Aktualne novice

Za bolj svetlo prihodnost

dodano: 10.2.2015

februarske novice SZZČN 2015

Civilna družba in ministrstvo v skupnem iskanju rešitev.

Samooskrba bo v prihodnosti še bolj pomembna, zato moramo združiti moči in vsak na svojem področju delovati v smeri za skupni cilj – za čim več zdrave, ekološko pridelane hrane in čim več svojih semen. 

Nevladniki so poslali pobude za še boljšo izvedbo predlaganih ukrepov v praksi. Temelji so začrtani za prihodnjo obdobje do leta 2020 – zdaj gremo delat, sejat in iskat izvedbene možnosti.

Ekipa MKGP in nevladniki smo iskali skupne rešitve. Bil je dolg, dober in konstruktiven sestanek pod vodstvom Tanje Strniša in razširjene ekipe Ministrstva z angažiranim pristopom sodelujočih. Pridružil se nam je tudi minister Dejan Židan, ki je podal podporo ekološkemu kmetijstvu in semenarstvu ter obljubil nadaljnje iskanje skupnih rešitev. 
Veliko slabih rešitev nastaja preprosto zato, ker jih sprejemajo ljudje, ki ne vedo, kaj bodo te rešitve pomenile v praksi. Zato imamo ljudje iz prakse pravico in dolžnost sporočati, opozarjati in izobraževati. Veseli nas, da je veliko razlag, ki smo jih podali nevladniki, naletelo na odprta ušesa in se izrazilo v boljših rešitvah. Če dojamemo, da sedimo na istem čolnu, se bomo hitreje naučili tudi skupaj veslati. Zmogli bomo.Ključne besede:
samooskrba, ekološko kmetijstvo

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.