Skupaj razkrivamo

11.4.2011

Maščobe kot čistilo?

Pogosto o maščobah slišimo le v oblikah svarila. Na vsakem koraku nas opozarjajo, da naj bi jih zaužili čim manj. A to še zdaleč ni res. 

Ste se kdaj vprašali, kako celice izločijo strupe? Kako se izločijo težke kovine iz našega živčevja in možganov?

Že res, da je zelo pomembna voda, pa tudi različne oblike klorofila, tinktura čemaža in podobno, vendar ne smemo spregledati, da imajo v celi zgodbi zelo veliko vlogo tudi maščobe. 

Vse ovojnice naših celic so v veliki meri narejene iz holesterola in maščob. Enako velja tudi za živčevje. Maščobe so tudi »receptorji«, ki odločajo, kaj bo lahko šlo v celico in kaj bodo spustili ven. To je zelo zahtevna naloga, za katero potrebujemo zelo kakovostne maščobe. 

Če ste brali knjige dr. Budwigove, potem ste lahko v podrobnosti spoznali pomen in naravo maščob ter posebno vlogo, ki jo imajo maščobne kisline omega-3. S svojim valovanjem ohranjajo pravilno nihanje celic, omogočajo sprejem kisika in tako vzpostavljajo pogoje za nemoteno delovanje celice. Zato je bila dieta dr. Budwigove, ki temelji na pravilni uporabi lanenega olja, tako uspešna pri premagovanju marsikatere bolezni, vključno z rakom. Kot odgovor na grobo ravnanje industrije z maščobami, raste na drugi strani tudi ponudba drugih, skoraj pozabljenih hladno stisnjenih olj, v katerih so ohranjeni visoki deleži omega-3 maščob. Poleg lanenega imamo tako na voljo tudi druge dobre vire omega-3, kot so ričkovo, konopljino, gorčično, repično in druga kakovostna olja.  

Tudi kokosova maščoba ima zelo pomembne in redke maščobne kisline, ki še kako pripomorejo k čiščenju našega organizma. Lavrinska kislina krepi imunski sistem in onemogoča delovanje patogenih organizmov, kot smo že zapisali v članku na strani 11. Poleg tega vsebuje kokosova maščoba tudi kaprijsko kislino, ki je zelo uspešna v čiščenju razbohotene kandide.

Z vsakim dnem se naša spoznanja o zakladih, ki so skriti v maščobah, krepijo. Zelo skrivnostna maščobna kislina je tudi 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kislina). Zaenkrat poznamo le en naravni vir te snovi in to je matični mleček. Veliko njegovega delovanja znanstveniki ne morejo razložiti, vendar mu ne oporekajo. S kakovostnimi pripravki iz matičnega mlečka lahko temeljito pospravimo hormonski sistem, kri in ožilje ter celo omilimo posledice sevanja. Posebnost matičnega mlečka je v tem, da prodre skozi ovojnico nadledvične žleze in jo čisti strupov. Na enak način prestopa tudi čez možgansko pregrado in obnavlja možganske celice.  

Ključne besede:
maščobe, celice, strupi, izločanje, voda, živčevje, receptorji, omega-3, olja, kandida, matični mleček

 

Sorodni članki:

0,015625

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: