Aktualne novice

Na pol vegetarijanec?

dodano: 10.11.2011

novembrske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Gre za zanimiv „projekt“, ki si ga je zamislila skupina mladih Nemcev, ki se zavzema za trajnostno in ekološko pridelano hrano, ne da bi pri tem strogo zavračala živalsko hrano. 
S svojo zamislijo želijo sporočiti, da se je tej lažje odpovedati zgolj delno kot pa v celoti. Njihov moto se glasi nekako tako: „Dva polovična vegetarijanca tvorita enega celega.“ Z njim nagovarjajo pare ali prijatelje, pri čemer oba partnerja znižata porabo živalske hrane in tako pomembno prispevata k ohranjanju okolja. 

V praksi je to videti nekako tako: obe osebi v paru se pogovorita o svojih prehranjevalnih navadah ter kako te vplivajo na planet in podnebje. Nato ugotovita, kolikšen delež v njuni prehrani predstavljajo živila živalskega izvora. Njun cilj je zmanjšati ugotovljeno količino za polovico. Koliko dejansko prispevajo k ohranitvi okolja, izvedo iz CO2 računalnika, kamor lahko vnašajo hrano, ki jo uživajo le še v polovični količini. Podatke vzamejo iz zbirke podatkov, v kateri poiščejo konkretno živilo (meso, ribe, mesni izdelki, tudi po proizvajalcih). 

Pomemben vidik projekta je, da se par o novem načinu prehranjevanja med seboj pogovarja, udeležijo pa se lahko tudi razprave na Facebooku. 

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: