Aktualne novice

Neprebavljivo?

dodano: 25.2.2014

Sanja Lončar, urednica (uvodnik marčevskih novic 2014 SZZČN)

Na kaj pomislite, ko slišite besedo neprebavljivo? Na besedičenje naših politikov? Na breskrupuloznost globalizacije? Na šolske vsebine, ki jih tlačimo v otroke? Na okuženost živil z gensko spremenjenimi organizmi? Na vse več kemikalij v živilih, ki jih uživamo?
Vse to drži, vendar pogosto pozabljamo, da največji delež „neprebavljivosti“ v svojem življenju prispevamo sami.

Ko boste na naslednjih straneh prebrali, kako vse si škodimo in za to celo plačujemo, boste verjetno sprva presenečeni. Le upamo lahko, da boste kmalu zatem tudi navdušeni, ko boste ugotovili, kako malo bo potrebno, da začnete živeti „bolj užitno“ življenje. 

Doktorji znanosti in nobelovci razpravljajo o tem, da je sodobni človek sposoben dojemati posledice le za sedem do deset dni vnaprej. Ne vem, na čem sloni njihova znanstvena metoda, s katero so to ugotovili, je pa kljub vsemu srhljivo vsak dan v praksi ugotavljati, da gre trend resnično v to smer. Ljudje ne vidijo več vzrokov in posledic. Celo povezave med lastnimi usti, prebavili in izločanjem mnogi ne vidijo več kot logičnega vzročno-posledičnega zaporedja dogodkov. Ali mislite, da lahko dojamemo, kaj se v svetu in okrog nas dogaja, če še v lastnem telesu ne znamo prepoznati vzrokov in posledic lastnih izbir?

Najprej pometimo v svoji hiši – dobesedno!

0,046875<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: