Aktualne novice

Svoboda semen - vabilo k sodelovanju

dodano: 26.9.2012

Jure Peternel, Ekološko društvo Porevit

Zavedamo se problemov, ki jih povzročajo gensko spremenjeni organizmi in patenti na življenje,  zato se je naše društvo, Ekološko društvo Porevit,  pridružilo svetovnemu gibanju za svobodo semen (Seed Freedom).  Odločili smo se sodelovati v štirinajstih dneh akcije za svobodo semen, ki se bodo odvijali v obdobju med 2. in 16. oktobrom 2012.

Naš namen je v tem obdobju povezati čimveč ljudi in organizacij, ki se zavedajo vpliva ohranjanja svobode semen na prihodnost.  Povezani lahko namreč ustvarimo toliko dogodkov, da ne morejo ostati spregledani in na ta način poskrbimo za boljšo osveščenost in dvigovanje vprašanj s tega področja.  Hkrati lahko ustvarimo močno mrežo za ohranjanje semen in starih sort, kar bo dolgoročno ugodno vplivalo tudi na prehrambeno samooskrbo Slovenije.  Naša vizija je, da skupaj ustvarimo štirinajstdnevno obdobje nasičeno z velikimi in majhnimi dogodki , ki se bodo odvijali po celi državi.

Vabimo vas k sodelovanju z nami pri organizaciji dogodkov za ˝Štirinajst dni akcije za svobodo semen˝ med 2. in 16. oktobrom 2012. Naše društvo bo organiziralo otvoritveni  in zaključni dogodek ter program, ki bo služil kot rdeča nit (izmenjava semen, razstava,...). Vas pa vabimo k organizaciji raznih tematskih dogodkov po vaši izbiri, v vmesnem obdobju. 

Veseli bomo vsakega, tudi najmanjšega, organiziranega dogodka, pomoči ali podpore v kakršni koli obliki. Kogar ne zanima organizacija lastnih dogodkov, vabimo k sodelovanju pri dogodkih, ki jih bodo organizirali drugi. Prosimo vas, da informacijo posredujete tistim za katere menite, da bi jih utegnilo zanimati sodelovanje.

Več podatkov o dogodku najdete v prilogah in na spletnih straneh: 

Zavedamo se, da smo skupaj močnejši  in da povezani lahko ustvarimo lepo prihodnost. Pridružite se nam in v duhu solidarnosti bomo skupaj prispevali svoj delež k ohranjanju širokega spektra naravne raznovrstnosti.Ključne besede:
GSO, semena, patenti, ohranjanje semen, samooskrba

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: