Skupaj razkrivamo

20.3.2019

Kako začeti z »notranjim servisiranjem«?
Besedilo: Katja Bole

Velik delež naših zdravstvenih težav, med katere spadajo tudi težave z reproduktivnimi organi, izhaja iz pomanjkanja potrebnih hranil in preobremenjenosti s težkimi kovinami. 
Kako ugotoviti, kaj natanko primanjkuje telesu in česa je v njem preveč? Naloga ni preprosta, sploh ker ista količina posamezne snovi za telo ene osebe ne pomeni nikakršne težave, pri drugi pa lahko povzroči dramatične zaplete. 

Prednost bioresonančnih metod, ki se v zadnjem času pospešeno razvijajo, je prav v tem, da lahko razmeroma hitro izvemo, kaj obremenjuje naše telo, katere so njegove šibke točke – in kaj moramo okrepiti, da bo celota znova uglašeno delovala. 

Nobena metoda in nobena tehnologija ni čarobna paličica. Za ugotavljanje ravni vsake posamezne snovi ali obremenitve s težkimi kovinami je idealna druga metoda. Prednost energijskih metod je predvsem v tem, da so rezultati že kmalu na voljo, poleg tega so neinvazivne in omogočajo, da uporabnik hitro izve, kje je težava in s čim vse se bo treba ukvarjati. V skladu z rezultati je treba pri vsaki posamični težavi stanje preveriti tudi z drugimi, morda ustreznejšimi metodami. 

Kljub vse bolj izpopolnjenim programom in napravam, ki iz dneva v dan zmorejo vse več, je še vedno ključna usposobljenost terapevta, kajti šele ta vam bo lahko pomagal razumeti dobljene rezultate in oblikoval ustrezno strategijo za izboljšanje stanja. Zato je na področju ortomolekularne medicine še posebno pomembno poiskati terapevte, ki ne premorejo le dobre opreme, temveč tudi znanje, s katerim vam bodo lahko pomagali oblikovati najboljšo strategijo za izboljšanje stanja. 

Četudi ugotovite, da vam denimo primanjkuje katerega od vitaminov skupine B, to še ne pomeni, da se bo stanje samodejno izboljšalo takoj, ko ga boste zaužili. Morda se težava skriva v delovanju kakega organa, ki omogoča njegovo asimilacijo. Morda vam primanjkuje še kakega drugega vitamina ali rudnine, od katere je odvisna sposobnost telesa, da ga uporabi. Prav zato potrebujete vse troje: informacijo o stanju v telesu, pomoč pri njenem celostnem razumevanju ter kakovostna živila in prehranska dopolnila, s katerimi si boste lahko pomagali

KAKO IZMERITI OBREMENITVE IN POMANJKANJA?
Z energijskimi testi (kineziološki test, testiranje z bioresonančno napravo) je mogoče izmeriti odziv mišice ali biopolja na informacijo minerala. Pogoj za to je, da imamo referenčne vzorce za ravni vseh vitaminov in mineralov, ki jih želimo preveriti. 

Pri spektrofotometrični analizi kožnega tkiva gre za izboljšano uporabo podobnega načela, omogoča pa hitro in večinoma objektivno oceno ravni mineralov v telesu. Metodo izvaja tudi vse več tukajšnjih bioresonančnih terapevtov, vendar je ustrezna le za osebe, starejše od petnajst let, testirana oseba pa mora imeti tudi podatek o svoji krvni skupini. 

Druga možnost je bioresonančna preiskava lasu, ki tudi pokaže raven koristnih in škodljivih snovi. Če je izpeljana pravilno (na rezultate lahko vplivajo šamponi, barve in druga kozmetična sredstva za lase), ta metoda ponudi tudi časovni vpogled v dogajanje v telesu. Ker las raste več mesecev, se vsak dan vanj vpisuje tudi dogajanje v telesu, zato lahko analiza postreže s številnimi koristnimi informacijami. 

Pri pregledih krvi in urina ter pri drugih dnevnih pregledih rezultati pogosto nihajo. 

Mineralogram pa ne pokaže le trenutnega stanja, temveč tudi povprečje za zadnje tri do štiri mesece, saj se kri nenehno pretaka po lasišču in v lase »zapisuje« podatke o prehranjenosti organizma in drugih vplivih iz okolja. Mineralogram ponudi celovitejši vpogled v posameznikovo večmesečno povprečno stanje in razkrije tudi njegov življenjski slog. Z njim najlažje ugotovimo toksične obremenitve, poda pa tudi vpogled v pomanjkanja posameznih vitaminov in rudnin.

Gre za inovativno tehnologijo 21. stoletja, ki omogoča individualiziran vpogled v stanje potencialno problematičnih predelov telesa. Prav zato so tovrstne meritve tako iskane tudi na področju vrhunskega športa ter v zasebnih kliničnih centrih. Namizna naprava bioresonančno tehnologijo uporablja za prestrezanje podatkov o resonanci s specifično frekvenco iz celičnih biomarkerjev, v tem primeru iz lasu. Sveženj skeniranih podatkov ob pomoči računalniškega programa pošljejo na analizo v tehnološko središče v Hamburgu, ki uporablja napredno infrastrukturo za bioresonančne sisteme. Obdelava podatkov traja približno deset minut, testirana oseba pa rezultate prejme v obliki celovitega poročila oziroma bioprofila. Na osnovi interpretacije je mogoče pripraviti dolgoročni načrt za izboljšanje stanja, ki obsega ustrezno prehrano in prehranska dopolnila, pa tudi načrt telesnih dejavnosti in sproščanja. Zaradi spremljanja napredka ter za morebitne korekcije v načrtu je priporočljivo meritve ponoviti. 

KAJ OMOGOČA DNK-TESTIRANJE?
Geni niso usoda, so le tipkovnica, na katero lahko pritisnemo ali ne. Če bi vseeno radi vedeli, katere tipke premore vaš DNK-instrument, lahko opravite DNK-meritve. Rezultati testiranja ponudijo možnost, da pozitivno vplivamo na podedovana tveganja oziroma da s pravilnimi izbirami teh genov ne aktiviramo. 

Če tovrstne informacije uporabimo pravilno, lahko tudi omilimo obstoječe težave in si izboljšamo kakovost življenja. Če denimo vemo, da imamo izrazito visoke možnosti za razvoj celiakije, se lahko preventivno izogibamo glutenu. Če obstaja tveganje za nizko raven vitamina D, ga lahko načrtno dodajamo. Gen, ki določa, kako presnavljamo laktozo, lahko osvetli prebavne motnje, ki nas doletijo po vsakem zaužitju mleka. Nekateri ljudje lažje izgubijo ali pridobijo telesno težo ob pomoči diet, drugi pa s telesno dejavnostjo – kdo bi si mislil, da nas lahko tudi pri tem usmerjajo geni …

Testiranje poteka zelo preprosto. Vzorec za testiranje je namreč mogoče dobiti s preprostim in nebolečim odvzemom brisa iz ust. Bris si lahko odvzame kar testiranec, bodisi doma bodisi tam, kjer kupi komplet za testiranje. Vzorec nato odda na prodajnem mestu, od koder ga posredujejo finskemu laboratoriju, ki ga analizira in pripravi poročilo. Poročilo testiranec prejme na osebni elektronski naslov. V njem na osnovi znanja, pridobljenega z znanstvenimi raziskavami, testirancu razložijo rezultate analize. 

Pridobljeni rezultati in priporočila MyDNAPedia temeljijo na najnovejših in najnatančnejših znanstvenih informacijah, ki so na voljo v danem trenutku.
Rezultati vseh omenjenih meritev lahko pomenijo začetek in odličen temelj za pozitivne spremembe v življenju. Živimo v času, ko nam znanost ponuja poglobljen vpogled v dogajanje v človeškem telesu – izkoristimo ta potencial znanosti za oblikovanje zdravega in kakovostnega življenja. 

ZAKAJ KRVNA PREISKAVA IN BIORESONANČNA PREISKAVA NE POKAŽETA NUJNO ENAKEGA REZULTATA? 
Ključna razlika med urinskimi in krvnimi testi na eni strani ter bioresonančno preiskavo na drugi je v tem, da testi naših telesnih tekočin pokažejo samo trenutno stanje, poleg tega so v veliki meri odvisni od trenutnega počutja, od tega, kaj ste jedli prejšnji dan – in celo od tega, kako dolgo ste se v čakalnici pogovarjali po telefonu. Zato je ob pomoči teh metod – še posebno, če jih uporabimo samo enkrat – težko priti do natančne ocene delovanja posameznih organov, hormonskega sistema …

Z bioresonančnimi metodami je mogoče težave zaznati, še preden povzročijo nepopravljivo škodo, ki se kaže v obliki okvar v telesu ali nevarnih sprememb v delovanju posameznih organov. Prav zato se lahko rezultati bioresonančne diagnostike razlikujejo od tega, kar pokaže krvna slika – druga namreč pokaže škodo, ki se je že zgodila. Po domače povedano, pokaže »da je stroj zaribal«, ker ste se vozili brez olja. Ocena stanja je sicer točna, le da ste za problem izvedeli prepozno. Na drugi strani vas rezultat bioresonančne preiskave opozori, da je raven olja nevarno nizka, kar vam omogoči, da dolijete olje in sploh ne pridete do točke, ko bi vas popravilo drago stalo. 

Za vse, ki si želimo pomagati po naravni poti in z neinvazivnimi metodami, je zelo pomembno, da težave odkrijemo pravočasno in tudi spremljamo, ali nas izbrana metoda zdravljenja pelje v pravo smer. 
_ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

ZDRUŽENJE BIORESONANČNIH TERAPEVTOV SLOVENIJE
Bioresonanca je ena od redkih metod, ki ima urejen status, seveda če so terapevti usposobljeni in so opravili vse potrebne izpite. 

V Sloveniji od leta 2013 deluje Združenje bioresonančnih terapevtov Slovenije, ki verodostojno in nepristransko deluje v korist vseh svojih članov – terapevtov, ki delajo z različnimi bioresonančnimi napravami.

Na tem naslovu lahko dobite tudi vse potrebne informacije o licenciranih terapevtih in pogojih za pridobivanje licenc. 

Združenje bioresonančnih terapevtov Slovenije, Mala čolnarska ulica 4b, 1000 Ljubljana,  info@bioresonancni-terapevti.si.

Ključne besede:
težke kovine, bioresonanca, vitamin B, kineziološki test, mineralogram, DNK testiranje, krvna preiskava

 

Sorodni članki:

0,015625

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: