Skupaj razkrivamo

28.5.2019

Ah, kako čudovite oči!

Bi želeli imeti take, filmsko velike oči? Raje ne! 

Izbočene oči so eden od znakov, da z vašo ščitnico ni vse, kot bi moralo biti. Tudi občutljivost oči in težave z vidom lahko namigujejo, da je treba vzeti pod drobnogled presnovo. 

Za zdrave oči potrebujemo veliko vitamina A – prav zato že od malega poslušamo, da je treba grizljati korenček! Poleg tega nam ne sme primanjkovati niti selena in joda. 
Po statistiki Svetovne zdravstvene organizacije je poleg magnezija in selena jod eden od treh mineralov, ki jih našemu telesu najbolj primanjkuje.

Ker se ščitnični hormoni aktivirajo v jetrih, vam je verjetno jasna tudi ta povezava. Oslabljena jetra pomenijo oslabljen vid in oslabljeno ščitnico. 

Odličen vir vseh naštetih in številnih drugih mineralov v sledeh so morske alge, zato ne preseneča, da postajajo sestavni del učinkovitih prehranskih terapij za razstrupljanje ter za krepitev imunskega in obnovo hormonskega sistema.

Dr. Robert Rowen navaja, da so visoke koncentracije joda izmerili v predelih možganov, odgovornih za spomin, pa tudi v očesnem ciliarniku, ki je v primeru pomanjkanja joda verjetno odgovoren za nastanek glavkoma.

Ker smo v tokratnih novicah že pisali o povezanosti diabetesa in težav z vidom, velja omeniti še to, da povišani vnosi joda merljivo vplivajo tudi na izboljšanje stanja pri diabetesu. Dr. Jorge G. Flechas opisuje svoje raziskave, ki jih je opravil na diabetikih. S povečanim vnosom joda (od 50 do 100 miligramov) je pri vseh udeleženih diabetikih dosegel, da se je zmanjšala potreba po zdravilih za nadzor diabetesa, nekaterim pa se je stanje tako izboljšalo, da jih sploh niso več potrebovali. 

ZANIMIVOST:
Če se vam naslov filma 50 odtenkov sive zdi pretiran, kaj šele porečete na ugotovitev znanstvenikov, da lahko oko odrasle osebe razlikuje med 500 odtenki sive?

Ključne besede:
oči, izbuljene oči, ščitnica, diabetes, selen, jod, magnezij

 

Sorodni članki:

0,015625

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: