Skupaj razkrivamo

29.9.2009

Bi imeli raje prašičjo gripo ali artritis? Tekst: Sanja Lončar

Po internetu prejemamo na stotine elektronske pošte z informacijami in vprašanji, povezanimi z novo gripo. Sprašujete nas, kaj menimo o dopisu Jane Burgmeister in o drugih svarilih o cepivu, ki prihajajo iz različnih virov.  

Žal vam ne moremo potrditi, ali so navedbe v tem dopisu resnične. Tega ne more nihče. Način, kako ta svet deluje, kako kapital upravlja medije, stroke, zavarovalnice in politiko dejansko onemogoča, da bi izvedeli celotno resnico. Vsak v tej verigi namreč ve tisto, kar tisti nad njim želijo, da ve, in vsak je prepričan, da dela prav. Iskanje resnice izven nas zato ne bo prava pot. Bolj smotrno bo o resnici povprašati lastno zavest. Če se boste začeli poslušati, boste presenečeni, kaj boste spoznali in koliko tega lahko opazite med vrsticami.  

Nova gripa pa je le še en odličen primer, da vidimo, kako deluje svetovno gledališče. Če si ogledate naše televizijske voditelje, ki poročajo o še dveh Slovencih, ki bolehata za gripo, in ob tem govorijo s takim glasom, kot bi nam sporočali, da je razneslo nuklearko v Krškem, se mora človek vprašati, kaj se le gredo? Kateri urednik to izbira za udarno novico? Zakaj poročajo o skupnem seštevku vseh, ki so do zdaj po svetu zboleli za gripo, ko se 99 % vseh obolelih sploh več ne spomni niti tega, da so jo imeli? Kako to, da se je Svetovna zdravstvena organizacija prav pri tej gripi odločila spremeniti opredelitev pandemije? Iz opredelitve so prav pred pojavom »nove« gripe izbrisali merilo, da gre za bolezen z visoko stopnjo umrljivosti. Zato je lahko prašičja gripa razglašena za pandemijo. Če bi obveljala stara opredelitev, za njo ne bi slišali.  

Nekaj dejstev v razmislek:

    * O številu obolelih: Dejstvo je, da vsako leto zaradi gripe umre na sto tisoče ljudi. (Le v Nemčiji ocenjujejo, da gre za 20–30.000 smrtnih primerov.) Kaj je to v primerjavi z 2.000 mrtvimi, ki jih je do zdaj povzročila prašičja gripa?

    * O »novi« gripi: Dejstvo je, da prašičja gripa ni novost. Američani so se z napovedmi o pandemiji te gripe srečali že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Cepivo proti prašičji gripi, ki so ga na enako agresiven način promovirali tudi takrat, je ostalo zapisano v zgodovini kot najbolj zgrešeno in najbolj smrtonosno doslej. Na tisoče ljudi, ki so ga dobili, je ostalo invalidov, nekateri so celo umrli neposredno po cepljenju. Največjo sramoto v zgodovini cepljenja so tako uspešno utišali, da večina ljudi sploh ne ve, da se je to zgodilo. Zanimivo je, da je takoj po ustavitvi cepljenja tudi gripa izginila neznano kam. Se vam ne zdi zanimivo, da tega danes nihče ne omenja? Verjemite, da lahko to izve vsak novinar, ki dela po nareku lastne vesti. Zakaj pa o tem niste nič slišali v naših poročilih in zasledili v večini medijev?

    * O novem cepivu: Dejstvo je, da imamo opravka z novim cepivom, ki še ni preizkušeno na širšem prebivalstvu, in da naše zavarovalnice kupujejo predvsem obljube ter podpisujejo pogodbe o nakupu nečesa, kar še ni proizvedeno. Zaradi strahu, da kakšna država ne ostane brez, so farmacevtske družbe v položaju, da vsem zaračunajo »davek na strah«, ob tem pa imajo zaradi potrebe po hitri dobavi največje količine enega cepiva v zgodovini zeleno luč, da ga izdelajo tudi manj kakovostno, le da je hitro.

      Če ne bo delovalo, nam vedno zatrdijo, da je virus medtem mutiral in zato cepivo ni prijelo. Posel stoletja, ni kaj. O učinkovitosti torej ne moremo govoriti, lahko pa pokukamo v sestavo.

    * O sestavi cepiva: Sestava novega cepiva je precej sporna. Zaradi potrebe po čim hitrejši proizvodnji so farmacevtskim podjetjem dovolili tudi uporabo pomožnih snovi, ki so bile do zdaj v cepivih praviloma prepovedane. Da bi uporabili čim manj aktivnih učinkovin, bodo nekateri proizvajalci uporabili kemikalijo skvalen (ang. squalene). Po podatkih, ki so jih objavili na spletni strani dr. Mercola, je to dodatek, ki ga najdemo v velikem številu cepiv proti H1N1 virusu. Drugi s tem namenom uporabljajo aluminij, ki je tudi zelo škodljiv.
      Študija, ki so jo objavili leta 2000 v reviji American Journal of Patology, pravi, da je en sam odmerek skvalena pri poskusnih živalih sprožil kronično vnetje sklepov, ki ga poznamo tudi kot revmatoidni artritis.
      Do zdaj se je ta dodatek zelo redko uporabljalo, saj se je vedno izkazal za zelo problematičnega. Nezakonito so ga uporabili v cepivih proti antraksu, ki so ga dobili ameriški vojaki v zalivski vojni. Veliko zdravstvenih težav, ki so danes poznane kot »sindrom zalivske vojne«, povezujejo s tem cepivom. Prizadetih je bilo več kot 200.000 ljudi! Težave, ki jih imajo še danes tisti, ki so prejeli cepivo s tem dodatkom, so zelo številčne, in sicer od artritisa, fibromiagije, občutljivosti na svetlobo, kronične utrujenosti, izgube spomina, multiple skleroze, težav s ščitnico, ALS, kronične diareje, nočnega potenja do nenehno povišane temperature itd.

    * O teorijah zarote: Ali so navedbe, da gre pri cepljenju proti gripi za poskus sistemskega zastrupljanja celotnega prebivalstva (ali določenih »manj vrednih« delov), je težko govoriti. Vprašajmo drugače: Zakaj nas podatek, da nekdo snuje zakoniti poboj milijarde ali več milijard ljudi, tako vznemirja?
      Ta podatek se od vseh dejstev, ki smo jim priča vsak dan, razlikuje le v številkah. Tisoči ali milijoni mrtvih zaradi nafte, vnaprej pripravljene vojne, zaigrani teroristični napadi, milijoni prizadetih zaradi nezakonitih farmacevtskih poskusov na Afričanih, milijoni mrtvih vsako leto zaradi zastrupitev s pesticidi, na sto tisoče samomorov v Indiji zaradi gensko spremenjenih posevkov, ali milijoni mrtvih kot posledica škodljivih živil, ki jih je tržišče polno, nas ne vznemirjajo? Moramo res dodati še kakšno ničlo številu žrtev, da bi resnica prebila našo otopelost?
      Vse našteto dokazuje, da živimo v svetu, v katerem si denar želi biti vladar. Eni bi vam radi vladali, če jim boste to seveda dopustili. Imajo denar, imajo medije, lahko kupijo znanost, lahko celo napišejo zakone in postavljajo predsednike. Ali jih boste vi sprejeli za svoje vladarje, pa se boste morali odločiti sami. Vsak zase.

    * O odsvetovanju poljubljanja: Ali ste se kdaj vprašali, kako to, da imajo ljudje, ki imajo hišne ljubljenčke (ti pa v hišo preverjeno prinašajo vse sorte patogenih organizmov), boljše zdravje od povprečja? Kako to, da so otroci s kmetij ali tisti, ki se svobodno valjajo po zemlji in blatu, bolj zdravi od svojih mestnih, čistih sovrstnikov? Ali ste se kdaj vprašali, zakaj se porodi doma, v nesterilnem okolju končajo z manjšim številom okužb kot v bolnišnicah? Boljše zdravje ne pomeni odsotnosti srečanja z virusi. Ravno nasprotno .– pomeni, da je naš imunski sistem strokovnjak za viruse in da zna z njimi opraviti rutinsko hitro in učinkovito. Vaja dela mojstra! Zato tisti, ki na zdravje gledajo bolj celostno, pravijo, da ni boljšega za naš imunski sistem od ljubezni. Če se boste poljubljali iz ljubezni, bo to le povečalo sposobnosti vašega imunskega sistema. Če pa se boste pustili ustrahovati pred kontakti, bodo tisti, ki vas želijo spraviti v odsotnost in paranojo, dosegli svoj namen.

Zato je najbolje, da strah pred gripo čim prej »nadomestite« z dejavnimi ukrepi, ki vas bodo pred gripo tudi obvarovali. Proti gripi so se odlično izkazali alkoholni izvleček echinaceje (ameriški slamnik) in vitamin D. Pomaga tudi skrbno vzdrževanje črevesne flore, pri čem so vam v veliko pomoč kakovostni probiotiki.

Za krepitev imunskega sistema so zelo koristne vse oblike naravnih antioksidantov, sokovi aloe vere, alge in podobna super živila, ki trajno dvigajo naše obrambne moči. Ne spreglejte pa tudi kakovostnih maščob, o katerih pišemo v tej številki. Strah je največji saboter! Zaradi njega naša imunost pada in naše možnosti, da res prikličemo kakšno bolezen, le rastejo.

Ne pozabite, da vnos vseh vrst virusov uspešno zmanjšujemo tudi z rednim umivanjem rok. Se vam zdi precej banalno? V osnovni šoli so nam pozabili povedati veliko zgodovinskih dejstev. Med drugim tudi to, da kuga, ki je zdesetkala Evropo, ni povzročila večjih žrtev na območju današnjega Irana in Iraka. To je edina kultura v času srednjega veka, ki je imela uveljavljene higienske navade in pravilen odnos do vode in ni utrpela večjih žrtev zaradi kuge. Morda vam bo koristilo, da to veste.

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: