Skupaj razkrivamo

13.12.2017

Strupi hladijo in upočasnijo
Besedilo: Karmen Prah

V antičnih časih so ugotavljali, da strupi hladijo telo. Sodobna znanost za razlago tega pojava uporablja drugačne izraze. Ko se v celicah naložijo težke kovine, kisli presnovki in druge škodljive snovi, celice izgubijo svoje normalno valovanje in so čedalje dovzetnejše za degenerativne poškodbe. Torej se hladijo, upočasnjujejo, postajajo čedalje okornejše.

Zveni znano?
Vse opisano so tudi znaki staranja, zato se je smiselno vprašati, ali je v resnici za vse kriva letnica rojstva – ali pa gre krivdo pripisati snovem, ki se z leti nakopičijo v nas.
Kot smo že velikokrat zapisali, je vse v ravnovesju. Če se obremenitve zaradi strupov, ki v nas prihajajo iz zraka, vode, živil in tudi naših misli, iz dneva v dan povečujejo, bo treba nekaj ukreniti, okrepiti svoje moči, da bomo lahko s tem shajali. 

Če niste temeljito spremenili svojega jedilnika, nabrali dovolj samoniklih rastlin in hrani dodajali dovolj začimb, bo treba nekatere nujno potrebne snovi dodajati tudi v obliki prehranskih dopolnil in tako telesu pomagati pri razkisanju in razstrupljanju.
Kalcij, magnezij, cink, selen, krom, molibden in številne druge rudnine, ki jih je v sodobnih živilih vse manj, so ključnega pomena za nemoteno delovanje naše presnove ter sposobnost telesa za sprotno razkisanje in razstrupljanje. 

Te rudnine je najbolje vnašati v obliki citratov. Tudi nasploh bomo telo najlažje razkisali z večjim vnosom sadnih in mlečnih kislin, ki v procesu presnove razpadejo na nujno potrebne bazične rudnine. 

Če se sprašujete, od kod torej vročina in znojenje, je odgovor preprost. To je klic v sili: telo z vnetjem poskuša očistiti preobremenjena tkiva. Da ima naše telo s strupi oziroma kislimi presnovki čedalje več dela, dokazuje tudi vse večje število kroničnih vnetij, ki so tudi vse pogostejša. 

Ključne besede:
strupi, staranje, ravnovesje, samonikle rastline, začimbe, razkisanje, razstrupljanje, rudnine, vnetje

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: