Aktualne novice

Želite dobre novice? Ustvarite jih.

dodano: 4.4.2013

Sanja Lončar, urednica (uvodnik aprilskih novic 2013 SZZČN)

Pred dvajsetimi leti je v medijih na pet slabih novic prišla ena dobra novica. Statistika pravi, da je današnji profil medijev takšen, da v povprečju na 17 slabih slišimo eno dobro novico. Dejansko se lahko vprašamo, ali je res kriza danes večja, kot je bila na teh območjih leta 1947 ali leta 1968, ali pa jo le tako doživljamo, ker nas z vseh strani „bombardirajo“ z zaskrbljujočimi novicami?

In medtem ko določeni vsak dan berejo, zakaj se ne da nič narediti, drugi vsak dan delajo nemogoče. Slovenija je po marsičem edinstvena, le da o tem premalo beremo, slišimo, vidimo, … 

Če bi toliko prostora, kot so ga dobili „modeli rdečih čevljev“ kardinalov in protokol vatikanske kurije, ali vse drobnarije pogajanj za stolčke naših novih ministrov, dobili ljudje, ki omogočajo, da eni in drugi živijo, bi bile razmere precej drugačne. 

Dobrih novic je vse več. (No, morda niso dobre za tiste, ki bi raje videli, da ste obupani, bolni in brez moči za spremembe.) 

Kljub temu da nam finančne razmere ne dovoljujejo, da bi se o vsem, o čemer bi želeli, na široko razpisali, naše prve pomladne novice kar pokajo po šivih od dejanj dobrih ljudi.

Prvi korak – preberite, kaj vse se dogaja v tej naši lepi deželici in koliko tega so drugi že storili, da bo tudi vaš premik lažji. 
Drugi korak – bodite tudi vi sprememba, ki jo želite svetu. 

„Za to, da naredimo tisto, kar je prav, je vedno pravi trenutek.“

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.