Vprašanja/odgovori


Izredno stanje zaradi gripe!  
    

VPRAŠANJE:
V naši hiši je zavladalo izredno stanje. Žena in njeni starši so v paničnem strahu pred novo gripo. Otroci pa po internetu berejo o teorijah zarote, povezanih s cepivom, in so v paničnem strahu pred cepivom. Da je še hujše, je sosed v naši stavbi zbolel za to novo gripo in zdaj bi moja žena najraje hodila iz stanovanja skozi okno, da ji ne bi bilo treba mimo njihovih vrat. Zelo bi radi prebrali vaše mnenje o cepljenju oz. drugih naravnih preventivnih ukrepih, ki so na voljo.

ODGOVOR:
Hvala za vaše pismo, ki verjetno kaže stisko, v kateri je zdaj veliko družin, saj jih mediji s svojim nekritičnim poročanjem spravljajo v strah in negotovost. Naše osrednje informativne oddaje se začenjajo z novicami o številu novih primerov, voditelji govorijo s tako paničnim glasom, kakor da bi poročali o tem, da je razneslo nuklearko v Krškem. Odgovorni v ministrstvu s svojimi poskusi, da pomirijo javnost, prilivajo še več olja na ogenj. Vse dosedanje primere na svetu seštevajo, kakor da so vsi, ki so kadarkoli zboleli, še vedno bolni. V Slovenji je trenutno zaradi tega virusa obležala le peščica ljudi.

Res je, da imamo opraviti z nezaslišano kampanjo, ki je sprva omogočila bajne zaslužke proizvajalcem protivirusnih zdravil, zdaj pa se z vsemi močmi pripravlja teren za najbolj množično cepljenje proti gripi.

Težko je komentirati napise, ki krožijo po spletu. O tem, ali je bil virus namerno ustvarjen in so z njim kontaminirali cepivo, namenjeno nekaterim državam, gotovo ne bomo izvedeli resnice iz medijev, ki so trenutno očitno enostranski. Na našem planetu bi denar rad bil sveta vladar na vseh področjih, in naše zdravje ni izjema.

Kakovost ali denar?
Glede cepiva pa vam lahko povem samo to, da celo države, ki ga naročajo, ne morejo vedeti, kaj so naročile. V strahu, da ne ostanejo brez cepiva, državne zavarovalnice podpisujejo pogodbe za ogromne količine cepiva, ki se šele proizvaja. Cepivo proti svinjski gripi, ki so ga enako nesramno in agresivno promovirali v sedemdesetih letih v ZDA, je ostalo zapisano v zgodovini kot najbolj zgrešeno in najbolj smrtonosno doslej. Tisoči ljudi, ki so ga dobili, so postali invalidi, nekateri so celo umrli neposredno po cepljenju. Največjo sramoto v zgodovini cepljenja so tako uspešno prikrili, da večina ljudi sploh ne ve, da se je to zgodilo. Gotovo nam bodo odgovorni zatrdili, da je zdaj cepivo drugačno, vendar že to, da ga bodo farmacevtske družbe naredile »na hitro« in da ga morajo multiplicirati v količinah, ki se štejejo v milijardah odmerkov, meče slabo luč na njegovo kakovost.

Da bi s čim manj aktivnih protiteles dosegli čim večji učinek, farmacevtske družbe uporabljajo za cepivo nevarne pomožne snovi, ki delovanje cepiva pospešijo. V vakcini proti svinjski gripi se uporablja pospeševalec reakcije, kemikalija squalene.

Po podatkih, ki so jih objavili na spletni strani Dr. Mercole, je to dodatek, ki ga najdemo v velikem številu vakcin virusa H1N1. Drugi uporabljajo aluminij, ki je tudi zelo toksičen.

Uporaba teh snovi omogoča proizvajalcem, da z manj aktivnih učinkovin dosežejo enak namen, vendar bo to seštevanje pozitivno le v njihovem zaključnem računu. Naš utegne biti drugačen.

Študija, ki so jo objavili leta 2000 v reviji American Journal of patology, pravi, da je en sam odmerek skvalena pri poskusnih živalih sprožil kronično vnetje sklepov, ki ga poznamo tudi kot revmatoidni artritis.
Doslej je bil ta dodatek zelo redko uporabljen in se je vedno pokazal kot zelo problematičen. Ilegalno so ga uporabili v cepivih proti antraksu, ki so ga dobili ameriški vojaki v zalivski vojni. Veliko zdravstvenih težav, ki so znane kot sindrom zalivske vojne, povezujejo s tem cepivom. Težave, ki jih še zdaj imajo tisti, ki so dobili cepivo s tem dodatkom, so zelo številne, od artritisa, fibromiagije, občutljivosti na svetlobo, kronične utrujenosti, izgube spomina, multiple skleroze, težav s ščitnico, ALS, kronične diareje, nočnega potenja, nenehno povišane temperature ...

Zato je najboljše, da strah pred gripo čim prej »nadomestite« z aktivnimi ukrepi, ki vas bodo pred gripo obvarovali. Proti gripi sta se odlično izkazala alkoholni izvleček ehinaceje (ameriški slamnik) in vitamin D. V pomoč so tudi vse oblike naravnih antioksidantov, sok aloe vere, alge in podobna superživila, ki trajno dvigajo naše obrambne moči. Strah pa je največji saboter! Zaradi njega naša imunost pada in naše možnosti, da prikličemo kakšno bolezen, se samo povečujejo!

Zato najprej izklopite televizijo in začnite doma delati kaj bolj prijetnega, kakor je spremljanje poročil o gripi. 

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Imate vprašanje?

Verjetno tudi sami opažate, da se vse več dogaja in da tudi z dogodki projekta poskušamo temu slediti. Vsi naši sodelavci so že tako obremenjeni, da ne moremo več individualno odgovarjati na vaša vprašanja, saj jih je ogromno.

Nimamo nič proti, da jih pošiljate. Za nas so dragocena usmeritev pri izbiri tem, ki jih bomo obdelovali v novicah, TV-oddaji, na predavanjih ali delavnicah. Prosimo le, da ne pričakujete individualnih odgovorov. 

Lahko nam pišete na e-naslov delavniceszz@gmail.com, po pošti na redakcijo revije Jana ali na sedež društva Ognjič (Zapotok 54, 1292 Ig).

Prosimo, ne pošiljajte nam svojih diagnoz, izvidov in bolezenskih slik, saj se ne ukvarjamo z zdravljenjem in vam na takšna vprašanja ne moremo odgovoriti. Ne dajemo medicinskih nasvetov in ne svetujemo o uporabi ali opustitvi kakega zdravila – o tem se morate posvetovati s svojim zdravnikom ali zdravilcem, ki mu zaupate. 

Odgovori na tej strani in v medijih projekta so rezultat naših osebnih izkušenj, mnenj ter pregleda nad podatki in informacijami, ki so na voljo v društvih in organizacijah, s katerimi sodelujemo. Preberite, pretehtajte in se po lastni presoji odločite, kaj je za vas uporabno. 

Komparativne podatke o različnih izdelkih objavljamo le, če so iz preverljivih in zaupanja vrednih virov. 

Vse tukaj navedene podatke in priporočila bralec uporablja na lastno odgovornost.