Aktualne novice

Nega zdravja je najboljša strategija proti boleznim

dodano: 21.1.2012

priredila Adriana Dolinar (februarske novice Skupaj za zdravje človeka in narave)

Podobno kot vse več ljudi ugotavlja danes, je ugotavljal tudi Alfred Vogel. Človek zboli, ko zanemari svoje zdravje z neustreznim načinom življenja. Alfred Vogel je do teh spoznanj prišel tudi ob opazovanju pojavnosti tuberkuloze. Ugotovil je, da statistike ne držijo povsem – trditev, kot je, da se je tuberkuloza pojavljala tam, kjer ni bilo ustrezne zdravstvene osveščenosti, ne drži, saj se je pojavljala tudi tam, kjer je bila osveščenost visoka. Prav tako trditev, da se je tuberkuloza pojavljala le v vlažnih krajih in da je v krajih z veliko sonca, kot je, denimo, Grčija, ni bilo, ne držijo – tudi ta država se je namreč otepala tuberkuloze. Tudi trditev, da v višinskih gorskih predelih ni bilo tuberkuloze, ne drži, saj so jo našli tudi tam. Zato ne preseneča dejstvo, da so se mnogi oboleli za tuberkulozo hodili zdravit, denimo, v Švico, niso pa vedeli, da je tudi v Švici možno najti veliko tuberkuloznih ljudi. Kako je torej to mogoče?

1,171875<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.