Skupaj razkrivamo

2.8.2016

Spregledani vzroki kožnih bolezni
Valerija Križnik

Stanje kože pogosto povezujemo s tistim, kar se dogaja na njej. Toda če želimo odpraviti težave, moramo njihove vzroke pogosto iskati pod njo. 

Kemikalije iz okolja in strupi, ki jih izločajo patogeni organizmi, obremenjujejo telo vse številnejših ljudi. Naravni razstrupljevalni mehanizmi jih preprosto ne utegnejo sproti odpravljati, zaradi česar obremenjujejo jetra. Posledično telo išče rezervne kanale razstrupljanja in pri tem številne strupe preusmerja v kožo. Koža je torej tudi ogledalo porušene črevesne flore ter preobremenjenih jeter in ledvic. Neodvisna raziskovalka in naturopatinja, dr. Hulda Clark, v svojih knjigah razkriva vzroke in rešitve za tovrstne težave. 

Kožni izpuščaji in bradavice
Izpuščaji utegnejo biti posledica številnih težav, najpogostejši vzrok za njihov nastanek pa so kvasovke, med katerimi je najbolj znana kandida. Te glive navadno gosti kak drug parazit, koža pa jim ponuja povsem zadovoljivo domovanje, zlasti v primeru šibke telesne odpornosti. Takšne razmere ustvarjamo z nošenjem kovinskega nakita, z amalgamskimi zobnimi zalivkami ter z vnosom aluminija, kobalta in cirkonija v telo. Ste vedeli, da tudi jedilni pribor vsebuje nikelj? Ko nož pomočite v majonezo, ta reagira s kovino, in že v nekaj minutah spremeni barvo. Nikelj se topi v maščobi in se začasno naloži v kožni maščobi, kjer lahko povzroči »alergijo«. Pri moških se to utegne odražati v obliki plešavosti, ki pesti tudi nekatere ženske. 

Do največjih sprememb na koži in v celotnem telesu bo prišlo po tistem, ko boste iz zobovja odstranili vse amalgamske zalivke in se prečistili parazitov, ki vam povzročajo težave.

Bradavice so lahko različnih vrst. Vsako povzroči od tri do šest virusov in ne samo eden, kot je veljalo sprva, ti virusi pa so razpršeni po vsem telesu. Bradavice lahko nastanejo na površini telesa ali v notranjih organih. Pogosto so tudi znak okužbe z arzenom, ki ga vsebujejo zrak, voda, živila in skoraj vse rastline, nalaga pa se v laseh, nohtih in koži. Arzen povzroča genske okvare in je rakotvoren. Pri odpravljanju arzena iz telesa vam bosta v pomoč cink in selen. 

Akne
Akne so nemalokrat zunanji odraz dogajanja v črevesju. Navadno nastanejo kot posledica porušene črevesne flore. Vzrok za to se lahko skriva v jemanju antibiotikov in nekaterih drugih zdravil, lahko pa gre za posledico razbohotene kandide ali preobilja parazitov, ki jih je v telesu veliko več, kot mislimo.

Dr. Clark je v takih primerih pogosto našla Trichinelo, zajedavca, ki zaide v telo z okuženim prašičjim mesom. Prebiva lahko v mišicah, trebušni preponi in v koži.

Dermatitis in luskavica
Pri dermatitisu gre za nepravilno delovanje kože, ki se kaže v obliki vnetja. Krivci so vse snovi, ki dražijo kožo in povzročajo alergijske reakcije. Doslej so bili na seznamu osumljencev predvsem detergenti, zdravila in druge kemikalije, le redki zdravniki pa posumijo, da se utegnejo v ozadju te težave skrivati paraziti. Dr. Clark navaja, da je pri svojih pacientih z luskavico ali ekcemom vedno našla tudi glisto Ascaris. Ta vstopa v telo s kontaminirano hrano in pijačo. Strupi, ki jih izloča, so zelo alergeni. Naši hišni ljubljenčki jih iz okolja pobirajo vsak dan, zato lahko pride do kronične okužbe vse družine. 

Pri otrocih utegne ekcem pripeljati do alergijskih reakcij na mlečne izdelke, pšenico, arašide in nekatere vrste zelenjave. V praksi se je kot zelo učinkovita metoda alternativnega zdravljenja izkazala kombinacija protiparazitnega čiščenja in zdravljenja prehranske alergije.

Preventiva
Če se želite ubraniti tovrstnih bolezni, je najboljši ukrep skrb za osebno higieno ter čistočo živil in odpadnih voda. Izboljšajte higieno rok, tudi pod nohti. Bakterije je težko izkoreniniti, saj prek rok prihaja do vedno novih okužb. Sadje in zelenjavo morate vedno skrbno oprati. Uživalci mesnih izdelkov naj poskrbijo, da bo meso vedno temeljito termično obdelano, mlečni izdelki pa morajo biti v času bolezni sterilizirani. 

Zavedati se je treba, da so hišni ljubljenčki idealni gostitelji parazitov, zato je treba tudi pri njih večkrat na leto opraviti čiščenje parazitov. Kljub temu ne smemo postati obsedeni ter iskati nevarnosti v vsakem živilu in živali. Razlog, zakaj se nekateri ljudje zlahka okužijo, drugi pa so na večino okužb imuni, se skriva v notranjosti slehernega posameznika, v njegovi konstituciji in predispozicijah. Najbolj trajne rezultate boste dosegli, če boste krepili svoje razstrupljevalne moči in črevesno floro ter negovali naravno zaščitno floro na koži. 

Ko je bolezen že tu, se ne prestrašite. Potrebna je le sprememba življenjskih navad, vendar morate biti pri tem vztrajni in dosledni. Odpovejte se hrani in pijači, ki vam povzročata alergije. Alergeni rušijo telo, in če jih boste uživali še naprej, utegne biti alergija čedalje hujša. Uživajte samo čisto hrano, torej takšno, ki ne vsebuje aditivov in strupenih kemikalij. Odpovejte se vsem škodljivim kozmetičnim sredstvom in čistilom. Patogenih organizmov se znebite po naravni in varni poti, saj nima neželenih učinkov. Očistite jetra, s čimer jih boste razbremenili in jim omogočili normalno delovanje. Izboljšajte osebno higieno ter poskrbite, da bo telo še naprej »čisto«, torej neobremenjeno. 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Ozonska kopel
Preskrba telesa oziroma celic s kisikom je eden od pomembnih sestavnih delov naravnega zdravljenja številnih obolenj, tudi raka. V ta namen je mogoče uporabljati ozonsko terapijo, ki deluje prek kože.

Od začetka uporabe ozonske terapije pa do danes se je izkazalo, da ne pomaga le pri zdravljenju raka, temveč je koristna tudi pri kopici drugih obolenj, kot so jetrne bolezni, avtoimunske bolezni, srčno-žilne bolezni, alergije, diabetes, virusne in bakterijske bolezni, revmatični artritis, prebavne težave, težave s paraziti …

Ozonsko terapijo uporablja tudi nemška klasična medicina. Tam velja za malomarnost, če zdravnik namesto ozonske terapije pred in po operaciji predpiše antibiotik! Ozon je namreč močan uničevalec mikrobov. V borih desetih sekundah naj bi uničil 99 odstotkov bakterij, glivic, plesni in virusov, kar pomeni, da deluje 3500-krat hitreje kot klor, ki ga pri nas uporabljamo za čiščenje pitne vode.

Terapijo z ozonom je mogoče izvajati na različne načine – eden od njih je ozonska savna oziroma »kopel«, pri kateri oseba gola sede ali leže v ozonsko komoro, iz katere kuka le njena glava. Več o tem si lahko preberete na spletnem naslovu https://thetruthaboutcancer.com/ozone-therapy-cancer-treatment.


Ključne besede:
koža, kemikalije, strupi, razstrupljanje, jetra, črevesna flora, izpuščaji, bradavice, akne, luskavica, ozon

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: