Aktualne novice

Vrtičkarski narod!

dodano: 18.9.2014

Ekovodič 2014/2015

Igram mačke in miši z novimi tehnologijami, statističnimi modeli, metodološkimi luknjami in političnimi interesi ni videti konca. Morda se po naših poljih in trajnih nasadih zares porabi manj ton kemikalij kot včasih, kar pa še ne pomeni, da jemo zares bolj zdravo hrano. Kdaj bomo to vedeli? Lepega dne!  Samo na tisto, kar smo zares pridelali sami, imamo dovolj vpliva. Kljub onesnaženosti zraka (predvsem zaradi posipanja aluminija, barija in drugih snovi nad našimi glavami) je tisto, kar je zraslo na naših vrtovih, neprimerljivo s tistim, kar je raslo zgolj zaradi denarja. 

Da je samooskrba postala naše največje nacionalno gibanje, potrjuje tudi raziskava GFK Slovenija, ki je pokazala, da 50 % Slovencev obdeluje svoj vrt in vsaj delno prideluje svojo hrano. Temu je treba dodati še 20 % tistih, ki sicer nimajo vrta, živila pa pridobivajo od sorodnikov ali pri kmetih. Ključne besede:
vrtičkanje, vrt, obdelava, samooskrba

 

Sorodne novice:

0<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.