Aktualne novice

Le dejanja štejejo - Vodo moramo zaščititi

dodano: 29.4.2013

aprilske novice 2013 SZZČN

„Naravni viri so največje državotvorno vprašanje. Tam, kjer so jih privatizirali, se je v večini primerov na koncu izkazalo, da je bilo to v dobro kapitala ter v škodo države in ljudi. Primeri prevzema vodne distribucije, železnice, oskrbe z elektriko in drugih državnih podjetij v zasebne roke nazadnje pripeljejo do slabšega vzdrževanja in višjih stroškov za državljane. 
Zdaj, ko imamo pred seboj dovolj primerov, kako je to potekalo drugje, moramo storiti vse, da zaščitimo svoje vire pred takšnimi prevzemi. 

Pri tem postaja jasno, da ni dovolj zaščititi vodo oziroma izvir. Zato bomo predlagali zakon, ki ne bo ščitil zgolj vira, temveč tudi pravico državljana, da dobi pitno in kakovostno vodo že iz vodovodne pipe.“ 

Na sliki: Magister Dejan Židan (na sredini) na slavnostni prireditvi Štafete semen.

Vse, o čemer je govoril magister Židan, si lahko ogledate v odličnem dokumentarnem filmu CATASTROIKA, ki so ga prostovoljci prevedli v slovenščino in opremili s podnapisi. 

Do zdaj je zbranih 1.301.068 podpisov
Pravo vprašanje ni, koliko jih je, temveč ali je tudi vaš med njimi. Sistem preštevanja in državnih kvot je takšen, da je težko reči, ali zbrani glasovi izpolnjujejo birokratsko postavljene pogoje. Kot smo že pisali, če jih v Sloveniji zberemo 5.900 namesto potrebnih 6.000, se niti eden ne bo priznal v skupnem seštevku. In kar je zelo zanimivo, do zadnjega dne ne bomo vedeli, koliko podpisov je iz katere države. ZATO: Če je še niste, vas prosimo, da peticijo nemudoma podpišete na http://www.right2water.eu/.

In še več. Zagotovo bo vsak, ki mu boste to predlagali, pripravljen podpisati takšno peticijo. Niso pa vsi vešči uporabe računalnika. Čas je, da mladi in stari združimo moči za prihodnost, v kateri ne bomo žejni. 

Potrebne podatke za vnos v računalnik lahko zberete tudi v pisni obliki in jih nato vnesete v računalnik.

Za izpolnitev peticije je potrebno vpisati številko in vrsto osebnega dokumenta, ime, priimek, datum rojstva, kraj rojstva in državljanstvo osebe, ki želi podpreti peticijo. 
Verjemite, da bodo vaša mama, babica, dedek, sosed za, le povprašati jih morate.

3,173828E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: