Aktualne novice

Na pol vegetarijanec?

dodano: 10.11.2011

novembrske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Gre za zanimiv „projekt“, ki si ga je zamislila skupina mladih Nemcev, ki se zavzema za trajnostno in ekološko pridelano hrano, ne da bi pri tem strogo zavračala živalsko hrano. 
S svojo zamislijo želijo sporočiti, da se je tej lažje odpovedati zgolj delno kot pa v celoti. Njihov moto se glasi nekako tako: „Dva polovična vegetarijanca tvorita enega celega.“ Z njim nagovarjajo pare ali prijatelje, pri čemer oba partnerja znižata porabo živalske hrane in tako pomembno prispevata k ohranjanju okolja. 

V praksi je to videti nekako tako: obe osebi v paru se pogovorita o svojih prehranjevalnih navadah ter kako te vplivajo na planet in podnebje. Nato ugotovita, kolikšen delež v njuni prehrani predstavljajo živila živalskega izvora. Njun cilj je zmanjšati ugotovljeno količino za polovico. Koliko dejansko prispevajo k ohranitvi okolja, izvedo iz CO2 računalnika, kamor lahko vnašajo hrano, ki jo uživajo le še v polovični količini. Podatke vzamejo iz zbirke podatkov, v kateri poiščejo konkretno živilo (meso, ribe, mesni izdelki, tudi po proizvajalcih). 

Pomemben vidik projekta je, da se par o novem načinu prehranjevanja med seboj pogovarja, udeležijo pa se lahko tudi razprave na Facebooku. 

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.