Skupaj razkrivamo

29.9.2009

Kaj imajo skupnega revmatizem, rak in infarkt?
(povzeto iz knjige »Laneno olje, resnična pomoč  pri artritisu, srčnem infarktu, raku in drugih boleznih«, Dr. Johanna Budwig, založba Orbis)

Pri revmatskih obolenjih je edini dejavnik, po katerem se razlikujejo obolele mišice od zdravih, izolirana maščoba, ki so jo tam našli. Tudi rakave celice se razlikujejo od zdravih predvsem po tem, da so v njihovih celičnih jedrih in citoplazmi našli nakopičene maščobe. Tudi analiza tkiv srčne mišice pri tistih, ki so utrpeli infarkt, je pokazala, da so tam našli več izoliranih maščob. Strokovni javnosti je to poznano že od leta 1957, ko so te rezultate predstavili znanstveniki pariškega Inštituta za raziskave raka.

Dr. Budwigova ta pojav razlaga zelo preprosto. Če uživamo neustrezne maščobe, ki jih tkiva zavračajo, jih telo izolira in odloži tam, kjer maščob sicer ni.

Industrija nam je, v želji po podaljšanju trajnosti izdelkov, podtaknila predelane maščobe, ki jih človek v svoji zgodovini ni poznal. Nenasičena olja, ki bi sicer hitro postala žarka, rafinirajo, s čimer jim ubijejo življenjski potencial in iz njih naredijo mrtvo živilo. Še huje je, ko jih s kemičnimi procesi strjujejo (proces hidrogenizacije), saj ima novo pridobljeno živilo nato več sorodnosti s plastiko kot z živo materijo. Dr. Budwigova imenuje vse industrijsko predelane maščobe »katran, ki maši naše telo in uničuje celice«.

Kaj bi maščobe morale biti?

Že leta 1911 je cenjeni fiziolog Ivar Bang trdil, da so maščobe najpomembnejši dejavnik naše presnove in upravljajo skoraj vse življenjske funkcije. V času, ko je Dr. Budwigova začela z delom, znanost ni poznala razlik med različnimi maščobnimi kislinami. Prav razvoj metod za identifikacijo vrste maščobnih kislin in njenih karakteristik je eden izmed dosežkov, za katerega se lahko zahvalimo Dr. Budwigovi. Njene raziskave so v posplošena znanja o maščobah vnesle veliko odtenkov. Res je, da lahko določene maščobe povzročijo srčni infarkt, vendar ga lahko določene maščobe tudi preprečijo. Zaradi enih vaši sklepi »zarjavijo«, druge jih lahko podmažejo. Njeno največje spoznanje je bilo v tem, da smo v današnjem času tako degenerirali živila, da nam močno primanjkuje večkrat nenasičenih maščobnih kislin, ki imajo največ svobodnih elektronov, vendar so iz enakega razloga tudi najbolj nestabilne in ne morejo preživeti industrijske obdelave naših živil.

Toplo vam priporočamo branje kompleta njenih treh knjižic, ki lahko spremenijo vaše zdravje in počutje vse od samih temeljev.

Če vam primanjkuje takih, živih in dejavnih maščob, boste čutili celo verigo posledic, ki jo lahko imenujete kar tisoč različnih bolezni z istim vzrokom. Pomanjkanje večkrat nenasičenih maščob ohromi izmenjavo zraka v pljučih, kar verižno podira vrsto življenjskih funkcij. Brez teh maščob so prizadete tudi vse žleze (jetra, trebušna slinavka, mandlji, slinavke, spolne žleze itd.). Prečiščevalni sistem ledvic je moten, kar pripelje tako do slabljenja ledvic, sivih las kot tudi do slabih kosti in neplodnosti. Motena je tudi delitev celic, kar je podlaga za prehitro staranje ali pojav degenerativnih sprememb.  

Sonček paše, mar ne?

Če ste brali našo knjigo o osteoporozi, ste se že seznanili s tem, kako pomemben je vitamin D in kako velika je njegova vloga, ko gre za zdravje naših kosti in delovanje našega imunskega sistema. Vsak, ki ima težave z revmatizmom, artrozami ali osteoporozo, bo imel koristi od zdravega nastavljanja sončnim žarkom. Še moja babica je govorila, da si mora le ogreti kosti, nato pa je ni nič več bolelo.

Dr. Budwigova ni le biokemičarka in njena spoznanja niso obtičala na področju materialne znanosti. Poznavanje kvantne fizike jo je pripeljalo do področja, na katerem se danes srečujeta fizika in metafizika. Spoznala je, da je zdravje človeka odvisno predvsem od njegovega nihanja oziroma od pravilne valovne dolžine delovanja posameznih tkiv in sistema v celoti. Pravi, da na svetu ni ničesar, kar bi imelo večjo koncentracijo fotonov sončne energije od človeka.

Človek lahko skladišči sončno energijo in telo lahko potem, kakor zahtevajo razmere, to energijo iz skladišč uporabi. Če te energije zmanjka, se počutimo težke, utrujene, imamo težke ude itd. Če takšno stanje traja predolgo, se lahko poškoduje tudi naša »antena« za sprejemanje sončne svetlobe. Drugače povedano, če smo toliko zdrsnili v temo, nam svetloba več ne ustreza. Naše notranje valovanje se tako razglasi, da energije sončne svetlobe ne more več sprejeti. Zato težki bolniki praviloma zavračajo svetlobo.

Dr. Budwigova je odkrila, da lahko večkrat nenasičene maščobe (kot je laneno olje) znova uglasijo naše celice in jih odprejo za sprejem svetlobe. Še več, ugotovila je, da imajo večkratno nenasičena olja iz semen enako valovno dolžino kot sončna svetloba in jo lahko zato neposredno prenesejo v telo, s čimer izboljšajo življenjske funkcije.

Podobno spodbudno deluje tudi živa, nepredelana hrana, ki ni kemično obdelana, zelišča in izbrana eterična olja. Ne smemo spregledati tudi vpliva naših čustev. Strah, skrbi, jeza, pohlep in žalost nas oddaljujejo od svetlobe. Ljubezen pa pomeni, da smo odprti za sprejem svetlobe.

Iz enakega razloga je Dr. Budwigova zagovarjala stališče, da obsevanje nikoli ne bo ozdravilo raka. Zaradi tega je bila tudi proti parafinu v kozmetiki in izdelkih v kremah za sončenje, saj meni, da so to strupi, ki vplivajo na delovanje encimov, motijo ves sistem delovanja elektronov in skladiščenje energije v telesu.

___________________________________________________________
Dr. Johanna Budwig (30. september 1908 – 19. maj 2003) je bila svetovno priznana raziskovalka na področju kemije, farmacije in fizike. Uspešno je študirala tudi medicino, vendar so bili interesi nekaterih strokovnih skupin s tem očitno preveč ogroženi, zato ji niso dovolili diplomirati na tem področju. Za svoje znanstvene dosežke je bila sedemkrat predlagana za Nobelovo nagrado.

Ostro in argumentirano je kritizirala sodobne postopke predelave živil ter neustrezen pristop k zdravljenju raka, ki je še vedno prevladujoča doktrina.

Vsi sodni spori, ki so jih proti njej sprožali različni zdravniški sveti, so se končali njej v prid.  

Ključne besede:
revmatizem, rak, infarkt, laneno olje, nasičene maščobe, hidrogenizacija, presnova, nenasičene maščobe

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: