Skupaj razkrivamo

24.5.2017

Kako dvigniti raven energije?
Besedilo: Sanja Lončar

Kot vidite, se odgovor skriva že v sami besedi. Dvigniti pomeni, da naredimo nekaj za to, da se bo frekvenca naših celic zvišala. 

Nemara ne veste ničesar o celičnem metabolizmu, kvantni fiziki in svetlobnem valovanju, zagotovo pa začutite, kdaj ste nekako težki in vas »vleče dol«. Takemu stanju pravimo utrujenost, izčrpanost, depresija …

Nasprotno temu je stanje (ga sploh še pomnite?), ko ste »lahni kot peresce«, ko »kar odletavate«, ko ste »v nebesih« … Koliko modrosti in koristnih resnic je v besedah! Očitno se stanje, ko premoremo dovolj energije, od stanja, ko nam je primanjkuje, razlikuje prav po valovni dolžini, na katero smo naravnani. 

Celo nepismeni vedo povedati, da gre za valovanja, kar razkrivajo tudi stavki, ki jih pogosto uporabljamo: »danes nisem na pravih obratih«, »nisva na enaki valovni dolžini« …

V normalnih okoliščinah naši organi valujejo v razponu od 62 do 68 MHz. Če se ta valovna dolžina zmanjša, pride do utrujenosti in izčrpavanja organov, posledično pa nastanejo ustrezne razmere za patogene procese. 

Na teh osnovah delujejo številne sodobne energijske metode zdravljenja. Z vzpostavitvijo normalnega valovanja v celicah ustavljajo tudi bolezenske procese in spodbujajo regeneracijo. Pa bi to lahko dosegli sami, brez bioresonančne ali kakšne druge energijske terapije?

Glavni vir frekvenc, ki jih vnašamo v telo, bi morala biti hrana. Od tod izhaja tudi beseda »živilo«, ki označuje nekaj, kar bi nas moralo poživiti. V praksi pa številni izdelki, ki nam jih dandanes prodajajo kot živila, sploh ne vsebujejo energije. Še več, celo presna hrana ni več zagotovilo, da bomo zaužili dovolj visokih frekvenc, kajti s sodobnim križanjem nastajajo čedalje bolj donosne, vendar energijsko čedalje bolj revne sorte sadja in zelenjave. 

Tako ima pira valovanje 66 MHz, njena žlahtnjena različica, pšenica, pa samo 17 MHz. Podobno je s sadjem: večina sodobnih sort ne vsebuje niti tretjine tistega, kar potrebujejo človeške celice. Zanimiva izjema so najbolj nedotaknjene stare vrste sadja, kot so kutina (pri njej so izmerili najvišje valovanje med vsemi živili – 96 MHz), murve (68 MHz), robidnice (72 MHz) in stare sorte grozdja (55 MHz).* (Vir: Renate Schuller, Radionik Schwingungfrequenz von Lebensmitteln.)

Meritve so pojasnile tudi razlike v delovanju različnih oblik mleka. Pri kuhanem kravjem mleku so izmerili valovanje 0,007 MHz, pri ovčjem 32 MHz in pri kozjem mleku 51 MHz. 

Med mesnimi izdelki so visoke frekvence izmerili le pri divjačini. Valovanje vseh mesnih izdelkov, kot so salame in klobase, je bilo blizu ničle. Enako velja za sladkarije.
Merjenje frekvenc hrane zaposluje vse številnejše raziskovalce. Hkrati z napredkom fizike in biokemije postaja jasno, da prav prisotnost živega valovanja (biofotoni) odločilno vpliva na procese v človeških celicah. 

V okviru tovrstnih meritev so se užitne samonikle rastline pokazale kot desetkrat močnejše od vseh vzgojenih rastlin, zato boste za najhitrejši dvig energije storili največ, če boste uživali čim več čemaža, regrata, divjih poganjkov, kopriv …

Primerna izbira so tudi rastline, vzgojene v normalnem ritmu, iz ekoloških semen in brez dodajanja umetnih gnojil. Če gre vse po sreči, dosežejo frekvenco od 10 do 20 MHz.
Kot vidite, je pot do tega, da snovi zavibrirajo s potrebnimi 60 do 70 MHz, še zelo dolga. Da bomo to lažje dosegli, so nam na voljo začimbnice, ki so po svojem valovanju praviloma dvakrat do desetkrat močnejše od drugih živil. 

Skrivnost moči začimbnic se skriva v eteričnih oljih, saj imajo vsa zelo visoko svetlobno valovanje, zato spravijo našo hrano »na prave obrate« in s tem hitro poživijo vse telo. 
Še več dosežemo, če uporabljamo eterična olja. Toda za aromatiziranje hrane smemo uporabiti le olja, ki so certificirana za ta namen. Ne zaupajte vsakemu napisu na spletu, ki pravi, da so olja čista in aromaterapevtske kakovosti. Če nameravate eterična olja uporabiti tudi v prehrani, morajo biti tovrstne trditve podkrepljene s trdnimi dejstvi. 
Kot smo zelo natančno razložili v knjigi Ščepec ustvarjanja, osnovni namen eteričnih olj ni v tem, da bi jih uživali. Največji del svoje naloge odlično opravijo že s tem, da jih vdihnemo ali pa v razredčeni obliki uporabimo na koži. 
Moči eteričnih olj vsekakor lahko izkoristimo tudi na delovnem mestu. Če vas je v
pisarni več, si nakup izparilnika in kakovostnih eteričnih olj lahko tudi razdelite.
Korist od vonjav boste imeli prav vsi.

Od zelišč po visokem valovanju izstopajo še žajbelj, navadni pelin, vinska rutica, materina dušica, muškatni orešček, plazeča meta (polaj), rožmarin, janež in ožepek. 

Če eterična olja uporabljamo za aromatiziranje hrane, moramo natančno vedeti, katera so primerna in katera ne, poleg tega moramo biti seznanjeni z njihovo pravilno uporabo. 

Najbolj poživljajoča so olja citrusov, ki jih je tudi najlaže uporabljati. Pri pripravi krem, biskvitov in namazov bo šest kapljic eteričnega olja nadomestilo eno nastrgano lupino pomaranče, limone ali limete. 

Eterični olji mete in bergamotke sta zelo primerni za aromatiziranje čajev. Zadoščajo že 3 do 4 kapljice na 50 gramov čaja in dobili boste močno aromatiziran čaj, ki vas bo hkrati poživil. 

Tudi rožmarinovo in origanovo eterično olje sta zelo močni. Nikoli ju ne uživajte nerazredčenih. Najbolje je, če jih razredčimo v mastnem mediju: nekaj kapljic vmešamo v oljčno olje, smetano, maslo ali kilogram mehkega sira. Podrobne recepte za varno aromatiziranje živil z eteričnimi olji boste našli v knjigi Ščepec ustvarjanja.

Če bo vaše okolje valovilo z visokimi frekvencami kakovostnih eteričnih olj, če boste uživali hrano z visokimi valovanji in če seveda gojite tudi misli, ki vas ne bodo »vlekle dol«, bodo vaše celice prepevale od sreče in jim tudi energije ne bo primanjkovalo. 

Najvišja izmerjena valovanja eteričnih olj:
prava sivka (118 MHz),
melisa (102 MHz),
poprova meta (78 MHz).

Ključne besede:
#, frekvenca celic, dvig energije, energija, metabolizem, valovanje, zdravljenje, hrana, živilo

 

Sorodni članki:

3,222656E-02

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: