Skupaj razkrivamo

20.12.2012

Zdravljenje novega časa
Besedilo: Nadja Baćac

Da se čas trde materije izteka in se na vseh področjih odpiramo tudi za bolj subtilne ravni, je vidno tudi v novodobnih pristopih k zdravljenju. Prva sprememba, ki zaznamuje nove pristope, je drugačno dojemanje bolezni. 

Bolezen ni sovražnik
Živimo v svetu, ki nas uči, naj se proti slabim stvarem borimo. Nekaj takega, kot je boj, na primer boj proti bolezni, proti raku, pa ne moremo poimenovati zdravljenje. To ni zdravljenje. Šele ko se „nepridipravu” naš um prepusti, ga dejansko premagamo. Teme iz sobe ne izganjamo z metlo, temveč tako, da prižgemo luč. Ko prižgemo Luč zavedanja, težava izgine. Morda nam je Stvarstvo namenilo raka, da bi nas popeljalo v nove Razsežnosti. Kaj če ima naš rak plemenit razlog? Je do zdaj že kaj dobrega naredil za nas? Smo srečali nove, čudovite ljudi? Zamenjali kariero, hobije? Smo se o sebi naučili veliko novega? Spoznajmo, da nas je rak popeljal na čudovito pot, ki si je nismo niti v sanjah zamišljali in ki je nikoli ne bi znali načrtovati zase! Namesto raka si lahko predstavljamo katero koli drugo tegobo. Ta je lahko negativno čustvo, želja, da bi se ljudje okoli nas spremenili, ker nam gredo na živce. Ko nehamo „spati” in se prebudimo, se zavemo, da se ne bomo počutili bolje, če se bo spremenil nekdo drug! Takole nas sprašuje Anthony de Mello: „Če vam dež prepreči piknik, kdo ima negativna čustva? Dež? Ali vi?”

Nova Resničnost
Vse več je različnih pristopov k zdravljenju, kjer je zaznati premik z zdravljenja bolezni na zdravljenje celostnega človeka. Tudi biokemični model mineva, saj razumemo, da nimamo glavobola zato, ker smo se rodili s prenizko ravnjo Aspirina® v krvi, temveč ker smo se spravili iz Ravnovesja. Naše telo zboli, ker v njem ni dovolj energije, svetlobe, vibracij. Medicinski krogi bodo morali slej ko prej spoznati tudi, da niti v zadnjem času priljubljena genetika ni rešitev v pravo smer. 

Zavedanje, da je vir zdravljenja naša razširjena Zavest, ni novo. To so vedeli v vseh časih (druidi, antični zdravniki, Hildegarda, Paracelzus, Tesla in mnogi drugi). Novost je to, da danes do teh spoznanj prihaja vse več ljudi. Za to nam ni treba biti avatarji, mistiki, guruji ali zdravilci. Danes ima vsak možnost, da se poveže z Bogom, s Stvarnikom, Stvarstvom, z Virom, Univerzalno zavestjo, Univerzumom, Vestjo, Vesoljem, Inteligenco, Ljubeznijo. 

Izberite katero koli besedo, ki jo želi slišati vaš ego, če ga beseda Bog vznemirja. Z osredotočanjem navznoter dosežemo stanje, ki mu rečemo tudi meditacija. Če vas beseda meditacija odbija tako kot mene, si predstavljajte, da je to čas, ko je vaš um tiho! Ko v glavi neha ropotati in ko vas čustva nehajo preplavljati. Obstajajo različni načini, kako pridemo do tega notranjega miru. Pomembna je vsebina in ne oblika. Zdaj pa pridemo do bistva – to stanje je zdravljenje! Za to ne potrebujete nikogar drugega razen sebe! Pomislite, že rodimo se zdravilci! (Samo)zdravljenje je Potovanje in ne končna točka! Tu se Praznovanje Življenja šele začne! Ker smo takrat povezani sami s seboj, smo povezani z Virom, Energijo, s Svetlobo. Ko nismo v tem stanju, ko nismo mirni, ko se ne opazujemo, ko zdrsnemo iz stanja zavedanja, se nam zgodi odsotnost. Takrat do neke mere pozabimo, da smo svetlobna bitja in v tej isti meri se oddaljimo od Svetlobe, od Sebe in s tem od svojega zdravja. Edino, kar moramo narediti, je, da se spet spomnimo tega, kar nas vrne nazaj v naše naravno stanje svetlobne vibracije. 

Novodobni čudeži
Znanstveniki so dokazali, da se v stanju, ko smo povezani z resničnim delom sebe, ko smo v polnem zavedanju sebe, ko spremenimo svoje odzive in obnašanje, naši možgani preoblikujejo na najbolj konstruktiven način. Vzpostavijo nove povezave med živčnimi celicami. Ko nismo v takem stanju, naše živčne celice degradirajo. Dolgo smo tudi mislili, da so možgani vstopna točka informacij v naše telo, zdaj pa znanstveniki ugotavljajo, da je srce tisto, ki prvo prejme informacije iz okolja in jih šele nato pošlje možganom in organom. To popolnoma spreminja razumevanje, kako deluje naše telo. Energijska kardiologija ve, da srce s signali, ki jih proizvaja, uravnava delovanje ostalih organov, spreminja pa tudi čustva, kot so jeza, pohlep, …

Znanstveniki pa odkrivajo tudi druge „novodobne” čudeže! Preoblikuje in spreminja se lahko naša DNK! To je pokazalo pet neodvisnih mednarodnih raziskav. Opravljene so bile primerjalne meritve na bolnikih, ki so jih zdravili s ponovno povezavo (Reconnective HealingTM – pomeni ponovno povezovanje z Vesoljem), in na tistih, ki so prejeli „lažno”, placebo zdravljenje. Ugotovili so, da se je pri prvih stanje možganov tako zelo spremenilo, da je povzročilo povezavo energijskega polja telesa in dvig celotne energije. To stanje naj bi prinašalo zdravilne frekvence, ki so nad tem, kar je do zdaj poznanega in kar smo poznali kot dosedanje oblike energijskega zdravljenja (Chi gong, Tai chi, Theta healing, bioenergija, …). Gre za zdravljenje, ki ni tehnika in zdravi vse ravni človeka, ne samo fizične, temveč tudi umsko, čustveno in duhovno raven. 

Novodobna pomagala
To spoznanje na novo opredeljuje naše tradicionalno razumevanje zdravja in zdravljenja. Je pred nami nemara obdobje drugačne medicine? Si lahko zamislite, da boste v prihodnje hodili k zdravniku specialistu energijske medicine? Energijske kardiologije? Ali morda energijske psihologije, kjer vam bodo namesto kemičnih spojin pokazali, kako se lahko harmonizirate in s tem tudi pozdravite na energijski ravni? Ali če bi namesto tablet na recept dobili infopatske kapljice z molekulskimi informacijami, ki nadomestijo informacijo, ki je v telesu motena, in jo tudi „popravijo”, uravnovesijo? Tudi te obstajajo. Vse to že obstaja, le pobrskajte po spletu. Nemara boste presenečeni. Tu so še bolj znana druščina: akupunktura, homeopatija, NES, bioresonanca, radionika, quantum ipd. 

Pomemben del vpliva na energijo telesa je tudi energiziranje vode. Vodo lahko energizirate, revitalizirate z energetskimi kozarci, vrči, cevmi, kar spreminja strukturo kristalov v vodi v zelo urejeno in zdravilno frekvenco, ki se nato prenaša tudi v naše telo. Vse bolj v ospredje prihajajo tudi druge snovi, ki so nosilke zelo zdravilnih vibracij – eterična olja, začimbe (npr. sveta bazilika (tulsi), za katero Indijci že tisočletja pravijo, da je po svojem valovanju najbližja valovanju čiste brezpogojne ljubezni). Pojavljajo se tudi nove zdravilne snovi, ki jih izbirajo prav na osnovi njihovega valovanja. 

Vidimo, da podobno zdravi podobno oziroma se uglašuje na višjo frekvenco. Najsi bo to rastlina, homeopatski pripravek, informacija oziroma frekvenca in energija iz Vesolja. 

Nove priložnosti in nove pasti
Nove tehnike zdravljenja seveda skrivajo v sebi tudi nove pasti. Zagotovo gre za velike moči in zagotovo lahko predpostavimo, da bodo te moči prišle tudi v roke odsotnih ljudi, takšnih, ki so jim v ospredju zaslužki, želja po slavi ali moči. Tudi vse več informiranih izdelkov skriva v sebi podobne pasti. Ali lahko res zaupamo vsakomur, da nam informira kozarec, vrč, hrano, ...?

Zaradi vsega tega boste morali biti pri kateri koli obliki energijskega zdravljenja še toliko bolj pozorni. Če ste Prisotni, boste hitro prepoznali, kateremu izdelku zaupati in kateremu terapevtu se lahko prepustite. Kaj pa, če ste odsotni? Podobno privlači podobno in odsotni pritegne odsotnega. Tega pa ne želite! Ne za svoje zdravljenje! Zato novi načini zdravljenja zahtevajo skok v Zavest na obeh straneh in niso le čarobna palčka, s katero vam bo nekdo ali nekaj, kar ste kupili, odpihnil težave. 

Ključne besede:
zdravljenje, bolezen, ravnovesje, razširjena zavest, um, čustva, meditacija, samozdravljenje, srce

 

Sorodni članki:

0,015625

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: