Aktualne novice

»Babje poletje«

dodano: 30.10.2019

Sanja Lončar, urednica (uvodnik novembrskih novic SZZČN 2019)

Številne ženske meno doživljajo kot usodo in davek na daljše življenje. Druge v njej vidijo »kazen« za vse grehe, ki so si jih zadale, ko so brezmejno želele ugoditi vsem (razen sebi), tudi za ceno uničevanja lastnega telesa. Vendar pa je mogoče ta proces videti tudi kot drugo priložnost za novo življenje, ki ga lahko znova osmislimo. 

Če želite prenoviti kopalnico, se morate sprijazniti s tem, da bo treba nekaj časa prenašati hrup, prah in umazanijo. Enako velja pri temeljitih prenovah v telesu. Mena sicer ni bolezen, je pa obdobje velikega pospravljanja in prestrukturiranja telesa, ki utegne biti tudi naporno. Če se tej nalogi skušamo izogniti, lahko dokaj hitro končamo na popravnem izpitu, ki utegne biti še bolj zapleten. 

Ker se leta upokojitve oddaljujejo, pokojnine znižujejo, moški pa še vedno umirajo v povprečju osem let pred nami, je še kako koristno obvladati veščine ohranjanja zdravja, samooskrbnosti in veselja do življenja. 

Upamo, da vam bo ta številka novic (nov. 2019) pomagala na poti do prijetnejšega »babjega poletja« življenja. Ključne besede:
menopavza, mena, zdravje, ženska, samooskrba

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.