Aktualne novice

Želite dobre novice? Ustvarite jih.

dodano: 4.4.2013

Sanja Lončar, urednica (uvodnik aprilskih novic 2013 SZZČN)

Pred dvajsetimi leti je v medijih na pet slabih novic prišla ena dobra novica. Statistika pravi, da je današnji profil medijev takšen, da v povprečju na 17 slabih slišimo eno dobro novico. Dejansko se lahko vprašamo, ali je res kriza danes večja, kot je bila na teh območjih leta 1947 ali leta 1968, ali pa jo le tako doživljamo, ker nas z vseh strani „bombardirajo“ z zaskrbljujočimi novicami?

In medtem ko določeni vsak dan berejo, zakaj se ne da nič narediti, drugi vsak dan delajo nemogoče. Slovenija je po marsičem edinstvena, le da o tem premalo beremo, slišimo, vidimo, … 

Če bi toliko prostora, kot so ga dobili „modeli rdečih čevljev“ kardinalov in protokol vatikanske kurije, ali vse drobnarije pogajanj za stolčke naših novih ministrov, dobili ljudje, ki omogočajo, da eni in drugi živijo, bi bile razmere precej drugačne. 

Dobrih novic je vse več. (No, morda niso dobre za tiste, ki bi raje videli, da ste obupani, bolni in brez moči za spremembe.) 

Kljub temu da nam finančne razmere ne dovoljujejo, da bi se o vsem, o čemer bi želeli, na široko razpisali, naše prve pomladne novice kar pokajo po šivih od dejanj dobrih ljudi.

Prvi korak – preberite, kaj vse se dogaja v tej naši lepi deželici in koliko tega so drugi že storili, da bo tudi vaš premik lažji. 
Drugi korak – bodite tudi vi sprememba, ki jo želite svetu. 

„Za to, da naredimo tisto, kar je prav, je vedno pravi trenutek.“

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: