Aktualne novice

Kaj veže mojo armaturo ?

dodano: 11.11.2015

janez.logar@toplina.net

Naše telo je še vedno predmet občudovanja in raziskovanja. Pravzaprav znanost na raznih področjih le odkriva, kako čudovita je naša narava. Težko pa razumemo, da se sodobni človek tako brezskrbno oddaljuje od svoje narave. Gotovo je zelo pomembno, kaj vnašamo v naše telo. Koliko cenimo sami sebe in posledično kakšno hrano si privoščimo. 

Vemo tudi, da je najbolje, če jemo hrano, ki je pridelana ne samo v naši deželi, temveč čim bližje mojemu domu. Kot kaže vedno bolj spoznavamo, da je koristno in tudi ekonomsko opravičljivo, doma predelovati karkoli. Vemo tudi, da ogromno dobrot lahko dobimo v naših gozdovih in planinah za naše zdravje.

Kot del narave pa je za nas najbolj pomembno naše telo. Vedno ga imamo s seboj in naša dolžnost je, da zanj skrbimo. Najprej kaj bomo pojedli in popili. Nadalje, kako se bomo gibali. Dolžni smo ga pa tudi poslušati in imeti radi. Kaj veže naše kosti, mišice, tkiva in vse celice ? Nekaj kar ni vidno, vendar se nam stalno javlja preko našega telesa. Temu lahko rečemo naš notranji svet, ki ga tako zelo pogosto nočemo slišati. Pravimo, da nimamo časa se s tem ukvarjati. Drži. Ukvarjanje samega s seboj nam res vzame čas in razen tega še rezultati prihajajo počasi. Pravimo, da nimamo časa prisluhniti samemu sebi, vzamemo si pa čas za vedno večje hitenje od službe do nakupov, vzamemo si čas za večerno gledanje televizije in brskanje po spletu, ko pa že imamo dopust, spet hitimo na potovanja. Naš notranji svet pa čaka, da bi ga jaz pričel poslušati – čaka, da bi končno lahko pričel govoriti nekomu: kako mi je, kaj doživljam v sebi, kaj se mi prebuja ob tej hitrici, kako mi je, ko me nihče ne sliši v mojih strahovih, žalosti in jezi. Mi vse to lahko potlačimo z več dela, več vnašanja nezdrave hrane, več norih zabav, več blebetanja…sčasoma pa bo pričelo protestirati naše telo. Ta naš notranji svet je kot vezivo za naše telo. 

Kjer je neizgovorjena bolečina navznoter, počasi postaja tudi bolečina navzven – v našem telesu. 

Zato poskrbimo za svoje telo tudi tako, da ga sprostimo s pogovorom o sebi in o mojem notranjem svetu. Nekako odleže in telo nam bo hvaležno in veselje bo večje. 

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.