Aktualne novice

Namenite nam delček dohodnine in ustvarili bomo še več

dodano: 13.11.2012

novembrske novice 2012 SZZČN

Po šestih letih neutrudnega dela smo pred letom dni dočakali priznanje statusa, da delamo v družbenem interesu, po še letu in pol pa smo dočakali, da nas tudi uradno vpišejo v register, s čimer imamo zdaj končno pavico prejeti delček vaše dohodnine kot donacijo za razvoj projekta Skupaj za zdravje človeka in narave. 

Morda vas zanima, koliko svoje dohodnine lahko upravljate na takšen način?
Če prejemate 1.000 EUR neto prihodkov na mesec, na račun dohodnine plačujete približno 1200 EUR na leto. Na to, kako bodo porabili 99,5 % tega denarja, ne morete vplivati. Odločitev o 0,5 %, kar znaša 6 EUR na leto, pa je v vaših rokah. To res ni veliko, kljub temu pa pri nas vsako „zrno” šteje … In tudi z malim znamo narediti veliko. 

Menimo, da je prav, da veste, kaj načrtujemo z denarjem, ki se bo enkrat v naslednjem letu stekel na naš naslov. 

1. Že dlje časa načrtujemo bolj dejavno širitev naših dejavnosti na področje otrok. Menimo, da je treba zagotoviti čim več vsebin v šolah, vrtcih, spodbuditi dejavnosti za starše ter objavljati čim več neodvisnih informacij, ki bodo staršem omogočale lažjo izbiro.
 
2. Drugo pomembno področje, na katerem želimo narediti še več, je področje samooskrbe. Pred vsakim, ki se odloči za čim večjo samostojnost in samooskrbnost, se odpira veliko število konkretnih vprašanj. Zato tudi na tem področju načrtujemo več prispevkov, več dejavnosti, več delavnic in pobud. 

3. Mnogi med vami, ki berete naše novice, se vse bolj pogosto sprašujete, ali je služba, ki jo opravljate, zares služenje človeku ali suženjstvo kapitalu. Mnogi bi začeli kaj drugega, pa ne veste, kako, s kom, kje, … Menimo, da bi dragocene informacije in pobude na tem področju omogočile, da se dobri ljudje z vizijo hitreje povežejo in svoje potenciale uporabijo za nove, sveže in zdrave rešitve. 

Postopek doniranja poteka tako: 
Izpolnite svoje podatke na obrazcu, ki ga objavljamo na naslednji strani. 

V 3. koloni vpišite odstotek, ki nam ga želite donirati: 0,1, 0,2, 0,3, 0,4 ali 0,5 %.

Če ste v tem letu ali prej že izpolnili podobno izjavo, bo davčna uprava kot veljavno upoštevala tisto, ki jo bo prejela zadnjo. 

Če bi želeli donirati večjemu številu upravičencev, potem dopišite tudi njihove podatke in vpišite odstotek, ki ga donirate njim 0,1, 0,2, 0,3, 0,4 ali 0,5 %.

Po zakonu skupni odstotek ne more biti večji od 0,5 % in ne manjši od 0,1 %. Torej lahko po 0,1 % donirate največ petim organizacijam.

Če si premislite in se odločite svoj del dohodnine nameniti komu drugemu, bo davčna uprava upoštevala zadnji obrazec, ki ga boste poslali. 

Stran izrežite in jo prepognite, zalepite robove, nalepite znamko in oddajte na pošti. 
Če potrebujete obrazce tudi za prijatelje in družino, potem naslednjo stran fotokopirajte. Izpolnjene obrazce zapakirajte v kuverto in sami napišite naslov, ki je objavljen na strani 20.
Hvala. 

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.