Skupaj razkrivamo

7.11.2016

»O tem raje nič ne vem, kot da bi se zgrozil pred lastno nemočjo!«
»Tu se ne da nič pomagati – če bo počilo, bo konec sveta.«
»Že misel na kaj takega me navdaja z grozo. Samo molimo lahko, da se tistim zgoraj ne bo zmešalo.«
»Če samo pomislim na to, začnem drhteti.«

Se tudi vi počutite podobno, če samo pomislite, da smo nemara tik pred uporabo atomskega orožja ali kake teroristične grožnje kateri od 444 delujočih nukleark?  Smo res tako nemočni? Se res obeta konec sveta? Tudi nam slabe slutnje ne dajo miru, le da smo se z leti že navadili, da je strahu najbolje pogledati naravnost v oči … še vedno je izpuhtel. 

Radiacija je najnevarnejša, če o njej nič ne veste!
Lahko vam zaupamo, da po nekaj mesecev poglabljanja v vse razpoložljive vire informacij in izkušnje tistih, ki so to doživeli in preživeli, spimo bolje kot prej, čeprav je splošni položaj iz dneva v dan le še bolj napet. 

Radioaktivno sevanje res ni stvar, ki bi jo veljalo podcenjevati, vendar utegne prav razlika med tem, da veste, kaj je to in kako ravnati, in med tem, da o njem sploh nočete razmišljati, odločati o vašem preživetju. 

Pri tem nimamo v mislih le morebitne vojne, temveč tudi medicinsko uporabo obsevanja, ki se mu izpostavljamo, ne da bi pomislili, v kolikšni meri nam utegne škodovati in kaj lahko storimo, da bomo telesu pomagali čim lažje in čim hitreje prestati to poškodbo.
Največja težava pri morebitni radioaktivni kontaminaciji večjih razsežnosti je to, da bo odločilnega pomena tisto, kar boste storili nemudoma. Kar boste storili v prvi uri, bo za preživetje pomenilo več kot vse, kar boste storili v prvem dnevu. Kar boste storili v prvem dnevu, bo pomembnejše kot vse, kar boste storili v naslednjem tednu. Kar boste storili prvi teden, pa bo pomembnejše kot vse, kar boste počeli do konca življenja. 

Obstajajo tudi dobre novice. Izkušnje, zbrane v Hirošimi, Nagasakiju, Černobilu, Fokušimi in številnih drugih krajih, v katerih je prišlo do tovrstnih incidentov, so dragocena popotnica vsem, ki se bodo našli v podobnem položaju. Če jih ne bomo poznali, si z njimi ne bomo mogli pomagati, če bi bilo potrebno. 

Nekateri od ukrepov se zdijo celo neverjetno preprosti, vendar delujejo. Drugi zahtevajo malce več spretnosti, vendar takih, ki jih še vedno premore vsakdo. 

Dokaz za to so tudi "neverjetni" primeri, ko so na najbolj kontaminiranih področjih ugotavljali, da obstajajo tudi parcele, ki so ostale nekontaminirane. Podobno je bilo pri meritvah v stanovanjih. 

Skrivnost takšne čudežno obvarovane zemlje je bila v načinu obdelave in uporabi t. i. barelskega komposta, skrivnost čistih stanovanj pa v načinu prehrane in odnosih, ki so bili "tam doma".  

Vsem je skupno, da jih morate poznati in obvladati, še preden jih boste morda potrebovali. Pripraviti je treba tudi nekaj nujnih pripomočkov, ki zdaj zahtevajo nekaj minut ali največ ur dela … če pa bo počilo, bo vse to zelo težko izvedljivo. 

Tema je vse preveč zahtevna, da bi lahko na eni strani strnili spoznanja, recepte in protokole, ki smo jih zbrali na dvesto straneh knjige Naravne rešitve za radiacijo. 
Kot rečeno: tema je zahtevna, ni pa neobvladljiva, zato premagajte strah in spoznajte rešitve. 

Ali ste vedeli …
... da nekatere gobe vsrkajo tudi 10-tisočkrat več radiacije, kot jo vsrka okolje, druge pa v sebi ne nabirajo radioaktivnih delcev?

... da največji delež radiacije predstavljajo tako imenovani alfa delci, ki ne morejo prodreti skozi našo kožo in nas ne morejo poškodovati, če jih ne zaužijemo ali vdihnemo?

... da lahko iz jajc in kopriv izdelate odličen pripravek, ki preprečuje nalaganje radioaktivnih snovi v telesu in sproti popravlja poškodbe na genskem zapisu?

... da več kot dvajset začimbnic dokazano preprečuje poškodbe, ki jih povzroči sevanje?

... da sončnice in številne druge rastline iz zemlje odstranjujejo uran in druge radioaktivne snovi?

... da lahko zemljo zavarujemo z najlonom in drugimi materiali ter tako preprečimo usedanje nevarnih snovi, ki oddajajo alfa in beta sevanje? 

... da je mogoče tla dekontaminirati ob pomoči učinkovitih mikroorganizmov, deževnikov, barelskega komposta ali fitoremediacijskih rastlin, kot so hren, sončnice, ogrščice, osati ...

Vse to in še veliko več uporabnih nasvetov si boste lahko prebrali v knjigi Naravne rešitve za radiacijo

Zaradi splošnega položaja te knjige ne bomo tiskali v nakladi, ki bo veliko večja od prednaročil, saj si ne želimo ustvarjati zalog. Zato priporočamo, da si svoj izvod zagotovite že v prednaročilu ter hkrati prihranite 5 evrov in stroške poštnine.


Ključne besede:
radiacija, sevanje, atomsko orožje, radioaktivno sevanje, vojna, obsevanje, alfa delci

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: