Skupaj razkrivamo

10.5.2018

Ko te konoplja prevzame!
Besedilo: Darja in Dejan Batista

Kako smo začeli?
Podjetje BioMons 1, d. o. o., sva ustanovila pred desetimi leti, vendar to ni začetek najine poti, saj sva prvo obrt odprla že davnega leta 1989. Od takrat pa do zdaj se je nabralo ogromno izkušenj, ki jih zdaj s pridom uporabljava tudi na področju ozaveščanja o številnih potencialih konoplje za zdravje in bivanje. Leta 2009 sva se namreč naključno spoznala z učinki konoplje na zdravje. V širšem krogu prijateljev in družine sva na zahtevnem bolezenskem primeru spoznala konopljo in njene koristi. Konoplja in njen zdravilni vpliv na človeka sta naju prevzela do te mere, da sva se naslednjih sedem let podrobno posvečala temu področju. V Sloveniji sva se najprej povezala z Inštitutom Zelena direktiva iz Maribora, kjer sva pridobila znanje, vse potrebne instrumente in galenski laboratorij; lastno bio konopljo smo gojili na botaničen način. Tako sva se spoznala z vsemi postopki – od sejanja do izdelave pripravkov iz konoplje. Razvijala sva idejo o ciljnih izdelkih, ki bi pomagali pri različnih zdravstvenih težavah. Žal se je v Sloveniji po uradni poti zelo težko lotiti samostojne proizvodnje konopljinih pripravkov in tako sva se odločila, da se raje poveževa s priznanim podjetjem s tega področja.

Kako smo izbrali kakovostno podjetje za CBD-pripravke? 
Preden sva se odločila za sodelovanje s katerim od vodilnih priznanih proizvajalcev konopljinih izdelkov za zdravje, sva v dveh letih prekrižarila dobršen del Evrope, obiskala kar nekaj strokovnih sejmov in konferenc, pregledala in preučila številna podjetja ter tako pridobila veliko informacij. Za podjetje Cannabis Pharma, s.r.o., iz Češke sva se odločila zaradi njihove več kot dvanajstletne tradicije pri razvoju izdelkov, zagotavljanja najvišje možne kakovosti, standardov HACCP in GMP, najboljšega evropskega znanja na tem področju in predvsem zaradi inovativnega pristopa pri izdelavi pripravkov iz konoplje z najsodobnejšimi postopki. Prvi izdelek iz konoplje v srednji Evropi, ki mu je uspelo priti na police lekarn, je bila njihova linija zdravilne kozmetike iz konoplje, imenovana Canaderm. Po več letih razvoja je nastala še inovativna linija CBD-pripravkov – CBDex Konoplja brez recepta, ki so jo, že preizkušeno, plasirali na trg leta 2015. Podjetje te izdelke razvija in jih uspešno trži po vsej Evropi in v ZDA.

Povezava z omenjenim podjetjem je bila prelomna, saj sva šele z njihovo pomočjo prišla do resnično čistih in kakovostnih izdelkov. Vsi izdelki so izdelani na Češkem, po lastnih, izvirnih recepturah, ki so plod raziskav znanstvene ekipe. Pri proizvodnji uporabljajo najnovejše naprave, znanje in dognanja ter izpolnjujejo stroge standarde, ki veljajo na področju pridelave in predelave konoplje. Vse izdelke so odobrili pristojni organi in so certificirani za prodajo v EU. So tudi solastniki podjetja CBDepot, s.r.o., kjer pridobivajo najkakovostnejše surovine za izdelavo preparatov. Veliko vrednost pomeni tudi sodelovanje s celotnim strateškim timom, ki z znanstvenim pristopom podpira razvoj. Posebej velja omeniti doktorja organske kemije Jana Storha in Zuzano Škodovo, dr. med., ki je tudi homeopatinja in je bila v letih 2001–2007 predsednica češkega zdravniškega homeopatskega društva.

Kakšna je naša vizija?
Vizija podjetja BioMons 1 ni samo v tem, da želi ljudem ponuditi naraven, učinkovit in človeku prijazen CBD-pripravek, ki olajša marsikatero težavo in poveča kakovost življenja, ampak tudi v tem, da bomo sčasoma ljudem predstavili vse koristi konoplje (kako jo lahko s pridom uporabljajo v domačem okolju, kako jo vzgojijo in kaj vse lahko iz nje naredijo). Zato se tudi zavzemava za čimprejšnjo rešitev kaosa, ki vlada na zakonodajnem področju (ne samo pri nas, temveč povsod po svetu), dekriminalizacijo konoplje in takšno regulacijo, ki bo ljudem dopuščala, da bodo lahko sami zasadili in se odgovorno oskrbovali z dobrobitmi te čudovite rastline. Pomemben del vizije podjetja je torej vnovična izgradnja celostnega odnosa do konoplje. V ta namen sva se povezala tudi z vseslovenskim projektom Skupaj za zdravje človeka in narave, kjer s predavanji, literaturo in osebnimi stiki širšo javnost in stroko ozaveščamo zlasti o pomenu CBD-pripravkov.

Kakšno je naše najpomembnejše sporočilo širši javnosti?
Ljudem želimo sporočiti, kako pomembno je, da smo v ravnovesju. Dandanes smo zaradi negativnih vplivov iz okolja in nepravilnega življenjskega sloga preveč izpostavljeni izčrpanosti, tako telesni kot duševni. Kadar smo v ravnovesju, nam gre vse bolje od rok, to je povsem preprosto, in pri tem nam konoplja s svojim neprecenljivim tradicionalnim znanjem daje steber moči, da lažje uresničimo svoje cilje. Predvsem za starejše je zelo pomembno dejstvo, da lahko s konopljinimi pripravki dvignejo kakovost življenja na višjo raven, saj tako podprejo ravnovesje gibalnega in nevrološkega sistema ter se s tem uspešno izognejo nevrodegenerativnim in tudi številnim drugim spremembam. Več o tem preberite na: http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=1071.

Imate vprašanja o uporabi CBD? 
Vas zanima, kateri pripravek CBDEX je za vas najustreznejši? Pokličite na telefonsko številko (040) 614 617 ali pišite na e-naslov info@biomons.com in preverite, kdaj bodo v vaši bližini potekali brezplačni individualni posveti o pripravkih CBDEX. 

Ključne besede:
konoplja, Biomons, konopljini pripravki, CBD pripravki, zdravje

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: