Aktualne novice

Voda je življenje!

dodano: 6.6.2017

Sanja Lončar, urednica (uvodnik novic junij/julij SZZČN 2017)

Nič novega! To smo se naučili že v osnovni šoli. Vemo tudi to, da lahko brez hrane zdržimo dneve in celo tedne, brez vode pa bi naše življenje zelo hitro ugasnilo. Enako velja za živali in rastline. 

Lepi modri planet, ki ga sestavlja predvsem voda, je za mnoge čedalje bolj podoben neizprosni puščavi. Skoraj milijarda ljudi nima dostopa do pitne vode, kar se zdi zgolj zaskrbljujoč statistični podatek – seveda če niste eden od njih. 

V Sloveniji se v takšne grozote v resnici le stežka vživimo, saj živimo v eni od redkih dežel, v kateri (še) ni čutiti pomanjkanja vode. Lahko jo uživamo celo naravnost iz neonesnaženih izvirov. Še vedno lahko zbiramo razmeroma čisto deževnico. Poleg tega smo bogato obdarjeni s termalnimi vrelci, ki drugod po svetu niso prav pogosti. 
Veliko tega nam je (še) dostopno celo brezplačno ali za minimalno plačilu, le da se tega zavedajo le redki. Ker je voda na voljo, užitna in poceni, do nje nimamo kakega posebnega odnosa. Celo za peticijo o ohranjanju vodnih virov v rokah državljanov je bilo komaj kaj zanimanja. Dejstvo, da približno 75 odstotkov slovenskih vodnih virov ni več v naših rokah, skrbi le redko koga. Res potrebujemo žejo, da bomo odkrili njen pomen?
Ko bomo žejni, žal ne bo veliko časa za premišljevanje o vodi. Kot boste prebrali, vam takrat tudi možgani ne bodo delali, kot bi morali, in tudi v telesu (prav zaradi pomanjkanja vode) ne bo prav veliko energije. 

O vodi je treba razmišljati zdaj. Z njo si lahko že zdaj izboljšujemo zdravje, počutje in celo količino energije! Izkoristite poletje in se spoznajte z življenjsko najpomembnejšo tekočino. 

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.