Aktualne novice

Koliko stane odprava bolečine?

dodano: 8.8.2019

Sanja Lončar, urednica (uvodnik novic avgust/september SZZČN 2019)

Protibolečinska sredstva kar tekmujejo, katero bo prej in temeljiteje ustavilo bolečino. V oglasih gledamo, kako se bolečina znaša nad nami, kako nas duši, čaka v zasedi, kako nas onemogoča pri športu, delu, užitkih … Rešitev je, tako pravijo, v čarobni tabletki, ki jo bo ugasnila, raztopila, uničila … in nas osvobodila trpljenja. 

Obljubljajo nam, da bo naša težava v približno petnajstih minutah izpuhtela. Koliko časa pa bo trajalo, preden bomo sanirali posledice tovrstnega hipnega odpravljanja bolečine, oglasi seveda ne povedo. 

Vsak na silo utišani živec namreč izstavi račun, ki je lahko veliko višji od odštetih evrov za nakup tabletk. Kemična protibolečinska sredstva, sploh če po njih posegamo pogosto, niso brez posledic za živčevje, želodec, jetra, ledvice …

Glavoboli se eden od najpogostejših razlogov za jemanje protibolečinskih tablet. Obenem je to bolečina, pri kateri bi si lahko marsikdaj enako učinkovito, hitro in veliko manj tvegano pomagali tudi na številne druge načine. 

Upamo, da bo branje številke 8_9/19 naših novic prispevalo k temu, da se boste rešili glavobolov. In kar je še pomembneje: da boste preprečili, da bi v prihodnosti obžalovali nespametne bližnjice, s katerimi ste si v želji po »izbrisu« bolečine pridelali še večje težave. 

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: