Vprašanja/odgovori

Zdravilno laneno olje


V prejšnji številki ste omenili, da je laneno olje lahko zdravilo za raka. Zelo me zanima več o tem. Kako ga uporabljamo in koliko ga je treba zaužiti, da bi učinkovalo proti raku?

Ugotovitev, da je laneno olje odlično sredstvo za zdravljenje rakavih celic, je sestavni del zelo uspešne terapije, ki jo je izvajala dr. Johhana Budwig, diplomirana farmacevtka, kemičarka ter doktorica znanosti na področju kemije in fizike.

Celice morajo dihati
Življenje je posvetila raziskovanju vpliva maščob na zdravljenje tumorjev. Dr. Budwigova je bila leta 1951 strokovnjakinja za zdravila in maščobe na državnem uradu za zdravstvo – najvišjem organu v Nemčiji, pristojnem za verificiranje metod zdravljenja. Sodelovala je pri odobritvi različnih zdravil za zdravljenje raka, med njimi skupine zdravil, ki vsebujejo žveplove spojine v kombinaciji z maščobami. S primerjavo različnih zdravil je  ugotovila, da igrajo maščobe zelo pomembno vlogo. A takrat še ni bilo mogoče ugotoviti, katere maščobne kisline so v preparatih. Da danes vemo, katere maščobne kisline vsebujejo različna olja in maščobe, je njena zasluga.Vendar se dr. Budwigova ni ustavila le pri prepoznavanju maščob. Kot poznavalka kvantne fizike je dojela, da je bistvo zdravja v pravilnem pretoku energije skozi celico in njenem pravilnem dihanju. Če celica ne diha, ji ne morejo pomagati nobena hranila. Selen, vitamini, aminokisline …, vse to so dragocena hrana za celico, a le kadar normalno diha in ima moč za normalno presnovo. Vemo, da v rakastih celicah primanjkuje kisika. Kako spraviti kisik v celico in kako jo spet napolniti z življenjsko energijo, je vprašanje, ki je navdihovalo dr. Budwigovo dolga desetletja. Da je bila v svojih raziskavah zelo uspešna, priča tudi dejstvo, da je bila za svoje delo sedemkrat predlagana za Nobelovo nagrado.

Energijska kisikova bomba
Med vsemi maščobami, ki jih je raziskovala, so tiste v lanenem olju, v kombinaciji z mlečnimi proteini, ustvarjale največji energijski potencial ter omogočale celicam ohraniti več solarnih fotonov kot katera druga snov. Ravno nestabilnost elektronov, ki so v lanenem olju v nenehnem gibanju, ustvarja močno elektromagnetno polje z negativnim nabojem. Z njimi reagira pozitivno nabita žveplovodikova skupina. Slednjo najdemo v aminokislinah metonin in cistein, ki ju je veliko v skuti oziroma v mladem siru. Opisana kombinacija kot sklenjena skupina hitro potuje po krvi do vsake celice ter omogoča pravilno izmenjavo kisika in drugih snovi. To pomeni, da laneno olje, ki ga prelijete po solati, ne bo učinkovalo enako kot laneno olje, ki ga zmešate s skuto (ki ne sme biti iz homogeniziranega mleka!).
Zelo pomembna je tudi kakovost lanenega olja. Mora biti iz ekološko pridelanega lanenega semena, hladno stisnjeno brez prisotnosti zraka (na žalost vam domače stiskalnice in olja iz domače obrti pri tem ne bodo v pomoč). Olje mora biti shranjeno v temnih steklenicah ali pločevinkah. Po odprtju ga hranimo v hladilniku in porabimo v nekaj tednih. Z njim nikoli ne prelivamo vročih jedi, ker je na višjih temperaturah nestabilno. Če takega olja ne morete dobiti, je bolje kupiti ekološko laneno seme in ga sproti mleti ali stiskati v kosmičniku za semena. Mletje v mlinčku pride v poštev le, če semen ne bo segrel na temperaturo nad 38 stopinj, kar pomeni, da lahko hkrati zmeljete le eno žličko. Nakup zmletega lanenega semena je stran vržen denar, ker v nekaj urah popolnoma oksidira.
Zavedati se morate, da je mešanica olja in skute »energijska kisikova bomba«, ki se bo v telesu aktivirala le, če njenega učinkovanja ne boste onemogočili z drugimi sestavinami. Zraven ne smete jesti hrane, ki vsebuje transmaščobne kisline (npr. margarine, piškotov ali peciva, narejenih z hidrogeniziranimi – strjenimi – maščobami), ali pripravljeno v mikrovalovni pečici.  Dr. Budwigova v svojih terapijah priporoča še kokosovo maščobo ter veliko česna in čebule. Ker dobivamo veliko vprašanj o kakovosti različnega lanenega olja, kje nabaviti kosmičnike, katero kokosovo maščobo uporabiti in podobno, smo informacije zbrali in jih lahko preberete na www. zazdravje.net, v rubriki Kje se dobi.

Knjiga Rak – problem in rešitev
Terapije dr. Budwigove so se izkazale za izjemno uspešne. Nemška zavarovalnica svojim strankam celo priznava del stroškov za njene terapije  za zdravljenje raka. Gospa je  umrla leta 2003, v 94. letu starosti, vendar njeno terapijo še vedno izvajajo na številnih klinikah, ki se celostno ukvarjajo z zdravljenjem raka. 
Če se želite lotiti raka, vam zagotovo ne bo zadostovalo le nekaj žlic lanenega olja na dan. Rak ni bolezen, temveč stanje, v katero smo pripeljali telo, zato ni ozdravitve brez odpravljanja vzrokov, ki so do nje pripeljali. Tudi dr. Budwigova je raka obravnavala celostno in njena terapija zajema tako fizično kot najsubtilnejšo raven našega bivanja. Vredno se je seznaniti z njenimi ugotovitvami. Njena knjiga Rak – problem in rešitev je že izšla v hrvaščini, v slovenskem jeziku pa se pripravlja.

 

 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: