Aktualne novice

Čas pionirjev je končan!

dodano: 15.2.2013

februarske novice 2013 SZZČN

V elektronskem sporočilu, ki kroži po medmrežju, je pogosto omenjen spletni portal Earth Matters, ki je z novim letom prenehal delovati. Ker je šlo za portal, podoben našemu www.zazdravje.net, na katerem je bilo na voljo zelo veliko informacij o naravnih izdelkih, nas je seveda zanimalo, kaj se pri njih dogaja. 

Zaradi nove zakonodaje je uredništvo portala Earth Matters ocenilo, da bi lahko bilo 50–70 % njihovih besedil v nasprotju z novo zakonodajo. Zato so do nadaljnjega prostovoljno onemogočili dostop do vsebin. 

Marieke de Vrij, ena izmed ustanoviteljic in avtoric Earth Matters, je ob tem podala naslednjo izjavo: „Čas pionirjev je končan! Končan je tudi čas prve generacije učencev teh pionirjev in učencev njihovih učencev. Oni so svoje naredili. Zdaj je na vrsti družba, ki mora povzdigniti glas. Če družba, torej uporabniki izdelkov in storitev na področju zdravja, ne bodo dvignili glasu, se tega vala ne bo dalo ustaviti. Ta proces je prišel predaleč, da bi ga zdaj ustavila peščica ljudi.” 

Ne vemo, kaj prinaša prihodnost. Vse naše vsebine in tudi novice v PDF obliki od leta 2008 so še vedno na voljo na spletnem portalu www.zazdravje.net. Ker ob njih ni nobenih oglasov izdelkov, ne bi smeli biti v nasprotju z zakonodajo. Kljub temu pa vam predlagamo, da na svoje računalnike prenesete vsebine, ki vas utegnejo zanimati.Ključne besede:
zakonodaja, omejitve, portal, www.zazdravje.net

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.