Aktualne novice

Energija je 
povsod okrog nas

dodano: 29.4.2014

Sanja Lončar (uvodnik majskih novic SZZČN 2014)

Že tisočletja imamo ljudje (zlasti zahodnjaki) zelo zgrešen pogled na to, kaj je energija. 
Nekateri še vedno mislijo, da energija prihaja iz hrane. Mislijo, da bodo imeli v telesu več energije, če je bodo več zaužili. Verjamejo, da bo več denarja, ki ga bomo potrošili za ugodje, gretje, hlajenje, prevažanje itd., prihranilo njihove baterije.

Zakaj potem tisti, ki največ pojedo, niso polni energije? Zakaj tisti, ki naredijo najmanj korakov, nimajo „največ prihranjene energije“? Zakaj tisti, ki najdlje spijo, niso najbolj spočiti? Zakaj imajo tisti, ki dvigajo le svinčnik, manj energije od tistih, ki prekladajo vreče s cementom?

Nekaj je z našim dojemanjem energije hudo narobe in dokler tega ne dojamemo, bomo le premišljevali, kje bi jo še lahko zaužili, kupili, ukradli, …

Obstaja le en vir energije – in to je ljubezen!

Preden rečete, da sem preveč poetična, pomislite, kakšna je razlika, ko eno uro počnete nekaj, kar imate zares radi, ali ko eno uro delate nekaj, kar sovražite. Včasih gre za enako število ur, enake gibe, enako „obrabo“ mišic, pa je počutje kljub temu tako različno. Tisto, kar počnemo z veseljem, posvečenostjo in ljubeznijo, nas skoraj nič ne izčrpa. Takrat ne potrebujemo sladkorja in kavice, da nas držita pokonci. Tisto, v kar se silimo, pa nam „pije kri“.

Če ste obtičali v utrujenosti, izgorelosti, izčrpanosti, …, je že skrajni čas, da dojamete, da energija ni tam, kjer ste jo do zdaj iskali. Ni povezana z debelino vaših maščobnih zalog, z leti vašega študija ali z vašimi prihranki.

Povezana je le z velikostjo vašega srca. Z vašim pogumom, da mu brezpogojno sledite. Bolj se boste približali tistemu, kar vas veseli, več energije boste imeli. Takrat boste sijali in ne izgorevali.

Potrebujete en primer, sto primerov, tisoč primerov? Nič ne bo pomagalo – potrebujete namreč zgolj lastno izkušnjo, da je tako. 

3,076172E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: