Aktualne novice

Halo, mehur tukaj!

dodano: 16.12.2013

novice SZZ december/januar 2013

Če so se že oglasila jetra, se oglašam tudi jaz. Sem vaš mehur. Večkrat na dan vas spomnim na svoj obstoj. V času, ki prihaja, pa se lahko zgodi, da se vam bom oglasil še bolj pogosto. 
Zato tudi sam prispevam nekaj napotkov, kako bomo prijateljevali dolgo in brez zapletov. 

Najprej vam moram povedati, da ne maram zime. Zlasti nekaj zadnjih let. Pa ne zato, ker bi bile zime bolj hude, temveč zato, ker je moda takšna, da me vaša oblačila pred njo vse manj varujejo. Ne maram kratkih jaken, tangic, kratkih majčk, spuščenih pasov. Če zebe ledvice, zebe tudi mene. Če zebe stopala, se takoj oglasim. Tudi s koleni sem v neposredni povezavi, zato bi bilo nadvse prijazno od vas, da imate tudi njih pozimi dobro ogrete. 

Moja druga prošnja se nanaša na pitje vode. Morda se vam zdi, da imam več dela, kadar pijete, pa ni tako. Največ dela imam takrat, ko ne pijete, saj takrat nimam s čim razredčiti vseh strupov in dražilnih snovi, ki se v meni zadržujejo. Če ne pijete in se ne morem lepo pretegniti in napolniti, bodo nevarne bakterije lahko delale svoje kolonije v mojih pregibih. Zato vas prosim, da ne pozabite piti vode tudi pozimi. Če pa čutite, da pečem in tiščim, mi pošljite na pomoč sok ali izvlečke brusnic.

Tretja prošnja vas bo morda presenetila, pa jo kljub vsemu vzemite resno. Vsi, ki prebivamo in delamo v vašem telesu, se vsak dan srečujemo s kopico strupov. Jetra najbolj trpijo zaradi snovi, ki so na vaših krožnikih, v kozarcih in skodelicah. Mene pa najbolj motijo tisti, ki jih nanašate na glavo. Resno mislim – ličila in barve za lase mi delajo prave preglavice. Morda se mnogi med vami ne zavedate, da imam tudi tam zgoraj svoje „tipalke“. Moja inštalacija (meridijan mehurja) je pod vašimi lasmi in okrog oči, prav na tistih točkah, ki jih ženske tako rade pokrivate z barvami. 

Ali ste vedeli, da imajo ženske, ki vsak mesec uporabljajo tradicionalne barve za lase, dvakrat večjo možnost, da zbolijo za rakom mehurja v primerjavi s tistimi, ki se ne barvajo? 19 % teh obolenj neposredno povezujejo z uporabo barv za lase. 

7 od 10 študij v različnih državah je pokazalo za 40 % povečano tveganje za frizerje in druge osebe, ki so pogosto v stiku z barvami za lase. Zato lepo prosim, da uporabljate zares naravne barve, če želite barvati lase. Če pa se želite ličiti, poiščite naravna ličila. 

Upam, da se bomo v prihodnje še bolje razumeli in da se mi ni bo treba preveč oglašati. 

Pozdrav, Vaš mehur

0,046875<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.