Skupaj razkrivamo

12.10.2016

Aloja – za obnavljanje življenjskih moči

Ni pomembno koliko je receptura stara, pomembno je ali nam lahko pomaga.  

Ljudstva ob Nilu so alojo uporabljala v zdravilne in magične namene. K umrlim so jo polagala kot popotnico v svet duš. Zapise o poznavanju aloje najdemo tudi pri Majih in Egipčanih. Kleopatra je poleg medicinskih lastnosti aloje znala ceniti tudi kozmetične. Gel iz svežih listov aloje so namreč dajali v njene lepotilne kopeli. Tudi v ne tako davni zgodovini so se na moči aloje močno zanašali. Aleksander Veliki jo je nujno potreboval za svoje osvajalne pohode proti Indiji. Aloja je namreč služila tudi kot odlično sredstvo za celjenje vojnih ran. Zelo pa je rastlino cenila tudi Hildegarda. Uporabljala jo je tako pri zunanjih težavah, recimo v obkladkih pri alergijah in suhem trdovratnem kašlju, kot pri notranjih, denimo proti mrzlici in zlatenici. Znana je tudi njena uporaba v ajurvedi, kjer zaradi poživljajočega delovanja velja za dajalko energije. Zaradi številnih učinkovin je aloja odličen tonik za boljšo vitalnost, saj pomaga pri obnavljanju živčevja in spodbujanju delovanja notranjih žlez. Eden od receptov, ki se je ohranil znotraj samostanskih zidov, pa priča tudi o uporabi aloje za obnavljanje življenjskih moči, saj spodbudi razstrupljanje telesa.

Razstrupljanje oz. vitaliziranje telesa z alojo
Recept za pripravek, ki ga lahko pripravite tudi sami doma, je razkril brazilski pater Romano Zago. Gre za zelo preprost način razstrupljanja telesa, v katerem se uporablja le aloja, surovi med in minimalna količina alkohola. S tem preprostim pripravkom je pater zdravil in odpravil mnoga, zlasti težja bolezenska stanja. Telo je namreč sposobno pozdraviti lastne celice in uravnati telesne funkcije s pomočjo koncentriranih mikrohranil, ki jih najdemo v Aloe arborescens v takem pripravku. Brazilski menih pravi, da njegova mešanica deluje kot metla za temeljito čiščenje krvi. Z očiščenjem krvi očistite tudi vsak organ posebej. Čiščenju organizma dodatno pomaga med, druga sestavina njegove mešanice, ki doseže najbolj oddaljene predele telesa. Aloja, ki jo nosi med, je tudi pomembno sredstvo za celjenje. Tretja sestavina njegove mešanice je alkohol, ki širi krvne žile in pospešuje splošno čiščenje telesa. 

V svoji knjigi pater razkriva ozdravljenja več kot 100 vrst bolezni, vključno z debelostjo in depresijo. Razkriva pozitivno delovanje recepture pri vseh vrstah degenerativnih bolezni in raka, vključno s kožnim rakom, rakom na grlu, rakom dojke, maternice, prostate, jeter itd. Pater Zago govori celo o ozdravljenju levkemije. 

Ključne besede:
aloja, aloa, zdravljenje, rane, alergije, razstrupljanje, levkemija

 

Sorodni članki:

0,015625

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: