Aktualne novice

Neprebavljivo?

dodano: 25.2.2014

Sanja Lončar, urednica (uvodnik marčevskih novic 2014 SZZČN)

Na kaj pomislite, ko slišite besedo neprebavljivo? Na besedičenje naših politikov? Na breskrupuloznost globalizacije? Na šolske vsebine, ki jih tlačimo v otroke? Na okuženost živil z gensko spremenjenimi organizmi? Na vse več kemikalij v živilih, ki jih uživamo?
Vse to drži, vendar pogosto pozabljamo, da največji delež „neprebavljivosti“ v svojem življenju prispevamo sami.

Ko boste na naslednjih straneh prebrali, kako vse si škodimo in za to celo plačujemo, boste verjetno sprva presenečeni. Le upamo lahko, da boste kmalu zatem tudi navdušeni, ko boste ugotovili, kako malo bo potrebno, da začnete živeti „bolj užitno“ življenje. 

Doktorji znanosti in nobelovci razpravljajo o tem, da je sodobni človek sposoben dojemati posledice le za sedem do deset dni vnaprej. Ne vem, na čem sloni njihova znanstvena metoda, s katero so to ugotovili, je pa kljub vsemu srhljivo vsak dan v praksi ugotavljati, da gre trend resnično v to smer. Ljudje ne vidijo več vzrokov in posledic. Celo povezave med lastnimi usti, prebavili in izločanjem mnogi ne vidijo več kot logičnega vzročno-posledičnega zaporedja dogodkov. Ali mislite, da lahko dojamemo, kaj se v svetu in okrog nas dogaja, če še v lastnem telesu ne znamo prepoznati vzrokov in posledic lastnih izbir?

Najprej pometimo v svoji hiši – dobesedno!

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.