov in močni podpori medijev je teren za trženje hormonskega nadomestnega zdravljenja (HRT) bil pripravljen. Farmacija je takoj donirala 1,3 milijona ameriških dolarjev v Wilsonovo fondacijo. Trženje se je začelo tako hitro, da v vsesplošni evforiji ni bilo časa opraviti niti ene raziskave o dolgoročnih tveganjih predlagane terapije.  

Leta 1995 je The New Journal of Medicine objavil rezultate raziskave na 121.700 ženskah, ki je pokazala, da so ženske, ki več kot 5 let uporabljajo nadomestno hormonsko terapijo, za 40 do 70 % (odvisno od starosti) bolj izpostavljene raku dojke.

Dr. John Lee je v svoji sijajni knjigi »What Your Doctor May Not Tell You About Menopause« (Kaj vam vaš zdravnik morda ni povedal o menopavzi) zbral mnogo dokazov, ki govore o velikih zdravstvenih tveganjih vnosa sintetičnega estrogena v žensko telo. Zbir vseh negativnih učinkov je dovolj pretresljiv. Naj jih citiram le nekaj: povečano tveganje raka endometriuma in edometrioze, povečana telesna teža in kopičenje telesnih tekočin, depresije in glavoboli, povečano tveganje za nastanek fibrocist v prsih in podobnih fibroidnih tvorb, padec ravni krvnega sladkorja in žilnega tonusa, znižana vsebnost kisika v celicah, motnje v delovanju mehurja in žolčnika, motnje ščitnice, znižana želja po spolnosti in težave pri zanositvi, motnje delovanja kostnih celic – osteoklastov itd.

Dr. Lee pa ni obtičal le pri obsojanju estrogenske terapije, ampak je ponudil svojo rešitev, ki se imenuje naravni progesteron. Progesteron je predhodnik vseh hormonov, tako ženskih kot tudi moških! Procesi biosinteze lahko iz njega sintetizirajo natančno tisti hormon, ki ga telo v določenem trenutku življenja nujno potrebuje. To snov rastlinskega izvora dandanes uporablja že na tisoče žensk v ZDA in Avstraliji. V prosti prodaji je kot mazilo, ki si ga vtremo v kožo. Učinki na žensko zdravje so presenetljivi, poleg tega ne povzroča prav nobenih stranskih učinkov. Naravni progesteron ima le eno napako: ni dosegljiv na zdravniški recept.

Zato pa je na recept na voljo široka paleta izdelkov, ki vsebujejo sintetični progesteron, ki ga je farmacija poimenovala progestin. Slednji je seveda patentiran, dosegljiv na recept in ga zdravniki predpisujejo. Najdemo ga tako v kontracepcijskih tabletah kot tudi v nadomestni hormonski terapiji. Seznam njegovih negativnih učinkov je kar dolg, vendar so dobički, ki jih prinaša lastnikom patentov, očitno pomembnejši.

Poglejmo si še en neverjeten absurd. Medicina dandanes ženskam v menopavzi priporoča estrogensko terapijo, ki naj bi omilila njihove težave ter znižala tveganje za nastanek srčnih obolenj in osteoporoze. Vendar taka trditev je podobna tisti, da je pojav glavobola pri človeku le posledica premajhnega rednega jemanja aspirina. Kajti dejstva govore popolnoma drugo zgodbo! Dodatni estrogen namreč v ženskem organizmu povzroča pravo katastrofo. Nekako tako, kot učinkov strupa nikakor ne moremo znižati z dodajanjem istega strupa!

Rušenje hormonskega ravnovesja sodobne ženske s sintetičnimi kemikalijami, ki jih vsiljuje farmacija, je svojevrsten kemični terorizem in način novodobne inkvizicije, ki manipulira z zdravjem, počutjem in položajem žensk v sodobni družbi.

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: