Aktualne novice

»Babje poletje«

dodano: 30.10.2019

Sanja Lončar, urednica (uvodnik novembrskih novic SZZČN 2019)

Številne ženske meno doživljajo kot usodo in davek na daljše življenje. Druge v njej vidijo »kazen« za vse grehe, ki so si jih zadale, ko so brezmejno želele ugoditi vsem (razen sebi), tudi za ceno uničevanja lastnega telesa. Vendar pa je mogoče ta proces videti tudi kot drugo priložnost za novo življenje, ki ga lahko znova osmislimo. 

Če želite prenoviti kopalnico, se morate sprijazniti s tem, da bo treba nekaj časa prenašati hrup, prah in umazanijo. Enako velja pri temeljitih prenovah v telesu. Mena sicer ni bolezen, je pa obdobje velikega pospravljanja in prestrukturiranja telesa, ki utegne biti tudi naporno. Če se tej nalogi skušamo izogniti, lahko dokaj hitro končamo na popravnem izpitu, ki utegne biti še bolj zapleten. 

Ker se leta upokojitve oddaljujejo, pokojnine znižujejo, moški pa še vedno umirajo v povprečju osem let pred nami, je še kako koristno obvladati veščine ohranjanja zdravja, samooskrbnosti in veselja do življenja. 

Upamo, da vam bo ta številka novic (nov. 2019) pomagala na poti do prijetnejšega »babjega poletja« življenja. Ključne besede:
menopavza, mena, zdravje, ženska, samooskrba

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: