Aktualne novice

Nam želite donirati 0,5 % dohodnine – na žalost še ne bo šlo!

dodano: 23.11.2011

Vlogo za priznanje statusa društva, ki deluje v javnem interesu na področju zdravja, smo vložili pri Ministrstvu za zdravje 12. aprila 2011. In ker se ministrstvu ni mudilo izdati odločbe v tridesetih dneh, kot je zakonsko določeno, smo jo prejeli 12. julija 2011 (po 90 dneh!).
Žal pa se je to zgodilo dva meseca prepozno, da bi nas lahko vključili ŽE na letošnji seznam upravičencev do donacij za leto 2011 (Ur. l. RS, št. 57/11, objavljen dne 7. 7. 2011). 

Na vprašanje, ali nam lahko donirate del svoje dohodnine, ustvarjene v tem letu, smo dobili negativen odgovor, ker pa je pristojnost MZ le izdaja odločb, so nas za dodatne informacije napotili še na MF in na DURS. Na DURS-u smo dobili odgovor, da so oni samo izvajalci, smo pa izvedeli, da obstaja tudi možnost dopolnitve seznama (vsaj tako je bilo v letu 2010), na kar nas na MZ niso opozorili, saj so izjavili, da se ta seznam objavi le enkrat letno. 

Nadalje nas je seveda zanimalo, kako priti na ta dodatno objavljeni seznam, ki so ga v prejšnjem letu objavili konec leta. Uslužbenka DURS-a tega odgovora ni imela, zato nas je prosila, da jo pokličemo nazaj, ko bomo dobili odgovor, saj jo zanima, kako je to urejeno. (?!)

In da vas ne utrujamo … Po dolgem »klicarjenju« enih, drugih in tretjih, po pisnih prošnjah in vlaganjih vlog smo nazadnje izvedeli, da bomo na seznam upravičencev uvrščeni šele v letu 2012, ko nas bodo nekje v času poletja uvrstili na seznam, ki se pripravlja na osnovi stanja na 31. 12. 2011. Če pa bodo to slučajno pozabili, potem bomo lahko upali, da bomo objavljeni v popravljenem seznamu na koncu leta 2012.
Če imamo na tak postopek pripombe, lahko vladi predlagamo spremembo zakonodaje.

Lepo je biti država, težko je biti državljan. 

Če bomo torej preživeli leto 2012, bomo delček vaše dohodnine prvič prejeli v letu 2013, ko bo pripravljen obračun vaše dohodnine za leto 2012. 

Zato se še enkrat zahvaljujemo vsem, ki ne čakate na odobreno davčno olajšavo in nam donirate svoj težko prisluženi in obdavčeni denar ali nam podarjate znamke A za pošiljanje novic šolam in vrtcem.

Naš račun: TR: 02011-0255748080
Naš naslov: Društvo Ognjič, Zapotok 54, 1292 Ig

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.