Skupaj razkrivamo

21.10.2013

Cena belih nasmehov 


Ljudje še nikoli niso imeli tako lepih zob kot v današnjem času. 
Zobje so res videti lepi, ceno za to lepoto pa, razen z denarjem, pogosto drago plačujemo tudi s pešanjem drugih, za življenje bolj pomembnih organov. 

Ali ste vedeli, da so težave s ščitnico, z nihanjem hormonov, izgubo spomina, s kronično utrujenostjo in kandido zelo tesno povezane z amalgamskimi zalivkami v naših zobeh? Ali ste vedeli, da lahko zobne kreme s fluorom zmotijo delovanje našega imunskega sistema in močno načnejo delovanje ščitnice?

Malo ljudi se sploh zaveda, da je fluor nevaren strup, za katerega iz dneva v dan tudi stroka ugotavlja, da v telesu naredi več škode kot koristi. Če naša zobna krema vsebuje še nevarni pesticid triklosan (tega v nekatere zobne kreme dodajajo, saj pomori mikrobe), se tveganja za zdravje še dodatno povečujejo. Če morda ne veste, triklosan sodi v enako skupino pesticidov kot DDT. Kdo bi si tega želel v svojih ustih?!

Ko pa za zobe skrbimo še z uživanjem žvečilnih gumijev, zaužijemo praviloma še veliko umetnih arom in sladkorjev, ki dodatno obremenjujejo naše živčevje, možgane in hormonski sistem. 

Zakaj bi s težko prisluženim denarjem plačali lastno zastrupitev?

Ključne besede:
zobje, amalgam, zalivke, zobne kreme, fluor

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: