Skupaj razkrivamo

3.12.2012

Ali ste pripravljeni na konec sveta?
Besedilo: Sanja Lončar

V zadnjih letih smo imeli priložnost prebirati na stotine scenarijev tistega, kar nas čaka 21. 12. 2012. Že samo naštevanje vsega, kar sem na to temo slišala ali prebrala, bi lahko napolnilo te novice. 

Da vam prihranim čas, vam bom vse skupaj razdelila na tri možne scenarije. 
Scenarij 1. 
Tako kot že velikokrat doslej tisti, ki želijo, da obtičite od strahu in skrbi, ponovno govorijo o še enem datumu, ki dviga naklade časopisov, prodaja milijonske naklade knjig, vas sili v nakup vsega, česar morda sploh ne potrebujete … In vse to le zato, da vas znova držijo v strahu pred jutrišnjim dnem, da vam slučajno ne bi prišlo na misel, da bi živeli danes. Vsak, ki si želi svojih pet minut slave, je že povedal, kaj je razkril v majevskem koledarju, kaj so mu prišepnili angeli, nezemljani, tajne bratovščine, … Ko boste razumeli, da je vaš strah za nekatere hrana, boste lažje razumeli, zakaj potrebujemo vojne, krize, finančne zlome, epidemije ali globalne kataklizme. 

Na koncu bodo mnogi še razočarani, če se bodo 22. 12. zbudili živi in zdravi.
Brez skrbi, do takrat nam bodo verjetno že podali kakšen nov grozeči datum, ko naj bi nas obiskali asteroidi, neznani planeti ali nezemljani.

Scenarij 2. 
21. 12. 2012 je po mnenju mnogih priročni datum, ko se lahko pod delovanje višje sile skrije marsikateri nevarni poskus čisto zemeljskih tajnih tehnologij. 
Psihoza, da se bo takrat zgodila kataklizma globalnih razsežnosti, je tako odlična priložnost za vse, ki so se po malem že poigravali z novimi tajnimi orožji, manipulacijo podnebnih pojavov, letečimi krožniki zemeljske izdelave in podobnim. Ob tem imajo tudi dober motiv – stara pravila igre so prišla v slepo ulico, šah-mat je oddaljen le nekaj potez. Vstaja sužnjev je nevarno blizu. 

Zato tisti, ki zgubljajo živce, iščejo način, da bi zrušili figure in se nadejajo večjega uspeha pri naslednji partiji. 

Energijsko bolj subtilni pravijo, da niti ne potrebujemo tajnih orožij. Že kritična masa tistih, ki so v pričakovanju globalne kataklizme, zadostuje, da se kaj takega tudi materializira.
 
Scenarij 3.
Pri tretjem scenariju se narava požvižga na naše male igrice, teorije zarot in podobno. Kot da nam želi sporočiti, da ne gre za prav nič osebnega, da vse mineva, vse se spreminja, prav tako pa ima tudi vaša mati Zemlja nove načrte. 

Dejstvo je, da se Zemlja že spreminja. Ali je napočil trenutek, da to radikalno spremeni tudi našo materijo, bomo izvedeli kmalu. Eni v tem vidijo naravno kataklizmo globalnih razsežnosti, drugi pa končno osvoboditev in prehod na druge, bolj subtilne dimenzije. 

In kaj bomo lahko počeli z vsem tem?
Ali lahko na osnovi argumentov, prebranega in proučenega odkrijemo, kdo ima prav? Razum se hitro zaplete v mrežo nenehnega iskanja novih podatkov, novih podrobnosti itd., na osnovi katerih upa, da bo lažje obvladal negotovost. 
In prav v tem je največja past prihajajočega obdobja, v katerem lahko vse oblike manipulacije dosežejo neslutene razsežnosti. Vsi, ki bi z vami radi manipulirali, vedo, da vas zgodba zanima.

Bi lahko za trenutek umirili svoje strahove in potrebo po nadzoru?
 
Bi lahko sprejeli dejstvo, da 22. decembra bomo ali ne bomo več obstajali ter da tega ne bomo vedeli pred tem datumom?

Tako kot danes ne veste, ali boste živeli čez dve uri ali jutri, tako tudi ne morete vedeti, kaj bo z vami ob kakšnem drugem datumu. Vaše upiranje tej resnici in obsedeno iskanje informacij, „kako bo”, ima za posledico le to, da ste zamudili priložnost, da bi živeli v tem trenutku. 

Odlična novica
Če bi vam ta trenutek postavili diagnozo, da ste tako hudo bolni, da vam je ostalo le še nekaj tednov življenja, bi zagotovo začeli barantati z zdravnikom, Bogom ali stvarstvom (odvisno od tega, v katerega boga bolj verjamete). Kaj vse bi želeli narediti, če bi vam ostalo le še nekoliko več časa ... Odlično – zapišite, kaj vse bi želeli storiti, s kom se srečati, komu imate še kaj povedati … Iz tega zornega kota tudi zamere, ki jih gojimo, naenkrat izgubijo svojo moč in bliže smo temu, da dojamemo, da nas morijo bolj kot dejanje, ki je do njih pripeljalo. 
Univerzalne napovedi so po svoje odlična priložnost. To je tako, kot da bi vsem, ki jih poznate, v istem trenutku postavili enako diagnozo. Si predstavljate, kakšno olajšanje je to? 
Minljivost, ki se je v teh dneh zaveda takšno število ljudi, je morda najboljše darilo, ki smo ga kdaj dobili. 

Minljivost odpira vrata, ki so se vam zdela zacementirana! Omogoča, da se končno pove, naredi, odpusti ali zaprosi za odpuščanj … Si predstavljate razliko v pogovoru z direktorjem, ki vidi le indekse rasti za naslednjih deset let, in direktorjem, ki se tako kot vi zaveda, da morda nič od tega, kar poznamo, kmalu ne bo več obstajalo? Bi morda drugače gledal na vašo potrebo, da delate na človeka dostojen način, na dejstvo, da ste siti prodajanja duše za denar, da nočete več izgubljati svojega zdravja in energije za nesmiselne karierne igrice?
Sosedje, ki drug drugemu premikajo mejnike, dediči, ki se grizejo za premoženje, lepotice, ki se s skalpelom, silikonom in z botulinom borijo proti letom – vse to se ustavi pred preprostim spoznanjem, da prav nič izmed tega morda prav kmalu ne bo več omembe vredno. Ničesar od tega ne moremo vzeti s seboj. Če bi čakali, da to dojamemo po naravni poti, bi mnogi morali čakati predolgo. Morda pa bo magični datum 21. 12. 2012 za mnoge priložnost, da prav to dojamejo veliko prej in preživijo še kakšen dan ali morda tudi več dni, mesecev, let osvobojeni svoje navezanosti na materialne stvari.

Vam je takrat pomemben denar, titula, kdo ima zadnjo besedo, kaj o vas pravi soseda? Vam je takrat pomembno, kdo je črn, kdo rdeč in kdo bel? Kdo je bolj ugleden, bogat, kdo ima več prijateljev na Facebooku itd.? Boste zadnje dneve prebili v pospravljanju doma, v razlaganju otrokom, kakšni morajo biti, da bi jih imeli radi?

Minljivost z eno potezo odmakne vse ovire, ki jih postavljamo medse. Vse naše pogoje, ki morajo biti izpolnjeni, da bi se ljubili in da bi brezpogojno ljubili druge. Bi svojemu partnerju, staršem, otrokom postavljali pogoje, če bi vedeli, da vas in njih morda v kratkem ne bo več?
In če vas to ne bi motilo v primeru, da nam je na tem planetu ostalo le nekaj tednov, je zelo zanimivo vprašanje, kdaj bi vas začelo motiti. Poigrajte se s to mislijo in videli boste, kako deluje razum. 

Če nam grozi konec sveta v nekaj tednih, me zares prav nič ne moti, da moj dragi že dve leti nikakor ne dokonča police v kleti. Kaj pa, če bi imeli zagotovilo, da bomo živeli še kakšen teden dlje? No, tudi takrat me ne bi motilo in bi raje čas, ki je na razpolago, preživela z njim kot s polico. Kaj pa, če bi imeli na razpolago šest mesecev, eno leto, deset let? Opazujte, pri kateri številki bo razum poskočil in se znova zaplezal v pričakovanje „res bi že bil čas, da dokonča to polico, da ne živimo kot na gradbišču”.

Potem pa sledi obrat. Če bi sebi, svojemu partnerju, otrokom in drugim osebam, ki jih čutite (pa si zanje nikakor ne vzamete časa), res prednostno namenili vso svojo pozornost, bi bili v kratkem priča čudežu. Odprlo se bo toliko energije, da bodo tudi „nedokončane police” mimogrede in z veseljem končane. 

Tako vidim čas, ki je pred nami. Zato sem hvaležna psihozi okrog 21. decembra. 
Vse civilizacije pred nami so vedele, da se 21. decembra začenja nova doba. 
Vsakega 21. decembra … Ko se konča najkrajši dan in vsak dan prinese nekaj več svetlobe. 
Če bomo k temu prispevali še več svoje lastne svetlobe, potem smo res na pragu nove, svetlejše dobe.  

Ključne besede:
strah, tehnologija, kritična masa, razum, nadzor, diagnoza, denar, konec sveta, psihoza

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: