Skupaj razkrivamo

2.12.2017

Kaj je skupno zlatu in zlatim letom?
Besedilo: Sanja Lončar

Zlato je imelo vedno poseben pomen, toda ne le zato, ker gre za redko in dragoceno kovino. Obstajajo namreč še redkejše kovine, za katere pa ljudje nikoli niso kazali tolikšnega zanimanja kot prav za zlato. 

Stare civilizacije so poznale številne skrivnosti in uporabne lastnosti zlata: v rabi je bilo tudi za izdelavo zlatih nitk, s katerimi so po uspešno opravljenih operacijah šivali lobanje. O tem vam ne bi pisala, če takih zlatih nitk in z njimi zašitih lobanj ne bi videla na razstavi na Dunaju. Vemo, da so bile piramide prekrite z zlatom. Vemo, da so Maji in Inki zlatu pripisovali poseben pomen. Vemo, da je zlato povezano s soncem … In tu nekje se naše védenje tudi konča.

Latinska beseda za zlato (aurum) izvira iz besede aurora, ki pomeni jutranjo zarjo. Zlato je prevodnik sončne energije, ki poraja življenje na Zemlji. Njegova energija oživlja telo, nam pa podeli veselje in radost. Na tem naj bi temeljila tudi privlačnost zlatega okrasja, ki je nekoč veljalo za svojevrsten akumulator kozmične moči in višje zavesti. Tudi to se je izrodilo, tako da je dandanes zlat nakit le še okrasje, namesto v spodbudo zavesti. Toda o tem kdaj drugič.

Zlato, nič novega …
O tem, da zlato vpliva tudi na naše počutje in sposobnosti, so veliko vedeli povedati že stari Egipčani. Uživali so ga za potrebe duhovnega in telesnega čiščenja. Njihovi zdravilci so zapisali, da ima zlato moč, s katero dvigne vibracijo celotnega telesa. Pri pripravi eliksirjev za pomlajevanje so uporabljali tekoče zlato. Ohranjene mumije pričajo, da so zlato že pred 4500 leti uporabljali tudi v zobozdravstvu. Že takrat so vedeli tudi to, da ni strupeno.

Opisane lastnosti ima samo 24-karatno zlato, ki ne vsebuje primesi drugih kovin. 
V srednjem veku so bile v Evropi priljubljene zlate tablete. Posebej obdelano zlato v prahu so dodajali pijačam; tovrstni napitki naj bi ublažili »škripanje v kosteh«. Tudi številna Paracelsusova zdravila so temeljila na zlatu. 

Na začetku 20. stoletja so kirurgi pod kožo v bližini bolečega in vnetega sklepa (praviloma kolena ali komolca) vsajali koščka zlata. V poročilih iz teh časov piše, da je ta postopek zelo omilil bolečino in vnetje. 

V čem je razlika med koloidnim zlatom in rastlinskim monoatomskim zlatom?
Koloidno zlato je kovina, ki jo na poseben način raztopijo v tekočini in ga razbijejo na zelo drobne delce v velikosti od enega nanometra do enega mikrometra. Ker ima takšno zlato veliko večjo površino, tudi v telesu učinkuje močneje kot zlato v večjih koščkih. Čeprav gre za zelo drobne delce, je tudi takšno zlato še vedno v skupkih, ki za telo pomenijo zelo velike molekule. 

Pri monoatomskem zlatu, ki ga pridobivajo iz rastlin, je vsak atom zlata ločen; takšno zlato ima povsem drugačne lastnosti: v telesu se obnaša kot superprevodnik, kar močno pospeši vrsto presnovnih procesov. 

Učinek zlata je večji, če je njegova velikost manjša.

Kako je lahko zlato rastlinsko?
Različne rastline iz okolja črpajo različne rudnine. Nekatere med njimi so zbiralke zlata – če je to prisotno v njihovem okolju, ga črpajo in nalagajo v svojih tkivih. 
Odkritje tega pojava je najbolj razveselilo iskalce zlata. Velike korporacije so odkrile, da je veliko lažje preiskovati sestavo rastlin, ki rastejo na tleh, o katerih menijo, da skrivajo zlato, kot kopati globoke in drage vrtine. Sodobna tehnologija omogoča zelo natančen pregled vseh rudnin v posameznih delih rastlin, zato je tudi iskanje zlata veliko lažje kot nekoč. To spoznanje je dragoceno tudi za vse, ki se ukvarjajo z rastlinami. Zlato je najti v številnih morskih sadežih, v koreninah in skorji nekaterih dreves, v listih evkalipta, pestičih žafrana, steblih sončnic, v koruzi in pšenici, šentjanževki, njivski preslici, ovsu, tobaku … Seveda gre za zelo majhne količine, ki jih je težko zbrati, če ne obvladate zapletenih postopkov, ki to omogočajo. 

Z zlatom v podjetju Weleda krepijo sončno energijo šentjanževke, iz katere izdelujejo zelo znana homeopatska zdravila. V podjetju Wala zlato ter druge dragocene kovine in drage kamne uporabljajo pri pripravi regenerativnih izdelkov za nego zrele kože Dr. Hauschka. V Erbenobili rastlinsko monoatomsko zlato, ki ga pridobivajo s posebnim spagiričnim postopkom, dodajajo rastlinskim izvlečkom, da pospešijo njihove učinke. DMG Golf je eden od njihovih vodilnih pripravkov za regeneracijo in revitalizacijo telesa.

Zlato v sodobni medicini
Dandanes zlato uporabljajo pri številnih kirurških posegih – z njim denimo popravljajo poškodovano ožilje, živčevje in kosti. Uporabljajo ga tudi pri zdravljenju nekaterih oblik raka. Z vbrizgavanjem mikroskopsko majhnih delcev zlata denimo ustavljajo rakavo rast prostate. Tudi pri zdravljenju raka maternice uporabljajo koloidno zlato. V zadnjem času narašča uporaba tako imenovanih zlatih laserjev, s katerimi obsevajo rakave celice, ne da bi pri tem poškodovali okoliška zdrava tkiva. Kirurgi za čiščenje arterij uporabljajo zlate inštrumente. Zlato je v rabi tudi kot biomedicinsko orodje. 

Zlato je že tisočletja znano kot element, ki pospešuje celično presnovo, še posebno pa vpliva na krvni obtok in delovanje srca. Zato je koristno za pomlajevanje izčrpanih organov, zlasti možganov in prebavil.

Ugotovili so, da zlato pomaga znova vzpostaviti normalno termoregulacijo telesa, zato ga uporabljajo pri mrzlici, vročičnih oblivih in nočnem znojenju. 

Največje učinke ima monoatomsko zlato. 
Koloidno zlato uravnava in harmonizira na vseh ravneh telesa in duha. Številne raziskave dokazujejo, da uživanje koloidnega zlata povečuje koncentracijo, saj zlato povečuje prevodnost živčnih končičev v možganih in drugod v telesu.

Rastlinsko monoatomsko zlato je bilo doslej  tako redko, da njegovo delovanje še ni dobro raziskano, vendar se strokovnjaki strinjajo, da je zagotovo še močnejše. 

Ključne besede:
zlato, kovine, aurora, koloidno zlato, monoatomsko zlato, Weleda, šentjanževka

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: