Skupaj razkrivamo

1.2.2011

Nas bodo v prihodnosti cepili komarji?
Besedilo: Sanja Lončar

18. oktobra se je v Sloveniji začelo cepljenje proti sezonski gripi. 

Kot smo lahko prebrali v materialih Inštituta za varovanje zdravja (IVZ), vključujejo vsa tri cepiva, ki so jih izbrali za to sezono, antigene virusov gripe A/H3N2, pandemskega A/H1N1 in influence B, ki bodo po predvidevanjih krožili v prihajajoči sezoni. 

IVZ navaja, da je cepivo varno in da so uporabljeni sevi inaktivirani, kar pomeni, da ne morejo povzročiti okužb. 

Lansko leto se je, kljub najbolj agresivni kampanji doslej, po vsem planetu na cepljenje odzvalo najmanj ljudi. Kakor poročajo iz različnih držav, pa smo, do našega novega leta, bili priča zelo majhni obolevnosti za gripo na vseh kontinentih. Tudi tam, kjer bi morala gripa razsajati v polni moči, so beležili precej manj obolelih. 

Znani aktivist proti cepljenju Alex Jones (www.infowars.com, www.prisonplanet.com) prav v tem vidi dokaz, da je v preteklosti cepljenje dejansko generiralo število obolelih. (Potem je ob praznikih izbruhnilo, kar bo zagotovo »uredilo odstopanja v statistiki«, mnogim pa dalo misliti o možnih vzrokih takšnega izbruha).

Pozornost, ki jo je pritegnilo to cepivo, pa je za javnost odprla tudi mnoga druga umazana področja, kjer so vpletena cepiva. Veliko se govori o snoveh, ki se dodajajo cepivom z namenom, da bi se različne snovi testirale predvsem v nerazvitih državah, o izvajanju sterilizacije prebivalstva pod pretvezo cepljenja in podobno. In ker je javnost vse manj naklonjena umazanim cepivom, išče "Big Pharma" nove načine, da svoje snovi spravi v naša telesa. 

Tako fundacija Billa Gatesa financira Monsantove projekte, s katerimi želijo zdravilne učinkovine ali cepiva vgraditi že v gensko spremenjene rastline. Drugi projekt, o katerem Bill Gates govori tudi v filmu, ki si ga lahko ogledate sami (opremljen je s slovenskimi podnapisi), je projekt cepljenja s pomočjo komarjev. Zveni res plemenito, da bi lahko tako izkoreninili malarijo, vendar je od tam do drugih področij uporabe potrebnega zelo malo. 

Če torej nočete priti po cepivo, bo cepivo v prihodnje lahko prišlo do vas v obliki hrane ali na krilih kakšnega komarja. 

Posnetek z izjavo Alexa Jonesa s slovenskimi podnaslovi si oglejte na http://www.youtube.com/watch?v=9nAtkuC00t8&NR=1

Cepiva proti HPV …
Velika farmacevtska podjetja si na vse moči prizadevajo prepričati javnost, da različne oblike raka povzročijo virusi. Najbolj znana je zgodba o virusih HPV, vsak dan pa se pojavljajo tudi druge. Pri vseh tistih, ki si želijo misliti o raku kot o nečem, kar pride od zunaj in brez njihove neposredne odgovornosti, takšna razlaga pade na plodna tla. Od tam pa do obljube: »Cepite se in boste varni,« ni dolga pot. Četudi vam cepiva ne jamčijo uspeha (ker so vedno uspešna zgolj v določenem odstotku), vas strokovnjaki vsak dan prepričujejo, da veliko tvegate, če sebe ali svojega otroka ne boste podvrgli “odrešujočemu” cepljenju. 

Velika farmacevtska podjetja ne skrivajo, da njihova marketinška strategija pri cepivih temelji na ustvarjanju pritiska javnosti na ustanove, da sprejmejo in financirajo cepiva. Za paravanom nevladnih organizacij se tako pritiska na zavarovalnico, da zelo draga in nepreverjena cepiva uvrsti na program plačanih ali celo obveznih cepljenj. Javne osebe in zdravnike pa prepričujejo, da bodo storili pravo stvar za zdravje, če bodo svojo avtoriteto zastavili kot jamstvo za takšne projekte. In ker smo mlada država, kjer je ta scenarij relativno nov, ne preseneča, da jim gre to dobro od rok. Lansko leto so v Sloveniji dosegli, da se je cepila več kot polovica šestošolk. 

Res bi radi izvedeli, na osnovi česa so naši strokovnjaki tako prepričani, da je “cepljenje najučinkovitejša zaščita pred morebitno izpostavljenostjo okužbi s HPV”. In kaj nam bodo imeli povedati, ko bomo čez, denimo, deset let lahko prešteli, koliko cepljenih punčk je to cepivo zares obvarovalo pred rakom materničnega vratu? 

Resnica pa je, da vemo o trajnih posledicah takšnega cepljenja zelo malo. Proizvajalci cepiva ne prevzemajo odgovornosti za morebitne posledice in tudi ne za učinkovanje cepiva. Kakovost cepiva danes ni primerljiva s cepivi, ki smo jih imeli na razpolago pred nekaj desetletji, saj se danes v cepivih nahaja veliko več morebitno nevarnih pomožnih in gensko spremenjenih snovi, ki jih prej ni bilo – vse z namenom, da se poceni proizvodnja in povečajo dobički. 

Resnico bomo morda izvedeli čez nekaj desetletij, začutimo pa jo lahko takoj, če smo le pripravljeni prisluhniti lastni zavesti. 

Priporočamo v branje: Intervju z nemškim mikrobiologom dr. Stefanom Lanko: http://www.svood.org/lanka.htm

Ključne besede:
cepivo, gripa, GSO, komarji, farmacija, virusi HPV, rak materničnega vratu

 

Sorodni članki:

0,015625

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: