Aktualne novice

Nepričakovani razplet kampanje za prašičjo gripo…

dodano: 17.2.2010

februarske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveKljub medijski kampanji brez primere se je nepričakovano veliko ljudi izognilo vlogi poskusnih zajčkov in namesto cepiva poiskalo druge načine, da »preživijo«  prašičjo gripo. Zato si države v teh dneh izredno prizadevajo najti morebitne kupce za presežna cepiva, ki jih je zdaj preveč.

Kljub temu, da so sklenile kupčijo brez primere, kar jih pomnimo v zgodovini, tudi pri farmacevtskih družbah nimajo miru, in sicer zaradi preiskav, ki se obetajo v Svetu Evrope, mnoge pa že potekajo na različnih koncih sveta.

Na udaru je tudi Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). Preiskovalce bo zanimalo, kakšen je bil vpliv farmacevtskih podjetij, proizvajalcev cepiva proti novi gripi, ki ga povzroča okužba z virusom H1N1, na Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO) in njeno pospešeno razglaševanje nove gripe. Na čelu skupine, ki je dala pobudo za preiskavo, je nemški epidemiolog Wolfgang Wodrag. Predstavniki Sveta Evrope organizaciji WHO očitajo nerazumljivo potezo spreminjanja pravil za razglasitev pandemije, vladam pa neodgovorno nakupovanje cepiv in odgovornost za morebitne posledice milijonov »po nepotrebnem« cepljenih ljudi. Zahtevajo tudi vpogled v razloge za skrivanje vsebine pogodb med proizvajalci in kupci cepiv. Izrael in Hrvaška sta že razkrili vsebino teh pogodb, v Sloveniji pa je Ministrstvo za zdravje prošnjo za dostop do pogodbe zavrnilo in trenutno o tem, ali je tajnost te pogodbe upravičena, odloča Urad informacijske pooblaščenke.

Kot smo lahko prebrali v časniku Delu (9. januar): »Povsod po svetu se (še vedno) sprašujejo, kako je v resnici varno cepivo, ki so ga države naročile pri proizvajalcih.« Tudi zaradi tega Urad informacijske pooblaščenke zanima predvsem to, kakšne odškodninske odgovornosti so zapisane v pogodbi. »To je namreč bistvena težava, ki jo skrivajo pred javnostjo, pa čeprav gre za zdravje in življenje sto tisočih ljudi,« poudarja Pirc Musarjeva.  Ker se razplet obeta v času, ko bodo naše novice že v tisku, boste lahko nadaljnjo zgodbo o razkritju slovenskih pogodb spremljali na www.zazdravje.net.

Da se je klobčič  že začel odvijati, pričajo tudi informacije, ki jih je januarja na enem izmed največjih portalov za naravno zdravljenje objavil dr. Mercola.

Finski član strateškega posvetovalnega telesa (SAGE) za področje cepiv pri WHO je prejel 6,3 milijona evrov od farmacevtske družbe GlaxoSmithKline (GSK) za raziskave na področju cepiv v letu 2009. Odbor SAGE priporoča izbiro in količino cepiv, ki naj bi jih države članice kupile v primeru pandemije.  Trenutno ugotavljajo, da je farmacevtska industrija finančno podprla tudi nekaj drugih strokovnjakov Svetovne zdravstvene organizacije, o čemer WHO ni transparentno obveščala javnosti.

Celotna zgodba o tem "Who is who" v WHO vas že  čaka na spletni strani www.zazdravje.net v rubriki Skupaj razkrivamo: http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=262.

0,046875<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.