Aktualne novice

Svoboda semen - vabilo k sodelovanju

dodano: 26.9.2012

Jure Peternel, Ekološko društvo Porevit

Zavedamo se problemov, ki jih povzročajo gensko spremenjeni organizmi in patenti na življenje,  zato se je naše društvo, Ekološko društvo Porevit,  pridružilo svetovnemu gibanju za svobodo semen (Seed Freedom).  Odločili smo se sodelovati v štirinajstih dneh akcije za svobodo semen, ki se bodo odvijali v obdobju med 2. in 16. oktobrom 2012.

Naš namen je v tem obdobju povezati čimveč ljudi in organizacij, ki se zavedajo vpliva ohranjanja svobode semen na prihodnost.  Povezani lahko namreč ustvarimo toliko dogodkov, da ne morejo ostati spregledani in na ta način poskrbimo za boljšo osveščenost in dvigovanje vprašanj s tega področja.  Hkrati lahko ustvarimo močno mrežo za ohranjanje semen in starih sort, kar bo dolgoročno ugodno vplivalo tudi na prehrambeno samooskrbo Slovenije.  Naša vizija je, da skupaj ustvarimo štirinajstdnevno obdobje nasičeno z velikimi in majhnimi dogodki , ki se bodo odvijali po celi državi.

Vabimo vas k sodelovanju z nami pri organizaciji dogodkov za ˝Štirinajst dni akcije za svobodo semen˝ med 2. in 16. oktobrom 2012. Naše društvo bo organiziralo otvoritveni  in zaključni dogodek ter program, ki bo služil kot rdeča nit (izmenjava semen, razstava,...). Vas pa vabimo k organizaciji raznih tematskih dogodkov po vaši izbiri, v vmesnem obdobju. 

Veseli bomo vsakega, tudi najmanjšega, organiziranega dogodka, pomoči ali podpore v kakršni koli obliki. Kogar ne zanima organizacija lastnih dogodkov, vabimo k sodelovanju pri dogodkih, ki jih bodo organizirali drugi. Prosimo vas, da informacijo posredujete tistim za katere menite, da bi jih utegnilo zanimati sodelovanje.

Več podatkov o dogodku najdete v prilogah in na spletnih straneh: 

Zavedamo se, da smo skupaj močnejši  in da povezani lahko ustvarimo lepo prihodnost. Pridružite se nam in v duhu solidarnosti bomo skupaj prispevali svoj delež k ohranjanju širokega spektra naravne raznovrstnosti.Ključne besede:
GSO, semena, patenti, ohranjanje semen, samooskrba

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.