Aktualne novice

Le dejanja štejejo - Vodo moramo zaščititi

dodano: 29.4.2013

aprilske novice 2013 SZZČN

„Naravni viri so največje državotvorno vprašanje. Tam, kjer so jih privatizirali, se je v večini primerov na koncu izkazalo, da je bilo to v dobro kapitala ter v škodo države in ljudi. Primeri prevzema vodne distribucije, železnice, oskrbe z elektriko in drugih državnih podjetij v zasebne roke nazadnje pripeljejo do slabšega vzdrževanja in višjih stroškov za državljane. 
Zdaj, ko imamo pred seboj dovolj primerov, kako je to potekalo drugje, moramo storiti vse, da zaščitimo svoje vire pred takšnimi prevzemi. 

Pri tem postaja jasno, da ni dovolj zaščititi vodo oziroma izvir. Zato bomo predlagali zakon, ki ne bo ščitil zgolj vira, temveč tudi pravico državljana, da dobi pitno in kakovostno vodo že iz vodovodne pipe.“ 

Na sliki: Magister Dejan Židan (na sredini) na slavnostni prireditvi Štafete semen.

Vse, o čemer je govoril magister Židan, si lahko ogledate v odličnem dokumentarnem filmu CATASTROIKA, ki so ga prostovoljci prevedli v slovenščino in opremili s podnapisi. 

Do zdaj je zbranih 1.301.068 podpisov
Pravo vprašanje ni, koliko jih je, temveč ali je tudi vaš med njimi. Sistem preštevanja in državnih kvot je takšen, da je težko reči, ali zbrani glasovi izpolnjujejo birokratsko postavljene pogoje. Kot smo že pisali, če jih v Sloveniji zberemo 5.900 namesto potrebnih 6.000, se niti eden ne bo priznal v skupnem seštevku. In kar je zelo zanimivo, do zadnjega dne ne bomo vedeli, koliko podpisov je iz katere države. ZATO: Če je še niste, vas prosimo, da peticijo nemudoma podpišete na http://www.right2water.eu/.

In še več. Zagotovo bo vsak, ki mu boste to predlagali, pripravljen podpisati takšno peticijo. Niso pa vsi vešči uporabe računalnika. Čas je, da mladi in stari združimo moči za prihodnost, v kateri ne bomo žejni. 

Potrebne podatke za vnos v računalnik lahko zberete tudi v pisni obliki in jih nato vnesete v računalnik.

Za izpolnitev peticije je potrebno vpisati številko in vrsto osebnega dokumenta, ime, priimek, datum rojstva, kraj rojstva in državljanstvo osebe, ki želi podpreti peticijo. 
Verjemite, da bodo vaša mama, babica, dedek, sosed za, le povprašati jih morate.

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.