Aktualne novice

Energija je 
povsod okrog nas

dodano: 29.4.2014

Sanja Lončar (uvodnik majskih novic SZZČN 2014)

Že tisočletja imamo ljudje (zlasti zahodnjaki) zelo zgrešen pogled na to, kaj je energija. 
Nekateri še vedno mislijo, da energija prihaja iz hrane. Mislijo, da bodo imeli v telesu več energije, če je bodo več zaužili. Verjamejo, da bo več denarja, ki ga bomo potrošili za ugodje, gretje, hlajenje, prevažanje itd., prihranilo njihove baterije.

Zakaj potem tisti, ki največ pojedo, niso polni energije? Zakaj tisti, ki naredijo najmanj korakov, nimajo „največ prihranjene energije“? Zakaj tisti, ki najdlje spijo, niso najbolj spočiti? Zakaj imajo tisti, ki dvigajo le svinčnik, manj energije od tistih, ki prekladajo vreče s cementom?

Nekaj je z našim dojemanjem energije hudo narobe in dokler tega ne dojamemo, bomo le premišljevali, kje bi jo še lahko zaužili, kupili, ukradli, …

Obstaja le en vir energije – in to je ljubezen!

Preden rečete, da sem preveč poetična, pomislite, kakšna je razlika, ko eno uro počnete nekaj, kar imate zares radi, ali ko eno uro delate nekaj, kar sovražite. Včasih gre za enako število ur, enake gibe, enako „obrabo“ mišic, pa je počutje kljub temu tako različno. Tisto, kar počnemo z veseljem, posvečenostjo in ljubeznijo, nas skoraj nič ne izčrpa. Takrat ne potrebujemo sladkorja in kavice, da nas držita pokonci. Tisto, v kar se silimo, pa nam „pije kri“.

Če ste obtičali v utrujenosti, izgorelosti, izčrpanosti, …, je že skrajni čas, da dojamete, da energija ni tam, kjer ste jo do zdaj iskali. Ni povezana z debelino vaših maščobnih zalog, z leti vašega študija ali z vašimi prihranki.

Povezana je le z velikostjo vašega srca. Z vašim pogumom, da mu brezpogojno sledite. Bolj se boste približali tistemu, kar vas veseli, več energije boste imeli. Takrat boste sijali in ne izgorevali.

Potrebujete en primer, sto primerov, tisoč primerov? Nič ne bo pomagalo – potrebujete namreč zgolj lastno izkušnjo, da je tako. 

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.