Aktualne novice

Zaživite v blaginji!

dodano: 29.5.2013

Sanja Lončar, urednica (uvodnik junijskih novic 2013 SZZČN)

V mali himalajski državi Butan, ki je tudi uradno država, ki je po vseh kazalcih najbolj srečna na svetu, razvoja ne merijo z bruto domačim proizvodom, temveč z bruto nacionalno srečo. Imajo kar nekaj ministrov za srečo, ki ob vsaki odločitvi pretehtajo, kako bo to vplivalo na vsesplošno srečo.

Tam jim zagotovo ne bi prišlo na misel, da bi zadolžili in zastrupili nekaj rodov s projekti, kakršen je TEŠ 6, zato da bi bilo na voljo več elektrike za naprave, ki tako malo prispevajo k naši sreči. 

Ali ste se kdaj vprašali, kaj za vas zares pomenita sreča in blaginja? Koliko je smisla v tem, da razprodamo svoj čas (to je edino, kar imamo), zato da bi postali lastniki tega in onega? Ali imate vi v lasti svojo nepremičnino, avtomobil, predmete itd., ali imajo oni v lasti vas?

Blaginja je predvsem notranji občutek zadovoljenosti in polnosti. Ali se zares počutite zadovoljno in polno pri tem, kar počnete? Večina ljudi mi na to vprašanje odgovori, da v službi trpijo, zato da bi nekega dne uživali. Trpijo 340 dni v letu, da bi uživali dva tedna na počitnicah. Pet dni v tednu, da bi uživali čez vikend? Ali je to zares potrebno? 

Morda predrago plačate za denar, ki vam ga na koncu dajo za to, kar počnete. Ko nam tisti 1 % premožnih, ki že imajo v lasti več kot 90 % vsega na tem svetu, razlaga, kako bi morali razmišljati o blaginji, bodite prepričani, da imajo pri tem v mislih le svojo blaginjo. Zato
rešitve, ki jih predlagajo, nimajo nič skupnega z našo blaginjo. Zato z vsemi močmi znanosti (ki so jo kupili), medijev (ki so jih kupili), mednarodnih organizacij (ki so jih ustanovili) vsiljujejo le ene koncepte in vsakogar, ki si drzne misliti in živeti drugače, označijo kot „odpadnika“.

Morda je zares že čas, da odpademo s tega gnilega drevesa in odkrijemo, da je naša blaginja na dosegu roke takoj zdaj!

1,660156E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.