Aktualne novice

Nad staranje in bolezni s postom (sokovi)

dodano: 12.10.2016

Besedilo iz knjige Ljudski zdravnik je priredila Adriana Dolinar (oktobrske novice SZZČN 2016)

Prehitro staranje si sodobni človek lahko pridela tudi z uživanjem konvencionalne »prazne« hrane. Ob pomanjkanju vitalnih snovi se telo ne more sproti obnavljati, zato iz dneva v dan izgublja vitalnost. Ker smo ob taki hrani »lačni« mineralov, vitaminov, antioksidantov ..., pa posledično tudi čezmerno jemo. Znano je, da oboje lahko vodi ne le v izgubo vitalnosti, ampak tudi v debelost, diabetes, revmo, srčno-žilna obolenja in druge težave sodobnega človeka. Vse to je švicarski naturopat Alfred Vogel vedel že davno, zato je vsakomur svetoval uživanje kar najbolj kakovostne hrane, ob tem pa še kakšen dan, dva ali več posta z naravnimi sokovi. Pa poglejmo, kaj je na to temo zapisal.

4,736328E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.