Skupaj razkrivamo

18.10.2010

Naravna pomoč ob »kratkem stiku«
Priredila: Adriana Dolinar

Načelo “Začnimo pri vzrokih in odpravljajmo skupaj vzrok in posledico” velja tudi v primeru »kratkega stika«. Vsakdo, ki bo v enkratnih darovih naravnega iskal zgolj bližnjico, ne da bi se posvetil iskanju dejstev, ki so ga potisnila »do roba«, bo razočarano ugotovil, da mu slej ko prej tudi v nadaljevanju navedena naravna bogastva ne bodo več pomagala. Pa si oglejmo, katere pripravke je svojim bolnikom ob živčni prenapetosti svetoval A. Vogel.

Matični mleček
Ni splošno znano, da se čebela delavka v 28 marljivih dneh toliko razda, da umre. Mnogi tudi ne vedo, da lahko iz enake jajčne celice nastane čebela delavka ali matica, če to jajčno celico hranimo s posebnim hranilnim sokom, ki ga imenujemo matični mleček. Ta sok, ki ga na skrivnosten način ustvarijo čebele, je nedvomno pomemben eliksir, ki omogoča, da se iz običajnega jajčeca razvije mnogo večja čebela, ki živi včasih tudi do 60-krat dlje kot navadna čebela delavka. Od tu tudi neverjetna sposobnost, da matica po eni oploditvi izleže do 2.000 jajčec na dan in do 450.000 jajčec na leto. Zato ne preseneča, da raziskovanja preteklosti vse bolj odkrivajo dejstva, da so matični mleček verjetno poznali že stari narodi kot čudodelno hrano in hrano za bogove. Mnoge raziskave matičnega mlečka pa danes odkrivajo njegove enkratne lastnosti. Matični mleček poživlja in pomlajuje, ker ugodno deluje na hormonske žleze. Poleg drugih ugodnih učinkov pa odpravlja tudi živčno slabost. Tako nam kakovostni pripravki matičnega mlečka lahko učinkovito pomagajo premagovati težave ne samo ob živčni izčrpanosti, temveč tudi ob prevelikih duševnih in telesnih naporih, oslabelosti po bolezni in starostni onemoglosti.  

Pelod
Pelod je obstajal med nastajanjem živega sveta že zelo dolgo pred človekom, saj so se rastline pojavile prej kot živali in človek. Cvetni prah je obstajal, še preden je čebela poletela s cveta na cvet, saj je to rastlinska moška oploditvena stvaritev. Najbrž je v začetku veter raznašal rastlinske semenčice, sicer se rastline pred obstojem žuželk ne bi mogle oploditi. Danes za to poskrbijo predvsem čebele. Ko tako čebela potuje od cveta do cveta, da bi nabrala med, opravi ob tem nehote še eno nabiranje, ko z nožicami osmukne cvetni prah, ki se ji prime na nožice v drobnih svaljkih, tako da dobi prave rumene hlačke. Ta prah je tako imenovani rastlinski pelod. Čebelarji so ob poskusu zbiranja peloda in hranjenja čebel s tem pelodom v obdobjih s trajajočim slabim vremenom ugotovili, da so postale čebele, ki so zaužile veliko te pelodne hrane, po 8 do 10 rodovih mnogo večje, krepkejše in tudi bolj zdrave. Ta in podobna odkritja so raziskovalce napotila v globlja raziskovanja peloda. Tako so, na primer, ob poskusnem dodatnem hranjenju miši s pelodom ugotovili, da so bile te presenetljivo zdrave, odporne, bolj plodne, z bleščečo in zdravo dlako itd. Povečala pa se jim je tudi življenjska moč in podaljšala življenjska doba. Tako so raziskovalci ugotovili, da ima pelod zelo veliko vitaminov ter skoraj vse za človeka in živali pomembne rudnine in elemente v sledovih. Ob uživanju pripravkov peloda se v našem organizmu obnavljajo dragocene sestavine, ki jih trošimo ob delovnih naporih, ter nam s tem pomagajo ohranjati telesno in duševno svežino. Pelod pa je med drugim tudi naravna, preprosta, krepilna hrana za duševne delavce, ki opravljajo napeto in naporno delo. S to podporo lahko delajo več in dlje, ne da bi se utrudili. Glede na današnje čase pa je pelod odlično dopolnilo hrani ob vseh večjih duševnih obremenitvah slehernega sodobnega človeka. Lahko ga uživamo v kombinaciji s sokom cvetočega ovsa. Lahko pa zaužijemo tudi pripravek z natančno določeno koncentracijo matičnega mlečka in peloda v medu ter s tem podpremo telo ne le ob »kratkem stiku« - boleznih živčevja, temveč tudi ob boleznih jeter, srca, ožilja, krvi, želodca, pa tudi ob boleznih zaradi radioaktivnega sevanja, ob težavah v klimakteriju ali pa morebiti za preprečevanje impotence. Mnogo je še blagodejnih učinkov peloda, toda o teh morda napišemo kaj več drugič. 

Oves (Avena Sativa)
Oves kot pomembno živilo cenijo v prehrani živali in človeka. Tu pa se njegove vrednosti ne končajo. Čislan je namreč tudi kot odlično zdravilo. Mnogim tako ni poznano, da predstavlja oves, ko začne delati klas ali pa ko že cveti, s svojim aveninom hrano za živce. Zato ga prištevamo med pomembna zdravila za živce. Razveseljujoče je, da lahko iz njega tudi sami doma pripravimo preprosto, pravo zdravilo za živce. Zeleni oves lahko pripravimo kot ovsen napitek, kakor hitro je visok 40 do 50 cm. Najučinkovitejši pa je, ko cveti. Dokler je v zrnih še mleček, ga lahko uporabimo za pripravo ovsenega napitka (posušeni oves je prav tako blagodejen, vendar se ga uporablja za druge namene). Nekaj zorečih biljk zmeljemo s kavnim mlinčkom ali kako drugače stremo, da dobimo zeleno kašo. To prelijemo s toplo vodo, pustimo delovati približno dve minuti in precedimo. Po želji osladimo z medom ali s kakšnim drugim naravnim sladilom. Lahko pa ga pripravimo tudi drugače. Zmeljemo ovsena stebla skupaj z grozdnimi jagodami ali rozinami s strojčkom za mletje. Vse skupaj prelijemo s toplo vodo in odcedimo. Tako napitka ni treba dodatno sladiti. Takšna ovsena pijača bo marsikomu v teh nemirnih časih odlično krepčilo. Ob daljšem uživanju se živci dobesedno prerodijo, pomirijo in dobijo nove moči. Kdor je opravil to zdravljenje z ovsenim napitkom, bo spoznal, da mu bo živčevje za to hvaležno vse leto. Ker pa vsakdo nima ne možnosti ne »živcev«, da bi si pripravljal svoj blagodejni pripravek, lahko tega danes poišče v lekarnah in specializiranih prodajalnah pod imenom A. Vogel - Avenaforce. To je naravno prehransko dopolnilo s sokom biološko pridelane zeli svežega navadnega ovsa. Uporabljamo ga po kapljicah ob nemiru, razdraženosti in nespečnosti. 

Več na: www.avogel.si/

Ključne besede:
vzrok, posledica, matični mleček, pelod, oves, samozdravljenje, zdravilne rastline

 

Sorodni članki:

0,015625

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: